jaki lewar stosujesz i jaki wolumen ????!!!św. Franciszek pisze:oczywiście że nie obracam dziesiątkami tysięcy, zazwyczaj startuje mając niecałe 400-500 zł, a kończe m-sc mając 3-4 koła, nie chce mi się liczyć ile to jest %, różnie bywa, forex jest maszynką do zarabiania pieniędzy, jest jak forsa, która leży na ulicy i wystarczy się po nią schylić. Jedynie trzeba mieć żelazne podejście do tego, jedna, dwie czyste transakcje w ciągu dnia, nie więcej, kilka pipsów i jedna, dwie wtopy w ciągu miesiąca, które zamyka się w momencie kiedy nie idzie po naszej myśli (macie milion okazji w ciągu dnia żeby wejść w rynek na chwilę, ale zdarza się wtopa). Nie gramy pod dane, nie gramy kiedy jego mość wielki pierdzi trąbka przemawia, podstawy analizy technicznej, opór wsparcie, parę kresek i 1000 % w kieszeni. Pozdrawiam, tak wiem, pieniądze lubią ciszę, ale jak słyszę, że komuś nie wychodzi tzn, że nie myśli, wchodzi licząc na farta, ale założę się, że najwiekszy problem macie z zamknięciem stratnej pozycji licząc, że wróci. Za przeproszeniem chu... wróci. I tak się gra na forexie, zgarniasz parę pipsów, robisz sobie dniówkę i wracasz następnego dnia, ja spędzam pare minut, parę godzin na edku, czekam na dobrą okazję, a jak wtopie to zamykam pozycję i przychodzę jutro. Jaki macie bilans więcej transakcji na plus czy na minus? Pewnie na plus, ale te na minus choć jest ich kilka pewnie zżerają depo. Panie moderatorze, sorry za wywód, już się zamykam, pozdrawiam wszystkich przyszłych i obecnych milionerów
DayTrading: Piątek 8.03.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013
windsurfing na falach trendu
z moich wyliczeń wynika że co najmniej 500 lewaru i gra na 0.5 lota , wtedy kilka pips -powiedzmy 4 razy 2 transakcje to 8 pips dziennie. 2 wtopy czyli zostaje 18 dni zysku, 18 x 8 pips to 144 pipsy odjąć stratę powiedzmy 2 razy po 5 pips 134 pipsy. na 0,5 locie to około 2 tysięcy.roberttheus pisze:jaki lewar stosujesz i jaki wolumen ????!!!św. Franciszek pisze:oczywiście że nie obracam dziesiątkami tysięcy, zazwyczaj startuje mając niecałe 400-500 zł, a kończe m-sc mając 3-4 koła, nie chce mi się liczyć ile to jest %, różnie bywa, forex jest maszynką do zarabiania pieniędzy, jest jak forsa, która leży na ulicy i wystarczy się po nią schylić. Jedynie trzeba mieć żelazne podejście do tego, jedna, dwie czyste transakcje w ciągu dnia, nie więcej, kilka pipsów i jedna, dwie wtopy w ciągu miesiąca, które zamyka się w momencie kiedy nie idzie po naszej myśli (macie milion okazji w ciągu dnia żeby wejść w rynek na chwilę, ale zdarza się wtopa). Nie gramy pod dane, nie gramy kiedy jego mość wielki pierdzi trąbka przemawia, podstawy analizy technicznej, opór wsparcie, parę kresek i 1000 % w kieszeni. Pozdrawiam, tak wiem, pieniądze lubią ciszę, ale jak słyszę, że komuś nie wychodzi tzn, że nie myśli, wchodzi licząc na farta, ale założę się, że najwiekszy problem macie z zamknięciem stratnej pozycji licząc, że wróci. Za przeproszeniem chu... wróci. I tak się gra na forexie, zgarniasz parę pipsów, robisz sobie dniówkę i wracasz następnego dnia, ja spędzam pare minut, parę godzin na edku, czekam na dobrą okazję, a jak wtopie to zamykam pozycję i przychodzę jutro. Jaki macie bilans więcej transakcji na plus czy na minus? Pewnie na plus, ale te na minus choć jest ich kilka pewnie zżerają depo. Panie moderatorze, sorry za wywód, już się zamykam, pozdrawiam wszystkich przyszłych i obecnych milionerów
mało prawdopodobne ale realne natomiast żeby kręcić 3-4k tych pipsów musiałoby być koło 200 -250 albo jakiś szalony lewar
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
XEmarkets reklamują się lewarem 888:1, ile trzeba kapitału na puszczenie 0,1 lota? 40-50 PLN? to możliwe? chyba niekoniecznie....
Tak! na takim lewarze potrzeba ok. 50 PLN.
Tak! na takim lewarze potrzeba ok. 50 PLN.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 20:09 przez handlare, łącznie zmieniany 1 raz.
nowa jakość
- roberttheus
- Maniak
TommyBoss zaliczył dziś mc po 80 pipsach. może on na to odpowieroberttheus pisze:pytanie jaki broker na to pozwala:-)
nowa jakość
miałem lewar 500 1 lot to 200 euro marginu w xe markets wtedy. stąd moje wyliczenia.
natomiast choć sam używam nie małego lewaru to te skrajnei wysokie szybko sobie odpuściłem, wygrane przychodzą jak się człowiek uczy spokoju nei zachłanności
natomiast choć sam używam nie małego lewaru to te skrajnei wysokie szybko sobie odpuściłem, wygrane przychodzą jak się człowiek uczy spokoju nei zachłanności
- roberttheus
- Maniak
marzyciel nie ma takiej opcji by w tej sposób regularnie zarabiać w końcu przychodzi obsunięcie i jaja mu pękną heehehhe
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 20:15 przez roberttheus, łącznie zmieniany 1 raz.
windsurfing na falach trendu
a jak dla mnie trzeba być niezwykle skutecznym żeby dzień w dzień łapać na krótkim timeframe pare pipsów bez strat, ale cóż jeśli ktoś daje rade pogratulować:)
ROTFLśw. Franciszek pisze:oczywiście że nie obracam dziesiątkami tysięcy, zazwyczaj startuje mając niecałe 400-500 zł, a kończe m-sc mając 3-4 koła....
Jak byś pisał ze zaczynasz z 400-500$ to bym ci jeszcze uwierzył ze masz 3-4tys. zł na miech, jak chcesz bajerować to chociaż weź kalkulator i sensownie kwoty określ
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 20:23 przez xantiros, łącznie zmieniany 1 raz.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....