AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

buchcik pisze:Chyba po ostatniej drobnej aktualizacji (tak mi się kojarzy, że wtedy się zaczęło) KAŻDORAZOWE przesunięcie się Trailng Stopa wydaje dźwięk jak zamykanie pozycji :-(
Na pewno wcześniej tak nie było. Dotychczas gdy ręcznie zmieniałem TP/SL to owszem był dźwięk, ale gdy był ustawiony Trailing Stop, to podczas przesuwania poziomu była cisza... a teraz mi hałasuje i stresuje ;-) Da się to jakoś wyłaczyć, bo w opcjach dźwięku nie ma osobnego pola dla trailng stop.
Dzisiaj zerknąłem na rejestr zdarzeń po ustawieniu trailing stopa i niespodzianka, mimo że cena pozostawała na stałym poziomie, to po kilka razy w ciągu sekundy AT2 "modyfikowało" mi TS wydając przy tym dźwięki.
Załączam zrzut ekranu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

merho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: merho »

Witam,

Czy istnieje wskaźnik ADR do protrader'a? Pokazuje dzienny zakres ceny.

Pzdr

Vanitas Vanitatum
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vanitas Vanitatum »

Mam taki problem - w piątek ustawiłem zlecenie zamykające TP i zostałem z pozycją na weekend, a teraz chciałbym to zlecenie zmodyfikować i/lub całkowiecie usunąć. Jednak nie mogę, ponieważ "route is not active". Jeżeli chcę zmodyfikować to zlecenie jak najszybciej to muszę to zrobić o godz. 23 w niedzielę? Nie da się jakoś powiedzieć wcześniej "systemowi", żeby zrobił to za mnie o tej godzinie (coś na wzór zlecenia oczekującego przed otwarciem na GPW)?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
merho pisze:Witam,

Czy istnieje wskaźnik ADR do protrader'a? Pokazuje dzienny zakres ceny.

Pzdr
A wskaźnik ATR na platformie to nie jest przypadkiem to samo co ADR?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: ndz 03-03-2013, 21:39 --

Witam.
Vanitas Vanitatum pisze:Mam taki problem - w piątek ustawiłem zlecenie zamykające TP i zostałem z pozycją na weekend, a teraz chciałbym to zlecenie zmodyfikować i/lub całkowiecie usunąć. Jednak nie mogę, ponieważ "route is not active". Jeżeli chcę zmodyfikować to zlecenie jak najszybciej to muszę to zrobić o godz. 23 w niedzielę? Nie da się jakoś powiedzieć wcześniej "systemowi", żeby zrobił to za mnie o tej godzinie (coś na wzór zlecenia oczekującego przed otwarciem na GPW)?
Musisz czekać do otwarcia rynku. Na razie nie ma innej możliwości.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Jak ja to "uwielbiam"... kolejna aktualizacja i jak zwykle większość ustawień pulpitu poszło "w pizdu" :-(

Dajcie changeloga, abyśmy wiedzieli co poprawiliście lub jakie cuda nowe dorzuciliście w tej aktualizacji - chyba się beta testerom chociaż tyle należy ;)

-- Dodano: pn 04-03-2013, 9:54 --

Czy po wczorajszej aktualizacji ktoś oprócz mnie zauważył jeszcze drastyczny spadek wydajności platformy ?
Tnie nawet przy sprawdzaniu odległości między punktami (prawy klik na pierwszym punkcie, a podczas przeciągania myszki do drugiego kursor zamiast iść płynnie, to co jakiś czas przycina i przeskakuje) :-(
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

lucek34
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lucek34 »

poprosił bym szybko na odpowiedzi:
wiem że to było ale dawno tu nie zaglądałem a nie chce mi się szukać:
1. prosze mi podać numer pod jaki moge zadzwonić w Aliorze i wyłączyć "jedno razowe hasła do Alior Trader- sms co przychodzą"
2. kiedy bedzie Alior trader na Androida (tablety i komórka) ? przecież teraz już każda dobra platforma to posiada teraz handluje się przez telefony!

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

buchcik pisze:Jak ja to "uwielbiam"... kolejna aktualizacja i jak zwykle większość ustawień pulpitu poszło "w pizdu" :-(

Dajcie changeloga, abyśmy wiedzieli co poprawiliście lub jakie cuda nowe dorzuciliście w tej aktualizacji - chyba się beta testerom chociaż tyle należy ;)

-- Dodano: pn 04-03-2013, 9:54 --

Czy po wczorajszej aktualizacji ktoś oprócz mnie zauważył jeszcze drastyczny spadek wydajności platformy ?
Tnie nawet przy sprawdzaniu odległości między punktami (prawy klik na pierwszym punkcie, a podczas przeciągania myszki do drugiego kursor zamiast iść płynnie, to co jakiś czas przycina i przeskakuje) :-(

Platforma tak tnie że jak dla mnie "drastyczny spadek wydajności" to mało powiedziane ;p
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

Nie no jakaś masakra, nic ta aktualizacja nie dała, znowu po przeładowaniu wykresu obraz tego samego wykresu jest zupełnie inny. Co to za badziew!!!

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
awab pisze:Nie no jakaś masakra, nic ta aktualizacja nie dała, znowu po przeładowaniu wykresu obraz tego samego wykresu jest zupełnie inny. Co to za badziew!!!
Czy mógłbyś pokazać screenshoty?
Platforma real czy demo?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: pn 04-03-2013, 15:48 --

Witam.
buchcik pisze:Czy po wczorajszej aktualizacji ktoś oprócz mnie zauważył jeszcze drastyczny spadek wydajności platformy ?
Jaki masz sprzęt? Ile otwartych wykresów? Czy mógłbyś podesłać mi swoje pliki pulpitów na adres karol.marchewka@pfsoft.com

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

1.Jaką wersję platformy mają Państwo obecnie? Problem świec powinien zostać naprawiony przez tą aktualizację.
2. Numer na infolinie BM to: 19503. Wersja mobilna będzie dostępna w niedługim czasie.
3. Obecna wersja wg. nas działa szybciej niż poprzednia - prosimy o więcej szczegółów dotyczących spadku wydajności (np. na pw).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

ODPOWIEDZ