nieprawdopodobnie celna uwaga i trafna analiza.cajto pisze: W ogóle patrząc na edka to mam takie same odczucia jak ostatnia H4 - NIE WIEM.
DayTrading: Wtorek 5.02.2013
Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013
nowa jakość
dygają się dodać gazu na sapinie (s&p) bo potem trzeba to jakoś skorekcić, a każda próba może skończyć się "mocniejszym upadkiem"antoniZ pisze:Edek to pryszcz, us.500 stoi na szczycie 1530. Na co czeka ?pr7emo pisze:na razie edek więcej czasu spędził ponad ceną otwarcia, wskazuje to na wyższy potencjał wzrostowy
główne czynniki które powodowały spadek w ostatnim czasie, odeszły w niepamięć
to że agencje szykują obniżkę ratingu Włoch, jest według mnie opóźnioną dywagacją
mimo że wprowadzili reformy, i są na dobrej drodze, to podejście Włochów do rozwiązania kryzysu (Grillo, Berlsuconi) wskazuje na negatywną ścieżkę do tego rezultatu
tak szczerze powiedziawszy nie wiem na co oni czekają z tymi wzrostami, mają jakieś roboty co w konsoli trzepią kapuchę?
Obama podpisuje jakieś obniżki 0.2-0.5 % w budżecie.
Co zrobi naczelna agencja ratingowa jak to obamek podpisze?
1570 ? wyżej ...
giełdy są bardziej rozkorelowane z parami walutowymi niż przed kilkoma laty
coś tam już wdrażają jakieś cięcia, mają prognozy że zaszkodzi to wzrostowi pkb, według mnie jak zaczną to spłacać i pojawi się światełko w tunelu że z zadłużeniem jest ok, to jest to bardzo pozytywny sygnał dla tamtejszej giełdy, a teraz to faktycznie taki klif, odkładają w czasie problem, to stanie nad przepaścią i strach się wychylać bo wiatr może być nagle silniejszy
przecie jakby zaczęli spłacać to giełdy w pozostałej części świata odetchnęły by z ulgą, a jak w tym czasie wskaźniki makro w eur zaczęły by się poprawiać to już mieli byśmy do czynienia z prawdziwą hossą, nie opartą na jednej, dwóch spółkach tylko wszystkich branżach
- ForexTig3r
- Maniak
W sobotę chiny zacieśniają politykę fiskalną i wprowadzają opłaty dla nieruchomości 20%, więc Kangur będzie pikował...molmomas pisze:Lepsze od wstępnie publikowanych, ale wciąż słabsze niż w lutym okazały się wskaźniki koniunktury w sektorze usług w strefie euro. Wskaźnik PMI obniżył się ze styczniowych 48,6 pkt do 47,9 pkt. Dokładnie takie same wartości miały wskaźniki obrazujące koniunkturę łącznie w sektorze przemysłowym i usług. Najlepszymi wynikami mogły pochwalić się Niemcy i Irlandia, najgorsza sytuacja miała miejsce we Francji i Włoszech. PMI dla strefy euro utrzymał się w lutym powyżej 12-miesięcznej średniej, więc można nadal mówić o utrzymaniu ożywienia koniunktury.
Gorsze wiadomości napływały z innych części świata, zwłaszcza z Azji. Wyraźnie zwolnił rozwój gospodarczy w Chinach, gdzie wskaźnik aktywności przemysłu i usług obniżył się z 53,5 pkt w styczniu do 51,4 pkt. Osłabienie nastąpiło również w Indiach (spadek wskaźnika z 56,3 pkt do 54,8 pkt) oraz w Japonii (zniżka z 50,4 pkt do 50,2 pkt). Dobry wynik utrzymał się natomiast w Rosji, gdzie PMI nawet minimalnie się podniósł, z 54,8 pkt do 54,9 pkt.
