DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

fajnynick21 pisze:Musze usunac ten podpisik bo widze ze denerwuje to tych którzy zostali wytrzepani:D:D:D
Zostaw. Mnie wytrzepali ale podpis cieszy mnie niesamowicie. Dodałbym copyrighta aby nikt nie powtórzył :)
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

na razie edek więcej czasu spędził ponad ceną otwarcia, wskazuje to na wyższy potencjał wzrostowy
główne czynniki które powodowały spadek w ostatnim czasie, odeszły w niepamięć
to że agencje szykują obniżkę ratingu Włoch, jest według mnie opóźnioną dywagacją
mimo że wprowadzili reformy, i są na dobrej drodze, to podejście Włochów do rozwiązania kryzysu (Grillo, Berlsuconi) wskazuje na negatywną ścieżkę do tego rezultatu

tak szczerze powiedziawszy nie wiem na co oni czekają z tymi wzrostami, mają jakieś roboty co w konsoli trzepią kapuchę?

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

:wink: nawet nie wiesz ile razy

taki żarcik, krótki. :mrgreen:

a z tym rgrem, skoro volume nie ma większego znaczenia, to nie mam uwag. chyba że amerykańce zanegują, jak mój poranny (chyba jednak wyimaginowany)
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
fajnynick21
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fajnynick21 »

Tutaj ema 200 i 65 trzyma na m15 wiec nie powinien być zanegowany, ale sie okaze
Nie grasz, nie wygrasz

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

molmomas pisze::wink: nawet nie wiesz ile razy

taki żarcik, krótki. :mrgreen:

a z tym rgrem, skoro volume nie ma większego znaczenia, to nie mam uwag. chyba że amerykańce zanegują, jak mój poranny (chyba jednak wyimaginowany)
każdy rgr może byc zanegowany i z tym się trzeba liczyc... ale jak wspomniałem - to rynek zweryfikuje zapewne ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

@atlanticos

Ja powiedzmy zażartowałem z niego, tylko dlatego, że mówi o tym że widzi RGR, a moment zajęcia pozycji w cale nie świadczy o tym, że w momencie podejmowania tej decyzji o tym myślał. Im dłużej siedział w eSce, tym bardziej wzrost powiązał z budowaniem się ramienia. Tu nie chodzi o wyśmiewanie, tylko od uchronienia od głupiego zajmowania pozycji. Zależnie od umiejętności przyjmowania krytyki, albo się będzie rozwijał, albo dalej wirualnie w fantazji leszcza z kasy trzepał.

Gdyby wszedł w eskę z góry prawego ramienia to uwierz mi, słowem bym się nie odezwał. Tak mu pokazał system to by była jego sprawa. Powtarzam że chodzi o to, że on tego RGRa, domalował sobie do wejście w eskę na wsparciu.

@Fajnynick

Stary, jak ty grasz z 50+ pipsowym SL, to ty się przerzuć z DT na jakiś kilkudniowy trading.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

pr7emo pisze:na razie edek więcej czasu spędził ponad ceną otwarcia, wskazuje to na wyższy potencjał wzrostowy
główne czynniki które powodowały spadek w ostatnim czasie, odeszły w niepamięć
to że agencje szykują obniżkę ratingu Włoch, jest według mnie opóźnioną dywagacją
mimo że wprowadzili reformy, i są na dobrej drodze, to podejście Włochów do rozwiązania kryzysu (Grillo, Berlsuconi) wskazuje na negatywną ścieżkę do tego rezultatu

tak szczerze powiedziawszy nie wiem na co oni czekają z tymi wzrostami, mają jakieś roboty co w konsoli trzepią kapuchę?
Edek to pryszcz, us.500 stoi na szczycie 1530. Na co czeka ?
Obama podpisuje jakieś obniżki 0.2-0.5 % w budżecie.
Co zrobi naczelna agencja ratingowa jak to obamek podpisze?
1570 ? wyżej ...
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Na Edku Trzech Białych Żołnierzy na M1 i M5, zobaczymy czy ich nie odstrzelą.

W ogóle patrząc na edka to mam takie same odczucia jak ostatnia H4 - NIE WIEM.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 14:19 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:@atlanticos

Ja powiedzmy zażartowałem z niego, tylko dlatego, że mówi o tym że widzi RGR, a moment zajęcia pozycji w cale nie świadczy o tym, że w momencie podejmowania tej decyzji o tym myślał. Im dłużej siedział w eSce, tym bardziej wzrost powiązał z budowaniem się ramienia. Tu nie chodzi o wyśmiewanie, tylko od uchronienia od głupiego zajmowania pozycji. Zależnie od umiejętności przyjmowania krytyki, albo się będzie rozwijał, albo dalej wirualnie w fantazji leszcza z kasy trzepał.

Gdyby wszedł w eskę z góry prawego ramienia to uwierz mi, słowem bym się nie odezwał. Tak mu pokazał system to by była jego sprawa. Powtarzam że chodzi o to, że on tego RGRa, domalował sobie do wejście w eskę na wsparciu.

@Fajnynick

Stary, jak ty grasz z 50+ pipsowym SL, to ty się przerzuć z DT na jakiś kilkudniowy trading.
nie chcę go bronic ale nie bierzesz pod uwagę że to wejście mogło być pod inną analizę - potem zaczął się kształtować rgr który potwierdził tylko jego wcześniejsza analizę - tak ja to odebrałem patrząc na jego wykres
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
fajnynick21
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fajnynick21 »

Tak tez bylo, a co do RGR to jeszcze nic pewengo ale w dłuzszej perspektywie powinno zejść.

I takie pytanie jeszcze troche nie na temat znacie jakies firmy w PL które zajmują się modelowaniem ekonometrycznym?
Nie grasz, nie wygrasz

Zablokowany