AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Po zainstalowaniu aktualizacji Aliot Trader nie wykrywa dodanych wskaźników.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jakie wskaźniki? Defaultowe czy własne? Dodane do wykresu czy do listy wskaźników? Możesz pokazać screenshot?kryg pisze:Po zainstalowaniu aktualizacji Aliot Trader nie wykrywa dodanych wskaźników.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Chodzi mi o Ichimoku pobrane z tego forum kilka tygodni temu wersja z MT4. Plik wkleiłem do folderu C:\Moje
dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\. Po aktualizacji znikł z listy
dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\. Po aktualizacji znikł z listy
Witam.
Usuń starą wersję indicatora, następnie rozpakuj i przekopiuj do tego samego katalogu wersję, którą załączyłem.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W załączniku znajduje się przekompilowana wersja indicatora Ichimoku.kryg pisze:Chodzi mi o Ichimoku pobrane z tego forum kilka tygodni temu wersja z MT4. Plik wkleiłem do folderu C:\Moje
Usuń starą wersję indicatora, następnie rozpakuj i przekopiuj do tego samego katalogu wersję, którą załączyłem.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Po ostatnim upgradzie coś się z kolorami pochrzaniło na watchliście. Chciałbym aby w kolumnie "zmiana procentowa" background był non-stop na czerwono/zielono w zależności czy jest ujemny/dodatni, natomiast w kolumnach bid/ask kolorki powinny migać zielony/czerwony na sekundę i wracać po chwili do czystej bieli (coś podobnego jak w NOL3 aliorbanku).
W tej chwili zaś jest tak, że zmiana procentowa jest zawsze na biało, a bid/ask wszystkie non-stop świecą się na czerwony/zielony.
I jeszcze druga sprawa: na samym dole w pasku statusu jak zmienić kolory czcionki?
W tej chwili zaś jest tak, że zmiana procentowa jest zawsze na biało, a bid/ask wszystkie non-stop świecą się na czerwony/zielony.
I jeszcze druga sprawa: na samym dole w pasku statusu jak zmienić kolory czcionki?
......Na platformie Alior Trader wygląda to tak, że gdy uruchamiasz wykres Line break, historia tego wykresu budowana jest na podstawie świec 1-minutowych (bo takie masz ustawienia).
Następnie gdy wykres już działa to budowany on jest na podstawie tików przychodzących od brokera.
Po odświeżeniu wykresu znów jest on budowany na podstawie świec 1-minutowych.....
Pozdrawiam
Karol Marchewka[/quote]
Witam!
W nawiązaniu do tej odpowiedzi porównałam dziś dokładnie działanie platformy demo i platformy rzeczywistej i tak jak pisałam wcześniej nastapiła zmiana po ostatniej aktualizacji, na demo zostało ok. czyli tak jak było historia buduje się ze świec a następnie gdy wykres działa to budowany jest na podstawie tików przychodzących od brokera. Natomiast na platformie rzeczywistej mam wrażenie że jest dokładnie na odwrót - jak wykres line break działa to buduje się na podstawie świec a po przeładowaniu zmienia się zupełnie jego obraz, przed ostatnia aktualizacja tak nie było. Co z tym tematem można zrobić!!!
Pozdrawiam
Następnie gdy wykres już działa to budowany on jest na podstawie tików przychodzących od brokera.
Po odświeżeniu wykresu znów jest on budowany na podstawie świec 1-minutowych.....
Pozdrawiam
Karol Marchewka[/quote]
Witam!
W nawiązaniu do tej odpowiedzi porównałam dziś dokładnie działanie platformy demo i platformy rzeczywistej i tak jak pisałam wcześniej nastapiła zmiana po ostatniej aktualizacji, na demo zostało ok. czyli tak jak było historia buduje się ze świec a następnie gdy wykres działa to budowany jest na podstawie tików przychodzących od brokera. Natomiast na platformie rzeczywistej mam wrażenie że jest dokładnie na odwrót - jak wykres line break działa to buduje się na podstawie świec a po przeładowaniu zmienia się zupełnie jego obraz, przed ostatnia aktualizacja tak nie było. Co z tym tematem można zrobić!!!
Pozdrawiam
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
Dziękujemy za uwagi i wskazówki dotyczące platformy po upgrade. Zgłosimy wszystkie problemy do PFSoftu, aby mogły zostać naprawione jak najszybciej.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Dziękujemy za uwagi i wskazówki dotyczące platformy po upgrade. Zgłosimy wszystkie problemy do PFSoftu, aby mogły zostać naprawione jak najszybciej.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: czw 07-03-2013, 11:02 --
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Załączam screenshot z platformy Real. Wydaje mi się, że wszystko jest ok. Jeżeli nie, to proszę załączyć screenshota z opisem, gdzie jest błąd wg Pana.Vanitas Vanitatum pisze:Po ostatnim upgradzie coś się z kolorami pochrzaniło na watchliście. Chciałbym aby w kolumnie "zmiana procentowa" background był non-stop na czerwono/zielono w zależności czy jest ujemny/dodatni, natomiast w kolumnach bid/ask kolorki powinny migać zielony/czerwony na sekundę i wracać po chwili do czystej bieli (coś podobnego jak w NOL3 aliorbanku).
Nie można zmienić czcionki na pasku statusu.Vanitas Vanitatum pisze:I jeszcze druga sprawa: na samym dole w pasku statusu jak zmienić kolory czcionki?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-- Dodano: czw 07-03-2013, 11:02 --
Przesłałem informację do PFSOFTu. Programiści sprawdzą kod Line break. Dam znać jak tylko będę miał informacje zwrotną.awab pisze:Witam!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
U mnie się zrobiło tak:MaRCHeW pisze:Witam.
Załączam screenshot z platformy Real. Wydaje mi się, że wszystko jest ok. Jeżeli nie, to proszę załączyć screenshota z opisem, gdzie jest błąd wg Pana.Vanitas Vanitatum pisze:Po ostatnim upgradzie coś się z kolorami pochrzaniło na watchliście. Chciałbym aby w kolumnie "zmiana procentowa" background był non-stop na czerwono/zielono w zależności czy jest ujemny/dodatni, natomiast w kolumnach bid/ask kolorki powinny migać zielony/czerwony na sekundę i wracać po chwili do czystej bieli (coś podobnego jak w NOL3 aliorbanku).

Czy wiadomo już kiedy będzie można handlować na PLN/JPY?