Tak ze świata, choć pewnie czytaliście
-- Dodano: 05 mar 2013, 14:35 --
http://www.xtb.pl/~/media/xtb_pl/PDF/20 ... 050313.pdf
http://www.xtb.pl/~/media/xtb_pl/PDF/20 ... 3-2013.pdf
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
jechać jechać
- ForexTig3r
- Maniak
Ten RGR nie jest przekonywujący: wytrzepie, wydyma...atlanticos pisze:każdy rgr może byc zanegowany i z tym się trzeba liczyc... ale jak wspomniałem - to rynek zweryfikuje zapewnemolmomas pisze:nawet nie wiesz ile razy
taki żarcik, krótki.![]()
a z tym rgrem, skoro volume nie ma większego znaczenia, to nie mam uwag. chyba że amerykańce zanegują, jak mój poranny (chyba jednak wyimaginowany)
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- ZielonaMgielka
- Maniak
Jesli to jest informacja dostepna publicznie to raczej nie liczylbym na to. Jesli juz to bedzie to dobra okazja do rozladowania sie dla lepiej poinformowanych.ForexTig3r pisze: W sobotę chiny zacieśniają politykę fiskalną i wprowadzają opłaty dla nieruchomości 20%, więc Kangur będzie pikował...
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 14:40 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
- ForexTig3r
- Maniak
Abolutely nothing, Fitch się wypowiadał, śledzić FundamentyantoniZ pisze:Edek to pryszcz, us.500 stoi na szczycie 1530. Na co czeka ?pr7emo pisze:na razie edek więcej czasu spędził ponad ceną otwarcia, wskazuje to na wyższy potencjał wzrostowy
główne czynniki które powodowały spadek w ostatnim czasie, odeszły w niepamięć
to że agencje szykują obniżkę ratingu Włoch, jest według mnie opóźnioną dywagacją
mimo że wprowadzili reformy, i są na dobrej drodze, to podejście Włochów do rozwiązania kryzysu (Grillo, Berlsuconi) wskazuje na negatywną ścieżkę do tego rezultatu
tak szczerze powiedziawszy nie wiem na co oni czekają z tymi wzrostami, mają jakieś roboty co w konsoli trzepią kapuchę?
Obama podpisuje jakieś obniżki 0.2-0.5 % w budżecie.
Co zrobi naczelna agencja ratingowa jak to obamek podpisze?
1570 ? wyżej ...

Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 15:40 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Hej cajto,cajto pisze:Na Edku Trzech Białych Żołnierzy na M1 i M5, zobaczymy czy ich nie odstrzelą.
W ogóle patrząc na edka to mam takie same odczucia jak ostatnia H4 - NIE WIEM.
nie jesteś osamotniony. Ja też czekam na jakikolwiek sygnał na edku. Nic...
Pustka...
Wszyscy czekają i stąd na sentimentsurvey jest 35% niezdecydowanych. Nawet TOP1 w zulu nie ma pozycji o czym była mowa wczześniej na forum.
P.S. Żaba - pieluchomajtki to podstawowe wyposażenie trejdera, zaawansowanego!
P.S2 Każdy kto grał w dniu gdy Bank Szwajcarii wprowadził 1.2 do euro wie o czym mowa.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
Mpapiez pisze:@atlanticos
@Fajnynick
Stary, jak ty grasz z 50+ pipsowym SL, to ty się przerzuć z DT na jakiś kilkudniowy trading.
Ja czesto gram ze stopem 70 pips, czesto otwieram rowniez kilka tpozycji dziennie.
Nie wiem czemu Sl rzedu 50 pips ma go wykluczac z DT.
- richard.cali
- Pasjonat
jest sporo pozycji z ekonometrii, ale to trudny temat...można wygoglować przecież, firm nie znam.fajnynick21 pisze:Tak tez bylo, a co do RGR to jeszcze nic pewengo ale w dłuzszej perspektywie powinno zejść.
I takie pytanie jeszcze troche nie na temat znacie jakies firmy w PL które zajmują się modelowaniem ekonometrycznym?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa