AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

kryg
Uczestnik
Uczestnik

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: kryg »

Po zainstalowaniu aktualizacji Aliot Trader nie wykrywa dodanych wskaźników.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
kryg pisze:Po zainstalowaniu aktualizacji Aliot Trader nie wykrywa dodanych wskaźników.
Jakie wskaźniki? Defaultowe czy własne? Dodane do wykresu czy do listy wskaźników? Możesz pokazać screenshot?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

kryg
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kryg »

Chodzi mi o Ichimoku pobrane z tego forum kilka tygodni temu wersja z MT4. Plik wkleiłem do folderu C:\Moje
dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\. Po aktualizacji znikł z listy

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
kryg pisze:Chodzi mi o Ichimoku pobrane z tego forum kilka tygodni temu wersja z MT4. Plik wkleiłem do folderu C:\Moje
dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\. Po aktualizacji znikł z listy
W załączniku znajduje się przekompilowana wersja indicatora Ichimoku.
Usuń starą wersję indicatora, następnie rozpakuj i przekopiuj do tego samego katalogu wersję, którą załączyłem.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Po ostatnim upgradzie coś się z kolorami pochrzaniło na watchliście. Chciałbym aby w kolumnie "zmiana procentowa" background był non-stop na czerwono/zielono w zależności czy jest ujemny/dodatni, natomiast w kolumnach bid/ask kolorki powinny migać zielony/czerwony na sekundę i wracać po chwili do czystej bieli (coś podobnego jak w NOL3 aliorbanku).

W tej chwili zaś jest tak, że zmiana procentowa jest zawsze na biało, a bid/ask wszystkie non-stop świecą się na czerwony/zielony.

I jeszcze druga sprawa: na samym dole w pasku statusu jak zmienić kolory czcionki?

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

......Na platformie Alior Trader wygląda to tak, że gdy uruchamiasz wykres Line break, historia tego wykresu budowana jest na podstawie świec 1-minutowych (bo takie masz ustawienia).
Następnie gdy wykres już działa to budowany on jest na podstawie tików przychodzących od brokera.
Po odświeżeniu wykresu znów jest on budowany na podstawie świec 1-minutowych.....
Pozdrawiam
Karol Marchewka[/quote]

Witam!
W nawiązaniu do tej odpowiedzi porównałam dziś dokładnie działanie platformy demo i platformy rzeczywistej i tak jak pisałam wcześniej nastapiła zmiana po ostatniej aktualizacji, na demo zostało ok. czyli tak jak było historia buduje się ze świec a następnie gdy wykres działa to budowany jest na podstawie tików przychodzących od brokera. Natomiast na platformie rzeczywistej mam wrażenie że jest dokładnie na odwrót - jak wykres line break działa to buduje się na podstawie świec a po przeładowaniu zmienia się zupełnie jego obraz, przed ostatnia aktualizacja tak nie było. Co z tym tematem można zrobić!!!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Dziękujemy za uwagi i wskazówki dotyczące platformy po upgrade. Zgłosimy wszystkie problemy do PFSoftu, aby mogły zostać naprawione jak najszybciej.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Vanitas Vanitatum pisze:Po ostatnim upgradzie coś się z kolorami pochrzaniło na watchliście. Chciałbym aby w kolumnie "zmiana procentowa" background był non-stop na czerwono/zielono w zależności czy jest ujemny/dodatni, natomiast w kolumnach bid/ask kolorki powinny migać zielony/czerwony na sekundę i wracać po chwili do czystej bieli (coś podobnego jak w NOL3 aliorbanku).

W tej chwili zaś jest tak, że zmiana procentowa jest zawsze na biało, a bid/ask wszystkie non-stop świecą się na czerwony/zielony.
Załączam screenshot z platformy Real. Wydaje mi się, że wszystko jest ok. Jeżeli nie, to proszę załączyć screenshota z opisem, gdzie jest błąd wg Pana.
Vanitas Vanitatum pisze:I jeszcze druga sprawa: na samym dole w pasku statusu jak zmienić kolory czcionki?
Nie można zmienić czcionki na pasku statusu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: czw 07-03-2013, 11:02 --
awab pisze:Witam!
W nawiązaniu do tej odpowiedzi porównałam dziś dokładnie działanie platformy demo i platformy rzeczywistej i tak jak pisałam wcześniej nastapiła zmiana po ostatniej aktualizacji, na demo zostało ok. czyli tak jak było historia buduje się ze świec a następnie gdy wykres działa to budowany jest na podstawie tików przychodzących od brokera. Natomiast na platformie rzeczywistej mam wrażenie że jest dokładnie na odwrót - jak wykres line break działa to buduje się na podstawie świec a po przeładowaniu zmienia się zupełnie jego obraz, przed ostatnia aktualizacja tak nie było. Co z tym tematem można zrobić!!!
Pozdrawiam
Przesłałem informację do PFSOFTu. Programiści sprawdzą kod Line break. Dam znać jak tylko będę miał informacje zwrotną.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

MaRCHeW pisze:Witam.
Vanitas Vanitatum pisze:Po ostatnim upgradzie coś się z kolorami pochrzaniło na watchliście. Chciałbym aby w kolumnie "zmiana procentowa" background był non-stop na czerwono/zielono w zależności czy jest ujemny/dodatni, natomiast w kolumnach bid/ask kolorki powinny migać zielony/czerwony na sekundę i wracać po chwili do czystej bieli (coś podobnego jak w NOL3 aliorbanku).

Załączam screenshot z platformy Real. Wydaje mi się, że wszystko jest ok. Jeżeli nie, to proszę załączyć screenshota z opisem, gdzie jest błąd wg Pana.
U mnie się zrobiło tak:
Obrazek

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Czy wiadomo już kiedy będzie można handlować na PLN/JPY?

ODPOWIEDZ