Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

michaeljacob
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: michaeljacob »

Czy tworząc obszar roboczy na koncie demo, będzie on dostępny po otworzeniu konta real? Gdzie zapisuje się taki plik z obszarem roboczym?

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie sprawdzałem tego w sumie, bo nie bawię się za bardzo demem ale jutro to obadam.
Pliki JForex są w Moje Dokumenty -> JForex.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

staram sie zrobic szybszy starter do konta w dukas bank i nie daje rady. robie wedlug instrukcji forexclub ale wyskakuje blad i nie odpala:
1) Utworzyć nowy plik w notatniku (.txt),
2) Wpisać adres:

Kod: Zaznacz cały

%windir%\system32\javaws.exe https://www.dukascopy.com/client/live/jclient/jforex.jhlp
Zapisać plik z rozszerzeniem .cmd
ale nie dziala wyskakuje blad; unable to lunch the application
w detalach jest: JNLPException[category: Download Error : Exception: java.io.FileNotFoundException: https://www.dukascopy.com/client/live/j ... forex.jhlp : LaunchDesc: null
at com.sun.javaws.Main.launchApp(Unknown Source)
at com.sun.javaws.Main.continueInSecureThread(Unknown Source)
at com.sun.javaws.Main.access$000(Unknown Source)
at com.sun.javaws.Main$1.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

jak zrobic zeby dzialalo?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Sprawdziłem to i... Dziwna rzecz ;).
Skopiowałem ten kod do notatnika i postąpiłem tak jak sam pisałem w instrukcji. Wyskoczył błąd.

Edytowałem plik wrzucając na nowo link skopiowany ze strony Dukascopy, zapisałem i... Działa. Spróbuj zrobić tak samo i daj znać czy jest OK, a ja w międzyczasie postaram się ustalić z brokerem czemu tak się stało.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

ok znalazlem gdzie jest blad. W waszej instrukcji na samym koncu jest jhlp a powinno byc jnlp

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Faktycznie, nie zauważyłem tego. Przepraszam za błąd i już go poprawiam. W pozostałych miejscach jest poprawny adres.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Witam!

Czy jforex działa pod windows 8? Prawdopodobnie zmienię system, a nie widzę takiej informacji na stronie Dukasa.

Dzięki i pomyślności :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Działa bez problemu :). Na Javie 7 na pewno, na 6 nie sprawdzałem ale też powinno być OK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pojawiła się polskojęzyczna wersja strony Dukascopy Europe:
http://www.dukascopy.com/europe/pl/home/

Nie ma jeszcze przetłumaczonych formularzy rejestracyjnych - będzie to zmienione w przyszłości, a do tego czasu można korzystać np. z naszego przewodnika. Gdyby przy okazji ktoś dopatrzył się jakiejś literówki to można dać nam znać . Tłumaczenie jeszcze ciepłe więc może się jakaś trafić.

Nie ma tłumaczeń umów i raczej nie będzie (w innych językach też nie ma) - natomiast przypominam, że na naszej stronie są polskojęzyczne tłumaczenia umów z Dukascopy Bank, które są bardzo zbliżone.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Dukascopy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dukascopy »

Chcielibyśmy zaprosić Państwa do uczestnictwa w Webinarium na temat naszej platformy JForex, które odbędzie się 21 marca o godzinie 19:00 czasu polskiego (18:00 GMT). Więcej informacji można znaleźć na tej stronie: http://www.dukascopy.com/tv/Live?path=t ... ow&id=1560. W wygodnym i interaktywnym środowisku Telefision zaprezentujemy podstawowe funkcje naszej platformy i będziecie Państwo mogli zadawać pytania.

Aby wziąć udział w Webinarium wystarczy otworzyć tą stronę: http://www.dukascopy.com/inc/tv/img/live/telefision.php w czwartek, 21 marca o godzinie 19:00 czasu polskiego. Nie ma obowiązku rejestracji czy logowania się i pytania można zadawać pisząc (opcjonalnie można używać kamery i mikrofonu).

Jeżeli znają Państwo osoby, które również byłyby zainteresowane Webinarium, proszę przesłać im tą informację.

ODPOWIEDZ