http://www.bankier.pl/wiadomosc/Gdy-raj ... 82552.htmlFinałowi dramatu z zainteresowaniem będą się przyglądać europejscy decydenci. W końcu po raz pierwszy przeprowadzają bail-in. Ten eksperyment na malutkim Cyprze wzbogaci ich o doświadczenia, jak analogiczną operację, w razie konieczności, przeprowadzić ponownie w większej skali…
DayTrading: Poniedziałek 18.03.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 18.03.2013
To zdanie mówi wszystko
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
-
Bemowo
Cypr dostanie 10 mld EUR pomocy finansowej od krajów strefy euro i MFW, ale w zamian zgodzi się opodatkować jednorazowo depozyty bankowe stawką 5% w przypadku depozytów do 100 tys. EUR, 10% w przypadku depozytów od 100 do 500 tys. EUR i ok. 13% tych powyżej 500 tys. EUR. Łącznie ta danina ma przynieść 5,8 mld EUR. To bezprecedensowy krok, który budzi wiele emocji i jest powodem nerwowej reakcji rynków finansowych.
źródło XTB
przegłosowanie takich warunków to strzał w kolano
Nikt normalny na takie warunki się nie zgodzi
źródło XTB
przegłosowanie takich warunków to strzał w kolano
Nikt normalny na takie warunki się nie zgodzi
a panike trzeba siac zeby bylo komu kase kosic;)
CYPR - zamrozili konta bankowe obywatelom, Cypr jako kraj raj podatkowy czy coś, dużo biznesów tam ma swoje konta, oszczednośći z poza kraju, co się dzieje z tym pieniędzmi, odpowiedzcie mi proszę
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
POPIERAM. Na EG ciekawe moze byc miejsce w okolicy 0,86. tylko czy dojada?Bemowo pisze:eur gbp test sufitu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
][quote=rafmax pisze:POPIERAM. Na EG ciekawe moze byc miejsce w okolicy 0,86. tylko czy dojada?Bemowo pisze:eur gbp test sufitu
dojada dojada, wymarzony setup przed glosowaniem na cyprze, e/u pod 3000 i mamy piekny poniedzialek.
nowa jakość
o ktorej to głosowanie? bo już mam 4 elki na edku, każda 2 razy za duża

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Generalnie wariant CYPR to poniekąd pomysł reformy Rybińskiego tylko w skromnym wydaniu,
Ciekawe będzie jak przybierze rozmiar globalny gdzie w przepadku Włoch i Grecji miało to być cięcie rzędu 50 % w formie zamrożenia lub podatku . Może wdrożą ów pomysł
Ciekawe będzie jak przybierze rozmiar globalny gdzie w przepadku Włoch i Grecji miało to być cięcie rzędu 50 % w formie zamrożenia lub podatku . Może wdrożą ów pomysł
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Właśnie o to chodzi 130 pip na ejku juz jest na plus teraz trzeba tylko w odpowiedjim momencie sie odwrócij bo Morgan szykuje sie do odrabiania stratArturm21 pisze:a panike trzeba siac zeby bylo komu kase kosic;)
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka