DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
handlare
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Nieprzeczytany post autor: handlare »

cajto pisze: W ogóle patrząc na edka to mam takie same odczucia jak ostatnia H4 - NIE WIEM.
nieprawdopodobnie celna uwaga i trafna analiza.
nowa jakość

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

antoniZ pisze:
pr7emo pisze:na razie edek więcej czasu spędził ponad ceną otwarcia, wskazuje to na wyższy potencjał wzrostowy
główne czynniki które powodowały spadek w ostatnim czasie, odeszły w niepamięć
to że agencje szykują obniżkę ratingu Włoch, jest według mnie opóźnioną dywagacją
mimo że wprowadzili reformy, i są na dobrej drodze, to podejście Włochów do rozwiązania kryzysu (Grillo, Berlsuconi) wskazuje na negatywną ścieżkę do tego rezultatu

tak szczerze powiedziawszy nie wiem na co oni czekają z tymi wzrostami, mają jakieś roboty co w konsoli trzepią kapuchę?
Edek to pryszcz, us.500 stoi na szczycie 1530. Na co czeka ?
Obama podpisuje jakieś obniżki 0.2-0.5 % w budżecie.
Co zrobi naczelna agencja ratingowa jak to obamek podpisze?
1570 ? wyżej ...
dygają się dodać gazu na sapinie (s&p) bo potem trzeba to jakoś skorekcić, a każda próba może skończyć się "mocniejszym upadkiem"
giełdy są bardziej rozkorelowane z parami walutowymi niż przed kilkoma laty
coś tam już wdrażają jakieś cięcia, mają prognozy że zaszkodzi to wzrostowi pkb, według mnie jak zaczną to spłacać i pojawi się światełko w tunelu że z zadłużeniem jest ok, to jest to bardzo pozytywny sygnał dla tamtejszej giełdy, a teraz to faktycznie taki klif, odkładają w czasie problem, to stanie nad przepaścią i strach się wychylać bo wiatr może być nagle silniejszy

przecie jakby zaczęli spłacać to giełdy w pozostałej części świata odetchnęły by z ulgą, a jak w tym czasie wskaźniki makro w eur zaczęły by się poprawiać to już mieli byśmy do czynienia z prawdziwą hossą, nie opartą na jednej, dwóch spółkach tylko wszystkich branżach

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

molmomas pisze:Lepsze od wstępnie publikowanych, ale wciąż słabsze niż w lutym okazały się wskaźniki koniunktury w sektorze usług w strefie euro. Wskaźnik PMI obniżył się ze styczniowych 48,6 pkt do 47,9 pkt. Dokładnie takie same wartości miały wskaźniki obrazujące koniunkturę łącznie w sektorze przemysłowym i usług. Najlepszymi wynikami mogły pochwalić się Niemcy i Irlandia, najgorsza sytuacja miała miejsce we Francji i Włoszech. PMI dla strefy euro utrzymał się w lutym powyżej 12-miesięcznej średniej, więc można nadal mówić o utrzymaniu ożywienia koniunktury.

Gorsze wiadomości napływały z innych części świata, zwłaszcza z Azji. Wyraźnie zwolnił rozwój gospodarczy w Chinach, gdzie wskaźnik aktywności przemysłu i usług obniżył się z 53,5 pkt w styczniu do 51,4 pkt. Osłabienie nastąpiło również w Indiach (spadek wskaźnika z 56,3 pkt do 54,8 pkt) oraz w Japonii (zniżka z 50,4 pkt do 50,2 pkt). Dobry wynik utrzymał się natomiast w Rosji, gdzie PMI nawet minimalnie się podniósł, z 54,8 pkt do 54,9 pkt.
Tak ze świata, choć pewnie czytaliście
W sobotę chiny zacieśniają politykę fiskalną i wprowadzają opłaty dla nieruchomości 20%, więc Kangur będzie pikował...

-- Dodano: 05 mar 2013, 14:35 --

http://www.xtb.pl/~/media/xtb_pl/PDF/20 ... 050313.pdf
http://www.xtb.pl/~/media/xtb_pl/PDF/20 ... 3-2013.pdf
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jechać jechać

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

atlanticos pisze:
molmomas pisze::wink: nawet nie wiesz ile razy

taki żarcik, krótki. :mrgreen:

a z tym rgrem, skoro volume nie ma większego znaczenia, to nie mam uwag. chyba że amerykańce zanegują, jak mój poranny (chyba jednak wyimaginowany)
każdy rgr może byc zanegowany i z tym się trzeba liczyc... ale jak wspomniałem - to rynek zweryfikuje zapewne ;)
Ten RGR nie jest przekonywujący: wytrzepie, wydyma...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ForexTig3r pisze: W sobotę chiny zacieśniają politykę fiskalną i wprowadzają opłaty dla nieruchomości 20%, więc Kangur będzie pikował...
Jesli to jest informacja dostepna publicznie to raczej nie liczylbym na to. Jesli juz to bedzie to dobra okazja do rozladowania sie dla lepiej poinformowanych.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 14:40 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

antoniZ pisze:
pr7emo pisze:na razie edek więcej czasu spędził ponad ceną otwarcia, wskazuje to na wyższy potencjał wzrostowy
główne czynniki które powodowały spadek w ostatnim czasie, odeszły w niepamięć
to że agencje szykują obniżkę ratingu Włoch, jest według mnie opóźnioną dywagacją
mimo że wprowadzili reformy, i są na dobrej drodze, to podejście Włochów do rozwiązania kryzysu (Grillo, Berlsuconi) wskazuje na negatywną ścieżkę do tego rezultatu

tak szczerze powiedziawszy nie wiem na co oni czekają z tymi wzrostami, mają jakieś roboty co w konsoli trzepią kapuchę?
Edek to pryszcz, us.500 stoi na szczycie 1530. Na co czeka ?
Obama podpisuje jakieś obniżki 0.2-0.5 % w budżecie.
Co zrobi naczelna agencja ratingowa jak to obamek podpisze?
1570 ? wyżej ...
Abolutely nothing, Fitch się wypowiadał, śledzić Fundamenty :?:
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 15:40 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
subsilver2 趋势线

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

cajto pisze:Na Edku Trzech Białych Żołnierzy na M1 i M5, zobaczymy czy ich nie odstrzelą.

W ogóle patrząc na edka to mam takie same odczucia jak ostatnia H4 - NIE WIEM.
Hej cajto,
nie jesteś osamotniony. Ja też czekam na jakikolwiek sygnał na edku. Nic...
Pustka...
Wszyscy czekają i stąd na sentimentsurvey jest 35% niezdecydowanych. Nawet TOP1 w zulu nie ma pozycji o czym była mowa wczześniej na forum.

P.S. Żaba - pieluchomajtki to podstawowe wyposażenie trejdera, zaawansowanego!
P.S2 Każdy kto grał w dniu gdy Bank Szwajcarii wprowadził 1.2 do euro wie o czym mowa.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Mpapiez pisze:@atlanticos

@Fajnynick

Stary, jak ty grasz z 50+ pipsowym SL, to ty się przerzuć z DT na jakiś kilkudniowy trading.

Ja czesto gram ze stopem 70 pips, czesto otwieram rowniez kilka tpozycji dziennie.
Nie wiem czemu Sl rzedu 50 pips ma go wykluczac z DT.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

fajnynick21 pisze:Tak tez bylo, a co do RGR to jeszcze nic pewengo ale w dłuzszej perspektywie powinno zejść.

I takie pytanie jeszcze troche nie na temat znacie jakies firmy w PL które zajmują się modelowaniem ekonometrycznym?
jest sporo pozycji z ekonometrii, ale to trudny temat...można wygoglować przecież, firm nie znam.
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Zablokowany