Czas na małe podsumowanie.
Piątek:
+24.4p
Ostatni tydzień:
+146.6p
Luty:
+294.6p
Do swojej gry mam mnóstwo zastrzeżeń ale też takich wyników jeszcze chyba nie miałem
Od założenia tego dziennika zdarzył mi się jeden dzień kompletnie z d**y, jeden dzień trochę z d**y i jeden będący przesłanką do dnia z... za dużo już tych dup

Mam na myśli pałowanie na siłę/overtrading.. z każdym takim dniem na szczęście coraz szybciej się opamiętuję.. jak już otworzę kolejną przeciwstawną pozycję to już pojawia się dzwonek alarmowy, że pałowanie czas zakończyć.
Ponadto zaczynam chyba szanować ugrany zysk. Mniej otwartych pozycji, więcej strachu i niepewności. Nie chcę stracić tego co ugrałem.
Tyle ze strony psychologii.
Jeśli chodzi o aspekty techniczne:
- nadal kuleje obieranie kierunku na dzień,
- za bardzo kuszą mnie analizy innych i otwieranie pozycji na podstawie cudzych analiz,
- zaznaczanie istotnych poziomów, jest jakiś postęp ale średnio idzie ich wykorzystanie
- cena wywala mnie na BE+2, bo w lvoe mam ustawione przestawienie na BE+2 po osiągnięciu 15p. zysku.
Zastanawiam się nad przestawieniem na 20p. Od przyszłego tyg. zacznę testować tą modyfikację.
Dzisiaj na Eur/Usd dobrze obrałem kierunek z samego rana. Wywaliło mnie to wybicie ok. godz. 9.
Potem ponawiałem ale wywalało mnie właśnie na BE+2
Jeśli chodzi o moje zapatrywania na przyszły tydzień, na edku świeca W1 i D1 zamknęły się nad poziomem 1.2997 co wg mnie może zapowiadać UP na początku tygodnia? Tylko dokąd? Może aż do 1.3144. Po drodze zdarzają się ZL down na H4/H1.
Zapraszam do komentowania moich wyników/analiz i wyprowadzania mnie z błędów

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.