mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
@Do Brokera BRE ECN FX
a dlaczego instalator BRE nie pozwala na zainstalowanie drugiej instancji softu tylko od razu chce naprawiać poprzednią?
W BOŚ to sobie instaluję 4 instacje MT4 i mam 4 naraz odpalone na tym samym koncie, a na każdej uruchomiony inny profil, dzięki czemu nie muszę się przełączać - na jednej instancji chodzi market overview, na drugiej PLNy rozbite na wszystkie możliwe interwały, na 3-ciej korHarmonics, na 4-tej japońce.
Jeśli dajecie 50 instrumentów do wyboru, to logiczne, że to nie wejdzie na jeden ekran i trzeba mieć kilka instancji, aby spokojnie na tym działać.
Ale chwała wam za USD Index. Jeszcze przydałby się VIX (tzw. indeks strachu), bo drwale z XTB rąbią mnie na tym niemiłosiernie i chętnie pogereneruję innemu brokerowi prowizję na tym instrumencie.
a dlaczego instalator BRE nie pozwala na zainstalowanie drugiej instancji softu tylko od razu chce naprawiać poprzednią?
W BOŚ to sobie instaluję 4 instacje MT4 i mam 4 naraz odpalone na tym samym koncie, a na każdej uruchomiony inny profil, dzięki czemu nie muszę się przełączać - na jednej instancji chodzi market overview, na drugiej PLNy rozbite na wszystkie możliwe interwały, na 3-ciej korHarmonics, na 4-tej japońce.
Jeśli dajecie 50 instrumentów do wyboru, to logiczne, że to nie wejdzie na jeden ekran i trzeba mieć kilka instancji, aby spokojnie na tym działać.
Ale chwała wam za USD Index. Jeszcze przydałby się VIX (tzw. indeks strachu), bo drwale z XTB rąbią mnie na tym niemiłosiernie i chętnie pogereneruję innemu brokerowi prowizję na tym instrumencie.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy 

Nie musisz korzystać z instalatora. Możesz skopiować sobie folder z MT4 i wszystkimi ustawieniami i wtedy nie trzeba nawet przerzucać katalogów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
thx za info
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy 

czemu takie spready rozjechane sa...? ( gbp/usd nawet do 9 pipsow dochodzilo) czyzby to byla taryfa nocna ..?
na innych parach podobnie...
na innych parach podobnie...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Między 23 a 24 nie pracuje żadna większa giełda, w konsekwencji spada płynność i w tym czasie zawsze spready są wyższe u ECNów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
to ze nie pracuja toja wiem oraz ze spada plynnosc w tych godzinach tez ale nie sadzilem ze BRE tez bedzie sie tm podpierac...raposo pisze:Między 23 a 24 nie pracuje żadna większa giełda, w konsekwencji spada płynność i w tym czasie zawsze spready są wyższe u ECNów.
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Ale czemu nie ma się podpierać faktem oczywistym? Tzn. może jest inny powód (choć szczerze w to wątpię) i sam broker o tym powie jednak zastanówmy się nad tym logicznie...
Broker ECN, który żyje z prowizji, w godzinach w których prawie nikt nie gra, zwiększa sam spready o bagatela ok. 0,5 pips żeby dorobić sobie hmm ile? Ze 300 zł na miesiąc na klientach, którzy może jakimś trafem o tej godzinie czasem grają? Eee... Nie wydaje mi się
. Jednak na siłę nie będę przekonywać.
Broker ECN, który żyje z prowizji, w godzinach w których prawie nikt nie gra, zwiększa sam spready o bagatela ok. 0,5 pips żeby dorobić sobie hmm ile? Ze 300 zł na miesiąc na klientach, którzy może jakimś trafem o tej godzinie czasem grają? Eee... Nie wydaje mi się

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy po założeniu konta to fakt braku możliwości ustawienia wartości domyślnej poniżej 0,1 lota. Ktoś kto dopiero zaczyna może założyć, że minimalna wartość jaka tam jest to 0,01 i tyloma zainwestować - przecież BRE umożliwia inwestycje na takim locie.
Nie kojarzę, czy była poruszana tutaj ta kwestia 

Kiedy staje się oczywiste, że cele nie mogą zostać osiągnięte, nie dostosowuj celów, dostosuj działania.
powermug pisze:Pierwsze co mi się rzuciło w oczy po założeniu konta to fakt braku możliwości ustawienia wartości domyślnej poniżej 0,1 lota. Ktoś kto dopiero zaczyna może założyć, że minimalna wartość jaka tam jest to 0,01 i tyloma zainwestować - przecież BRE umożliwia inwestycje na takim locie.Nie kojarzę, czy była poruszana tutaj ta kwestia
Bo BRE udostępnia to dla konta mini. To inne konto i stąd może wynikać problem.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów