Uważajcie na L na edku na H1 jest coś na styl formacji procy zjeb.... dywergencja a na M5 TCCI idzie zygzakiem przy płaskim CCI.Rynek jest nieobliczalny
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, 12:31 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
laktor pisze:
zgodze się że po zawirowaniach będzie można na spokojnie zarabiać, ale z drugiej strony przeważnie ludzie się skuszą w takich chwilach jak ta bo wahania pozwalają na znacznie większe zyski krótkoterminowe, to kolejny powód dlaczego ludzie tracą na forex często CI z małym doświadczeniem przypalają się gdy mamy taki szał jak dziś, no i jeden ruch potrafi im wymieść pół kapitału bo przecież lewar 500 jest doskonały i bezpieczny
Z sensem sie wypowiadasz kolego, ale tutaj palnąłeś babola - brak dobrego MM i na 1:1 pójdziesz z torbami, ludzie uczepili się tej 500 jak rzep psiego ogona, maja nakładzione od samego początku że 100 to świętość, a na większych grają tylko straceńcy.
Lewar to broń obosieczna, dlaczego mówi się tylko o stratach?
wybacz że będę czepliwy ale zauważyłeś że napisałem CI Z MAŁYM DOŚWIADCZENIEM?:P małe doświadczenie plus wysoki lewar równa się MC na 99%. inny założeń nie czyniłem
sam na lewarze 500 swego czasu zarobiłem na tyle by go zmniejszyć:P ale to było już po dłuższym czasie bawienia się w forex:P
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
cugan pisze:Uważajcie na L na edku na H1 jest coś na styl formacji procy zjeb.... dywergencja a na M5 TCCI idzie zygzakiem przy płaskim CCI.Rynek jest nieobliczalny
spójrz na wykres force na H1, jeśli ta godzinka pozostanie na tak słabym wzroście, to następna może być konkretnym zjazdem w dół , nie mówiąc o tym że poprzednie dwie h stworzyły coś co możnaby na upartego nazwać neidorobioną gwiazdą wieczorną.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
laktor pisze:
zgodze się że po zawirowaniach będzie można na spokojnie zarabiać, ale z drugiej strony przeważnie ludzie się skuszą w takich chwilach jak ta bo wahania pozwalają na znacznie większe zyski krótkoterminowe, to kolejny powód dlaczego ludzie tracą na forex często CI z małym doświadczeniem przypalają się gdy mamy taki szał jak dziś, no i jeden ruch potrafi im wymieść pół kapitału bo przecież lewar 500 jest doskonały i bezpieczny
Z sensem sie wypowiadasz kolego, ale tutaj palnąłeś babola - brak dobrego MM i na 1:1 pójdziesz z torbami, ludzie uczepili się tej 500 jak rzep psiego ogona, maja nakładzione od samego początku że 100 to świętość, a na większych grają tylko straceńcy.
Lewar to broń obosieczna, dlaczego mówi się tylko o stratach?
wybacz że będę czepliwy ale zauważyłeś że napisałem CI Z MAŁYM DOŚWIADCZENIEM?:P małe doświadczenie plus wysoki lewar równa się MC na 99%. inny założeń nie czyniłem
sam na lewarze 500 swego czasu zarobiłem na tyle by go zmniejszyć:P ale to było już po dłuższym czasie bawienia się w forex:P
Duze doswiadcznie jednak uczy ze ciagle poleganie na takim lewarze nie ma sensu. Kto o zdrowych zmyslach daje kilkanascie pipsow marginesu na MC.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
wszystko fajnie, bail-in, mniejsze depozyty, ale właściwie to dlaczego Cypr chcę pomocy? Coś było o wdrukowaniu długu przez Grecję, ale nie za dużo z tego rozumiem... Kupili coś od Grecji bondy, czy musieli się dołożyć na ich bail-out?
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"