AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Vanitas Vanitatum pisze: U mnie się zrobiło tak:
Obrazek
Czy próbowałeś zmieniać kolory w ustawieniach? Jeżeli to nic nie dało, to czy próbowałeś przeinstalować platformę?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

MaRCHeW pisze:Witam.
Vanitas Vanitatum pisze: U mnie się zrobiło tak:
Obrazek
Czy próbowałeś zmieniać kolory w ustawieniach? Jeżeli to nic nie dało, to czy próbowałeś przeinstalować platformę?

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jedyny kolor jaki zmieniłem to kolor wiersza (row) - zmieniłem ciemny szary na jasny szary, żeby poprawić widoczność.
Reinstalki wolałbym uniknąć, bo primo da się z tym żyć, secundo mam już jakieś tam swoje ustawienia, które zapewne przy reinstalce znikną, a poza tym w sumie instalowałem nie tak dawno temu (miesiąc) + upgrade tydzień temu.

KMarcin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KMarcin »

Witam,

w związku z tym, że jest juz dostepna apliakcja Protrader Web oraz Protrader Mobile (Android i MacOS), to czy wiadomo już o jakimś konkretnym terminie kiedy PSsoft wypuści taka aplikację dla Aliora? ( Mam nadzieję, że są w ogóle takie plany)

Mam również pytanie o rozbudowę Aliortradera o moduł algotrading, tak jak w Protrader 2, czy jest taka operacja planowana?

No i oczywiście sakramentlane pytanie dotyczące exportu raportów do excela...czy będzie ten problem w ogóle rozwiązany? Trwa to już irytująco długo.

Żeby nie było, że tylko narzekam to doceniam wszytkie poprawki w działaniu platformy jakie zostały wprowadzane, a żyję z nia od listopada 2011 roku, więc dużo przeżyłem:)

Pozdrawiam,
Marcin K.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.

Chciałbym poinformować, że BM Alior Banku jest sponsorem zawodów CROSS TRADE - Mistrzostwa inwestycyjne organizowane przez PFSOFT. Polska. Kwiecień 2013.

Laureaci mistrzostw, którzy posiadają lub otworzą nowy rachunek Alior Trader, otrzymają do końca roku obniżoną prowizję od wykonanych transakcji, w wysokości:
Laureat 1 miejsca – prowizja 0,0030%,
Laureaci 2 do 10 miejsca – prowizja 0,0035%.

Zapraszam do rejestracji i wzięcia udziału w zawodach CROSS TRADE: https://crosstradechamp.com/

Pozdrawiam
Karol Marchewka

KMarcin
Bywalec
Bywalec

Jeszcze jedno pytanie:

Jeżeli jednak w najbliższym czasie portrader mobile i web nie zostaną zaadaptowane na potrzeby aliorbanku, czy istnieje mozliwośc traidingu z orgynialnych platfrom protrader mobile i web w polaczeniu z kontem aliortrader ?

Z góry dziekuej za odpowiedzi na moje pytania.

Pozdrawiam,
Marcin K.

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Ważność zlecenia oczekującego na dobę, nie oznacza doby, ale do końca dnia... Subtelna różnica, która kosztowała mnie brakiem zysku. Zlecenie powinno wejść po północy, ale zniknęło.
Brak logiki w nazewnictwie.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Testujemy aplikacje mobilną i web, aby jak najszybciej wprowadzić niezbędne poprawki i udostępnić ją Klientom. Podobnie wygląda sytuacja z AlgoStudio.
Co do eksportu raportów - PFSoft wciąż szuka rozwiązania problemu.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

KMarcin
Bywalec
Bywalec

Witam,

dziękuje bardzo za szybką odpowiedź. Mam nadzieję, że testy szybko zakończą sie pozytywnym wynikiem i platformy bedą dostepne dla klientów biura maklerskiego alior banku.

Może potrzebujecie "beta testerów", którzy w warunkach bojowych sprawdzą działanie platform?

Pozdrawiam,
Marcin K.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
KMarcin pisze:Witam,

dziękuje bardzo za szybką odpowiedź. Mam nadzieję, że testy szybko zakończą sie pozytywnym wynikiem i platformy bedą dostepne dla klientów biura maklerskiego alior banku.

Może potrzebujecie "beta testerów", którzy w warunkach bojowych sprawdzą działanie platform?

Pozdrawiam,
Marcin K.
Jeżeli masz pomysły na rozwój platformy, a także masz ochotę ją testować, możesz wziąć udział w zawodach CROSS TRADE i powalczyć o nagrodę Best Feedback.

Więcej informacji:
https://crosstradechamp.com/
http://comparic.pl/listings/cross-trade ... do-pfsoft/

A jeżeli uda Ci się zająć jedno z pierwszych dziesięciu miejsc w zawodach, BM Alior Banku obniży Ci commission do końca roku. Serdecznie zapraszamy :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

KMarcin
Bywalec
Bywalec

Witaj Marchew,

przegladałem już warunki konkursu i jest to jak najabrdziej ciekawa incjatywa, tylo jedna rzecz mnie tam razie ( zreszta nie tylko mnie, bo rozmawiaełm o tym w wiekszym gronie) i miałem własnie do Ciebie w tej sprawie pisać PM.

Chodzi o mianowicie o obligatoryjne podanie numeru PESEL przy zgłoszeniu do konkurus, wydaje mi (nam) się to zbedne na etapie rejstracji i ogólnego udziału. Podejrzewam, że chodziło o zabezpieczenia aby nikt nie rejstrował sobie kilku rachunków i nie oszukiwał, ale tak czy inaczej każdy podaje imie i naziwsko i w razie jakiekolwiek wygranej wtedy będzie można zidentyfikować dana osobę, a w razie jakiś niespójności zdyskwalifikować.

Numer pesel według mnie winien być podawany np. przez osobę, która zajęła jakieś premiowane miejsce.

Jeżeli podanie numeru jest podykotowane jakimis innymi wyższymi priorytetami, to przepraszam bardzo za "męcenie"

Pozdrawiam,
Marcin K.

ODPOWIEDZ