AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
lucek34 pisze:poprosił bym szybko na odpowiedzi:
wiem że to było ale dawno tu nie zaglądałem a nie chce mi się szukać:
1. prosze mi podać numer pod jaki moge zadzwonić w Aliorze i wyłączyć "jedno razowe hasła do Alior Trader- sms co przychodzą"
Zobacz do pierwszego postu w tym wątku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

MaRCHeW pisze:Witam.
awab pisze:Nie no jakaś masakra, nic ta aktualizacja nie dała, znowu po przeładowaniu wykresu obraz tego samego wykresu jest zupełnie inny. Co to za badziew!!!
Czy mógłbyś pokazać screenshoty?
Platforma real czy demo?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Platforma real, typ wykresu Line Break, printscreen już wysłałam na at.kontakt

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Ok, muszę przyznać że po kilku minutach działania platformy płynność funkcjonowania wróciła do normy ;) No ale nie zmienia to faktu że jak ma się dużo włączonych wykresów to jest trochę pracy żeby wszystko ustawić od nowa;/
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
awab pisze:
awab pisze:Nie no jakaś masakra, nic ta aktualizacja nie dała, znowu po przeładowaniu wykresu obraz tego samego wykresu jest zupełnie inny. Co to za badziew!!!
MaRCHeW pisze:Czy mógłbyś pokazać screenshoty?
Platforma real czy demo?
Wszystkie niestandardowe wykresy - takie jak Renko, Range Bars, Line Break, Point and Figure - budowane na TF'ach wyższych niż tick (ewentualnie 1 sekundowe) będą przerysowywać i to jest normalne działanie platformy.
Z Twoich screenów wynika, że wykres Line Break budowany jest ze świec 1-minutowych. Czyli ich historia budowana jest na podstawie OHCL ze świec 1-minutowych.

Na platformie Alior Trader wygląda to tak, że gdy uruchamiasz wykres Line break, historia tego wykresu budowana jest na podstawie świec 1-minutowych (bo takie masz ustawienia).
Następnie gdy wykres już działa to budowany on jest na podstawie tików przychodzących od brokera.
Po odświeżeniu wykresu znów jest on budowany na podstawie świec 1-minutowych.

Jest to całkowicie normalne zachowanie i każda platforma działa w ten sam sposób. Nie sposób przecież zbudować identyczny wykres jeżeli w czasie rzeczywistym ma się do czynienia z tickami, a po odświeżeniu na wykres ładowane są tylko OHCL świec minutowych.

Dla dokładnego zrozumienia tematu polecam włączyć budowanie historii wykresu Line break na świeczkach np. H1 :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

awab
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awab »

MaRCHeW pisze:Witam.
awab pisze:
MaRCHeW pisze:Czy mógłbyś pokazać screenshoty?
Platforma real czy demo?
Wszystkie niestandardowe wykresy - takie jak Renko, Range Bars, Line Break, Point and Figure - budowane na TF'ach wyższych niż tick (ewentualnie 1 sekundowe) będą przerysowywać i to jest normalne działanie platformy.
Z Twoich screenów wynika, że wykres Line Break budowany jest ze świec 1-minutowych. Czyli ich historia budowana jest na podstawie OHCL ze świec 1-minutowych.

Na platformie Alior Trader wygląda to tak, że gdy uruchamiasz wykres Line break, historia tego wykresu budowana jest na podstawie świec 1-minutowych (bo takie masz ustawienia).
Następnie gdy wykres już działa to budowany on jest na podstawie tików przychodzących od brokera.
Po odświeżeniu wykresu znów jest on budowany na podstawie świec 1-minutowych.

Jest to całkowicie normalne zachowanie i każda platforma działa w ten sam sposób. Nie sposób przecież zbudować identyczny wykres jeżeli w czasie rzeczywistym ma się do czynienia z tickami, a po odświeżeniu na wykres ładowane są tylko OHCL świec minutowych.

Dla dokładnego zrozumienia tematu polecam włączyć budowanie historii wykresu Line break na świeczkach np. H1 :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dzięki za wyjaśnienie tematu, dziwi mnie tylko fakt, że w ubiegłym tygodniu nie zauważyłam aż takich różnic po przeładowaniu. W sumie ok. tygodnia mam przełączone na Line break bo już mnie trafiało ze świecami, z którymi jak wiesz był problem.
Pozdrawiam

Gren
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gren »

Po aktualizacji to już w ogóle nie mam wykresów range. "Brak dostępnych danych"...

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Gren pisze:Po aktualizacji to już w ogóle nie mam wykresów range. "Brak dostępnych danych"...
Jaki instrument? Możesz pokazać też na screenshocie jaki masz zakres danych tego instrumentu, na którym chcesz otworzyć wykres Range? (spójrz na mojego screenshota).

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Gren
Bywalec
Bywalec

EUR/USD. Wykres ustawiam na własny, 100 range. Jaki zakres wykresu bym nie dawał (1/3/5/10 dni) mam czarne tło i komunikat brak dostępnych danych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Gren pisze:EUR/USD. Wykres ustawiam na własny, 100 range. Jaki zakres wykresu bym nie dawał (1/3/5/10 dni) mam czarne tło i komunikat brak dostępnych danych.
Dzięki za zgłoszenie. Wygląda na to, że problem dotyczy pobierania danych tickowych z serwera Alior Tradera. Ja mam inne wartości, Ty masz inne wartości i z tego co widzę BM Alior Banku też ma inne wartości choć historię ticków na serwerze mają ponad półroczną dla EUR/USD.

Będziemy to wyjaśniać.

Czy mógłbyś odinstalować i zainstalować platformę jeszcze raz i dać znać czy problem nadal występuje?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Gren
Bywalec
Bywalec

Odinstalowałem platformę, wyrzuciłem wszystkie pozostałe pliki itd ale nic nie pomogło.

ODPOWIEDZ