DayTrading: Piątek 8.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 mar 2013, 00:04

Wzrost
29
56%
Bez zmian
8
15%
Spadek
15
29%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

:d bzdura
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

no ja wyczyściłem kilka ale od jakiegoś czasu jest ok... strach ma wielkie oczy... jak się boję jakiejś transakcji to puszczam np 1/3 lub 1/4 normalnej stawki i z większymi widełkami - łatwiej mi wtedy nad emocjami zapanować... a co do straty to ryzykuje na tym kiwi 10% tego co dzis na umocnieniu dolara wpadło wiec ciężko to nazwać jakimś wielkim ryzykiem, ot po prostu zainwestowanie części zarobionego kapitału i tyle[/quote]

a w sumie jaki mecz? przegapiłem coś:D:D:D

a ja jak się boje to nie puszczam:P tak sobie założylem i się sprawdza bo pewność siebie przychodząca ze skutecznością bywa dobrym "ostatnim sygnałem" jak wszystkie inne pasują, co się rzadko zdarza ale zdarza, tak jak dziś z tymi spadkami edka:D
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
św. Franciszek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: św. Franciszek »

broker admiral, lewar 1:500, i systematycznie zwiększam loty, panowie najpierw spróbujcie tej metody a potem pogadamy, trzymajcie sie i zycze powodzenia, zaloze sie ze nikt z Was nie bedzie mial nawet krzty cierpliwosci zeby raz dziennie zagrac, i zgarnac max 5 pipsow

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

to nie kwestia cierpliwości tylko umiejętności, ja się zgadzam że okazji jest multum ale tak wysoka skuteczność żeby ciachać dzień w dzień pare pipsów jest po prostu niezwykła, jakby tak po prostu dawało się ustrzelić po pare pipsów to mnóstwo nerdów by się rzuciło na forex i uprawiało taki grind edka xD xD xD i zyskiwało. cierpliwość to jedno ale trafianie neimal za każdym razem to drugie.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

św. Franciszek pisze:broker admiral, lewar 1:500, i systematycznie zwiększam loty, panowie najpierw spróbujcie tej metody a potem pogadamy, trzymajcie sie i zycze powodzenia, zaloze sie ze nikt z Was nie bedzie mial nawet krzty cierpliwosci zeby raz dziennie zagrac, i zgarnac max 5 pipsow
http://www.nobrainertrades.com/2011/06/ ... ateur.html

:mrgreen:

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

16. Pass through every indicator on the planet, always thinking “one of these is going to make me a fortune”

przerabiałem :D

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

hehe dobre . to inwestycja bez użycia mózgu i bez zysków w długiej perspektywie tak myślą początkujący amatorzy
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.bankfotek.pl/image/1438968.jpeg

wypisz wymaluj 2012 :) nie chce byc inaczej czyli powolna dystrybucja az do konca kwietnia z podbitkami i lekkimi naruszeniami nowych szczytow intra jak dzis

-- Dodano: pt 08-03-2013, 21:50 --
św. Franciszek pisze:broker admiral, lewar 1:500, i systematycznie zwiększam loty, panowie najpierw spróbujcie tej metody a potem pogadamy, trzymajcie sie i zycze powodzenia, zaloze sie ze nikt z Was nie bedzie mial nawet krzty cierpliwosci zeby raz dziennie zagrac, i zgarnac max 5 pipsow

to juz lepiej Armada mnieszy prowizje i sprady na takie skalpy a pozwalaja piramidowac do 25 k depo i nawet jak przkroczysz to mozesz sie dogadac :)

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Moj przepis zeby hmmm, nie powiem byc milionerem ,ale przynajmniej nie zaliczyc MC:

1. MM!!!!
Co z tego ze pozornie mamy szanse 50/50 jak gramy zazwyczaj dzwignia 1:100 wzwyz...Myslałes o tym drogi kolego ze gdybys grał bez dzwigni prawdopodobnie mało kiedy bys tracił grajac z trendem? Tak. Mogłbys wytrzymac mega obsuwy (korekty trendu) i czekac az wroci. Mogłbys powiedziec "o nie , za hooya nie dostaniecie moich pieniedzy" i tak by było.

Myslałes o tym drogi kolego ze w wiekszosci przypadków prawidłowo przewidujesz ruch kursu na najblizszego kilka godzin a nie mozesz zarobic? dlaczego? Ano dlatego ze głupi wyskok rzedu 20 a nawet 100 pipsów cie wycina!
W moim mniemaniu MM jest kluczowe zeby przetrwac długoterminowo. Jednak patrzac po forum mało kto bierze w ogole to pod uwage i rozwazanie! Smieszy mnie wypowiedz "dzis zarobiłem 30%" Pytam sie jakim kurwa prawem tyle zarobiłes? Nie wystarczyłoby ci 3%??????? Znasz potege procentu składanego??? Czy wiesz ze jesli bedziesz codziennie robił 3% dnia poprzedniego to po roku tradingu z 1 tys bedziesz miał ponad 1,5 mln!! Wiec pytam: po hooy ci 30% dziennie??? po hooy?? :)

2.GRA Z TRENDEM Z WYZSZYCH INTERWAŁÓW
Nie bede sie tu rozwodził. Jesli bedziesz grał z trendem z wyzszych interwałów i stosował odpowiedni MM bedziesz gora. Pomysl drogi kolego, co moze ci dac przewage w długiej serii nad rynkiem? Hmm jazda pod prad? Nie sadze. Czy samochodem tez zapierdalasz pod prad na ruchliwej ulicy? Jak myslisz gdzie jest wieksze prawdopodobienstwo wypadku : jadac pod prad na autostradzie czy jadac przepisowo? Pomysl. Fakt jest taki ze gra z trendem zwieksza twoje prawdopodobienstwo wygranej.

3. MIEJ PLAN (taktyke) i go stosuj (dyscyplina)
A najlepiej dwa. Jeden jak wszsytko idzie zgodnie z planem, drugi jak sie pierdoli. Ustal zasady wejscie. Wchodze gdy... wychodze gdy... Nie masz czasem wrazenia jakbys grał niezgodnie z soba? Otwierasz pozycje i masz pełne gacie. Wiesz co to jest? HAZARD. Ustal sobie zasady wejsc i sie ich trzymaj. Gwaranruje ci ze jak bedziesz wchodził tylko wedle nich bedziesz spokojny otwierajac pozycje.

Sa jeszcze inne pierdoły jak wyjebanie wskazników z wykresu, SR,PA ale to juz jest kwestia moim zdaniem bardziej indywidualna. Natomiast te ktore wymieniłem sa uniwersalne. Zabraknie ktorejs z nich - LEZYSZ ;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Powiem wam ze broker gra przeciwko innym napewno maja wgląd w pozycje która przekracza ileś tam lotów i jada tam i bardzo to dobrze zulu pokazuje

Zablokowany