Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Czekam na to co zrobią w pomarańczowej strefie.

Obrazek
image hosting

Jak dla mnie te wczorajsze S były jak najbardziej prawidłowe - jednak potem wieczorem już zaczęli dawać potw. na L i tak też pisałem w dzienniku i tak na razie idą.
dulf pisze:Sytuacja jest trudna.Jak zwykle zresztą
Zawsze jest sytuacja trudna - ale ważne aby umieć sobie z tym radzić. Na dzisiaj liczę na duże S z pomarańczowej strefy z TP na 29130. Chyba, że dane z tych dwóch trupów (Hiszpania i Włochy) okażą się w jakiś cudowny sposób lepsze od oczekiwań - wtedy jest prawd. tego, że przebiją strefę i dojadą do kolejnej w okolicach 3140.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

dulf pisze:
Harvey pisze:dla mnie dzisiaj te shorty to kompletna niejasność. Grałeś w strefie dla UP esy do tego było objęcie idealnie ze strefy na UP.
To mi się podoba :
1. Zawsze mam rację :D
Pierwszy tak ,ale kolejne znalazły się już tam gdzie sprzedawali .Można tak było zrobić z SL nad konsolą.Tam były dwie strefy z racji tego że jeszcze sprzedawali z trendem ,ale popyt zaczyna brać przewagę .Utworzyła się konsola.
Nie obraź sie ale chyba zagrałeś tak samo mimo przeciwnego kierunku,kupiłeś pod oporem w konsoli.Marcin liczył na przebicie do dołu a ty do góry.
Występuje tu pewna prawidłowość.
Jak już wszyscy stracili co mieli stracić (albo zarobili) po 14h NY powrócili po lunczu nasi pejsaci bracia i wszystkie opory cudownie zniknęły.
Przy czym jeśli trend spadkowy zostanie utrzymany ten L ma na celu jedynie wypchnięcie do góry ,a potem sam widzisz co się działo na Esach.Sytuacja jest trudna.Jak zwykle zresztą :lol:
Jak widać nie wszyscy stracili praktycznie moje TP zostało by zrobione gdyby nie Be. Myślę że rynek wczoraj zrobił to co miał zrobić, moim zdaniem nie był jeszcze gotowy na shorty ( dzisiaj owszem ) . A potiwerdzeniem mojej słuszności jest to że praktycznie kupując tam gdzie marcin sprzedawał miałem "praktycznie" najlepszą cene w danym dniu jaka mogło być dla Longów. To co piszesz ma sesns, ale dopiero dzisiaj :)

pozdr
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

1/4 S po 30502 TP na 1.29130.
No pain - No gain

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

Harvey pisze:To co piszesz ma sesns, ale dopiero dzisiaj :)
Alez nie, to miało sens wczoraj i taki tok myślenia przedstawiłem jak widziałem sytuację .Wczorajszy .Na dzisiaj nic nie myślę bo cena jest upierdliwa i jak ciągnie po kierunku to może trochę potrwać ,staram sie nie wróżyć .
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Obrazek
free image hosting

Trochę szkoda, że nie udało się więcej zebrać - ale i tak nie jest źle. Po drugie nie mam dzisiaj już siły na analizę - także czekamy do jutra.
Ale istnieje nadal prawd. kontynuacji spadków.
No pain - No gain

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Taka moja analiza, jeżeli pozwolicie, Panowie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dadas

Oczywiście odbiła się w styczniu, nie w lutym, mały błąd zmojej strony.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Ale istnieje nadal prawd. kontynuacji spadków.
Jak widać strategia nie zawiodła - przynajmniej w odniesieniu do kierunku.

Obrazek
photo sharing
Dadas pisze:Obraz względem minionego tygodnia pokazuje, że cena wybija się ponad wsparcie, przynajmniej próbuje. Dzisiaj nastąpiła próba wybicia ponad wczorajszy High, co może sugerować kierunek up.
Wg mnie zbyt wcześnie założyłeś kierunek UP bowiem - jak sam piszesz cena próbowała wybicia ponad High. Zauważ jednak jak silna świeca spadkowa nastąpiła w reakcji na ten High.

Tutaj screen z h1 i h4 z poziomami nałożonymi w niedzielę:

Obrazek
free image hosting

Wyraźnie widać mocne spadkowe zl h1 - natomiast na h4 jeszcze mocniejsze - także wg mojej strategii i strategii zl tak mocny poziom powoduje zwykle powrót aby wyzerować profit tych z S z dłuższego terminu i dać kolejną szansę na S.

Przeanalizujmy jeszcze zachowanie ceny na h1 w odniesieniu do tej pomarańczowej strefy.

Żadna ze świec nie zdołała się zamknąć ponad strefą - a to już jest sporym potwierdzeniem. Kolejny sygnał przemawiający za S to istniejący od paru tygodni trend DOWN - a trend nie zmienia się bardzo szybko - szczególnie taki trwający już kilka tygodni.

Kolejna sprawa - zwróć uwagę na wygląd i czas trwania wzrostu pomiędzy tymi dwiema strefami - świece zielone są jakby "poszarpane". I taki ruch korkecyjny wyraźnie odróżnia się od ruchu głównego - tzn. korekta jest długa a ruch główny szybki.

Dodatkowo za UP przemawiała tylko ta mocna momo z piątku - natomiast ta momo nie miała "wsparcia" w postaci momo z wyższych TF - a S oczywiście miały "wsparcie" z wyższych TF.

W końcu za S przemówiło to jak cena zachowała się na pierwszym dojściu do pomarańczowej strefy - wtedy nastąpiła szpulka i kolejna po niej - długa świeca spadkowa negująca ostatnią wzrostową.

Obrazek
pic upload

Aktualnie ponownie doszliśmy do zielonej strefy i być może nastąpi lekkie odbicie - najlepiej gdyby doszli do tej środkowej pomarańczowej strefy - a może nawet troszkę niżej.

Wtedy jeśli dadzą sygnały na S poszukam S z tp na 29130.

Obrazek
free photo hosting

8)
No pain - No gain

Dadas

Wszystko racja, Marcinie, pisałem, że może, nie na pewno.
Mnie na edku dzisiaj też S wychodził, chociaż L w perspektywie nie jest wykluczony.
To zawsze zależy, z jakiej perspektywy spojrzeć, dlatego czasem się konteksty mięszają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

2 x 1/4 L po 29922 i 29945 tp na 30230 - i jeśli pójdzie dobrze to z tego poziomu poszukam S.
No pain - No gain

ODPOWIEDZ