DayTrading: Poniedziałek 4.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 mar 2013, 23:08

Wzrost
23
46%
Bez zmian
10
20%
Spadek
17
34%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 4.03.2013

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Michal87 pisze:Skąd wytrzasnąłeś 10 k dla sędziego i to jeszcze minimum ? Domyślam się ,że nigdy nie miałeś w ręku żadnego kodeksu , nigdy nie byleś w sądzie i wiedze czerpiesz z faktu ;)
Te 10k to nie sprawdzone chyba rzeczywiście z faktu, reszta nie.
No ale chyba żaden sędzia nie zarabia marnych 2k :?:
No, a pracy jak by nie było nie da uznać się za ciężką. Jednocześnie przyznaję, iż ciężko aby sędzia wydający wyroki miał być jakoś przemęczony, powinien być wypoczęty i w dobrej formie.
Jeszcze protestowali na zarobki jakoś w Sierpniu zeszłego roku...
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 13:28 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Brenach91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Brenach91 »

ForexTig3r pisze:
Michal87 pisze:Skąd wytrzasnąłeś 10 k dla sędziego i to jeszcze minimum ? Domyślam się ,że nigdy nie miałeś w ręku żadnego kodeksu , nigdy nie byleś w sądzie i wiedze czerpiesz z faktu ;)
Te 10k to nie sprawdzone chyba rzeczywiście z faktu, reszta nie.
A Łapówy naliczyliście ??:D

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

a najlepsze jak było jak przyszedł do firmy po tym zatorze, a Pan dyrektor na przywitanie do niego walnoł hasło "Co wróciłeś, w końcu skończyło się opierdalanie, teraz weźmiesz się do roboty" byłem świadkiem tej rozmowy, wtedy podjąłem ostateczną decyzję ze kończę przygodę z ta firmą
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

ForexTig3r pisze: Państwowa :?:
A w Polsce robią zachwyty medialne nad tym pożal się Boże nędznym EWusiem, z technologią sprzed co najmniej 10lat, który działa jak może...
Tak państowowa, ubezpieczyciel AOK odpowidnik naszego ZUS chociaż tam jest kilka do wyboru do koloru.

Dodam jeszcze że pytał mnie czy chcę wydruki zdjęć rtg bo on przeglądał je tylko na kompie :D

ps

Od 12 lat mam własną działalność tego harczu do ZUS wybuliłem majątek, a teraz pracując w niemczch mam nadal działalność ale do naszego ZUSu płacę ZERO PLN ! I rajcuje mnie to bardzo :D
Ostatnio zmieniony 04 mar 2013, 13:32 przez drulaka, łącznie zmieniany 1 raz.
jest pipnie

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

drulaka pisze: Zwykła mała poradnia rodzinna, karta chipowa w rejestracji, u lekarza po 5 minutach dostaje 2 wydruki z kodem kreskowym, kierują mnie na roentgena zatok i płuc (a mam zwykłe przeziebienie !). Okazuje się "gabinet" rtg jest 20 m obok na tym samym korytarzu, wchodzę, skanują wydruk pani mnie ustawia, cyka fotki, za chwilę inna pobiera krew i daje pojemnik na siku. Na wyniki czekałem około 10min potem kolejne 5 na korytarzu, wzywają mnie przez głośnik z powrotem do lekarza. Ten już ma wydrukowane zwolnienie i receptę z kodem kreskowym, wychodzę.
Nieco zszokowany ide na dół do apteki z przerażająco długą listą leków na recepcie... zabule jak nic...
Podaje recepte, ta skanuje i za worek lekarstw płacę 8,3 E :shock:

Wizyta trwała 30 min, ja jestem w szoku do dziś.
utopia!!!
nowa jakość

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

5 lat studiów plus blisko 4 lata aplikacji czyli pierwszą wypłatę dostaje się po 30 roku życia. Zarobki są różne w zależności od czego , czy mamy do czynienia z sądem : rejonowym, okręgowym, apelacyjnym , specjalnym. Asystent sędziego zarabia 2 k brutto ( jest po tej samej aplikacji co sędzia ale z braku miejsc musi pracować za takie grosze) . Niektórzy sędziowie zarabiają po 10 k ale brutto ... i nie mają 40 czy 50 lat :)
Dla przykladu w Niemczech osoba po aplikacji dostaje kilkadziesiąt ofert pracy , na stażu zarabia od 4 - 6 tysięcy euro . W polsce jest mało wakatów i jak ci się nie podoba praca za 2 k brutto to idź na kasę w tesco

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

BOCZEK pisze:a najlepsze jak było jak przyszedł do firmy po tym zatorze, a Pan dyrektor na przywitanie do niego walnoł hasło "Co wróciłeś, w końcu skończyło się opierdalanie, teraz weźmiesz się do roboty" byłem świadkiem tej rozmowy, wtedy podjąłem ostateczną decyzję ze kończę przygodę z ta firmą

bo takie mają chore przekonania, jak te jeba** lewiatany co każdą podwyżkę płacy minimalnej konfrontują ze spadkiem opłacalności polskich przedsiębiorstw, a fee brzydze się takimi kur**mi co kłamią w żywe oczy, na zachodzie płace rosną szybciej i są o wiele wyższe a zarządzanie ma normalne priorytety jak funkcjonować, i jak jest usytuowany człowiek w podaży i popycie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

drulaka pisze:
ForexTig3r pisze: Państwowa :?:
A w Polsce robią zachwyty medialne nad tym pożal się Boże nędznym EWusiem, z technologią sprzed co najmniej 10lat, który działa jak może...
Tak państowowa, ubezpieczyciel AOK odpowidnik naszego ZUS chociaż tam jest kilka do wyboru do koloru.
Dodam jeszcze że pytał mnie czy chcę wydruki zdjęć rtg bo on przeglądał je tylko na kompie :D
Arłukowicz, dopiero planuje konkurencje.
Trzeba zauważyć, że nie jest to złe, ale w takim wykonaniu i z takim opóźnieniem, że ręce opadają.
Może za 100 lat jak z pomocą Bożą... :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Edek z Ejkiem może w końcu UP
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Michal87 pisze:5 lat studiów plus blisko 4 lata aplikacji czyli pierwszą wypłatę dostaje się po 30 roku życia. Zarobki są różne w zależności od czego , czy mamy do czynienia z sądem : rejonowym, okręgowym, apelacyjnym , specjalnym. Asystent sędziego zarabia 2 k brutto ( jest po tej samej aplikacji co sędzia ale z braku miejsc musi pracować za takie grosze) . Niektórzy sędziowie zarabiają po 10 k ale brutto ... i nie mają 40 czy 50 lat :)
Dla przykladu w Niemczech osoba po aplikacji dostaje kilkadziesiąt ofert pracy , na stażu zarabia od 4 - 6 tysięcy euro . W polsce jest mało wakatów i jak ci się nie podoba praca za 2 k brutto to idź na kasę w tesco
No bądź co bądź jak już komuś się być tym sędzią to ma niewątpliwie lepiej niż inni.
Nie musi pracować do 67 roku życia, urlop płatny ma kiedy mu się zachce.

Dobrze, że nie za 800zł w Biedronce. Tesco to szlachta.

Zawsze zastanawiałem się dlaczego te niedorozwoje liczą te wysokości płac na poziomie podstawówki :?:
Pewnie dlatego, że prawdziwe dane kosztowały by zbyt wiele i bardzo zaniżyły by wartości :?:
Powinni dodać to do spisu powszechnego.
subsilver2 趋势线

Zablokowany