Stary spokojnie, moc jest z Tobącajto pisze:Qu..wa, nie wierzę!pr7emo pisze: no dostaną akcje banków, mogą sobie na książeczkę zostawić dla dzieci, u nas jebią cie na każdym\ rogu, wysokimi stopami za kredyt, wysokim vatem, stosunkiem składek do zarobku i jakoś życie idzie do przodu, na ich miejscu oddał bym tą kasę, myślę że Cypryjczycy to raczej bogaci ludzie i mają pod dostatkiem, wyciągnął konsekwencje od odpowiedzialnych za ten kryzys cypryjski, bo zachodzi obawa że uwarunkowanie będzie to samo i wróci ten sam proceder, nawet to ostatnie zdanie jest jak dla mnie ważniejsze, aby nie popełnić czegoś podobnego w przyszłości
to tak jak z tobą, jeśli załatwisz swoją trudną sprawę i umiesz nie doprowadzić już więcej do niej to czujesz się pewniejszy i to jest korzystniejsze
u nas cie nawet komornik oskalpuje na 50% mimo że biedny jesteś i nie masz potencjału do generowania pieniędzy
Dlaczego byś oddał tą kasę?! Przecież to nie z ich winy się to sypie. Przychodzisz do banku, zostaje Ci przedstawiona oferta, zgadzasz się na nią i wypełniasz wszystkie postanowienia, aż któregoś dnia dowiadujesz się że musisz jeszcze dopłacić coś extra. Dlaczego, pytasz? "Problemy mamy, poza tym jest pan bogaty".
I Ty uważasz że to jest OK?!
Ludzie studiują wykresy, teorie, systemy, a nie potrafią odróżnić tego co dobre a co złe, przestają logicznie myśleć...

ja też nie rozumiem czemu za bycie tym mądrzejszym fragmentem społeczeńśtwa który nie tylko przejada , bierze kredyty i narzeka, trzeba zostać wydymanym

i coraz bardziej rozumiem Depardieu który dał dobry przykład, cholera ponad 100mln euro podatku w karierze a państwo chce więcej, a debil i nierób na socjalu (pomijając oczywiście osoby które nei ze swojej winy znnalazły się w cięzkiej syt)
nie płaci a jeszcze cegła ciśnie.
cóż...trzeba sobie kupić własną wyspę , zielona!