Zrozumieć wykres. Zrozumieć Forex. Zrozumieć siebie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Dadas

Re: Zrozumieć wykres. Zrozumieć Forex. Zrozumieć siebie.

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

brother pisze:Dadas znów manipulujesz, napisałeś, że Statystyka wszystko komplikuje to ci zwróciłem grzecznie uwagę, że jest dokładnie odwrotnie. Chciałem ci merytorycznie wyjaśnić dlaczego się mylisz, a ty kazałeś mi się cyt. odpierdolić. Potem doszedłeś do wniosku, że jednak ty też patrzysz na statystykę, ale tego wcześniej nie wiedziałeś. No i wyszło, że chcesz szkolić, a przy tym poziomie wiedzy chyba jest nie fair o czym ci wielokrotnie napisałem tym bardziej, że nie chcesz pokazać czy sam zarabiasz.
Doprawdy, nie wiem ile razy potrzeba niektórym powtórzyć, ale jeżeli potrzeba, to powtórzę jaśniej.

Nie sprzedaję swoich wyników z inwestycji w rynku Forex.
Nie sprzedaję żadnego cudownego systemu, żadnej cudownej strategii,
żadnego Świętego Grala, żadnych "cudownych mocy stwórczych".

Sprzedaję bardzo dobre narzędzie wspierające inwestora w handlu na rynku Forex.
Sprzedaję narzędzie, jakiego nie było do tej pory na rynku i nigdzie indziej takiego nie znajdziecie.
Sprzedaję narzędzie, które nie mogłoby wogóle powstać, gdyby mój przyjaciel i ja nie mieliśmy tej wiedzy,
o którą tak walczy kolega brother.
Sprzedaję przeszkolenie w zakresie stosowania tego narzędzia, ponieważ szczególnie inwestor,
który nie ma dużego obeznania w stosowaniu MT4 w zakresie własnych wskaźników, może
mieć pytania i uwagi odnośnie praktycznego stosowania narzędzia.
Sprzedaję wiedzę psychologiczną w zastosowaniu do praktyki na rynku Forex.
Sprzedaję moją znajomość angielskiego, także w zakresie tłumaczeń tekstów dotyczących rynku Forex.
Autobusów już nie sprzedaję!

Mam nadzieję, że się jasno i wyraźnie tutaj określiłem.

W jaki sposób kolega brother zinterpretuje ten post?
Czy znajdzie kolejny powód do naprawiania rzeczywistości?
Czy uda się koledze brother pokonać Dadasa?

Odpowiedź już w kolejnym odcinku!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Dadas pisze:
brother pisze:Dadas znów manipulujesz, napisałeś, że Statystyka wszystko komplikuje to ci zwróciłem grzecznie uwagę, że jest dokładnie odwrotnie. Chciałem ci merytorycznie wyjaśnić dlaczego się mylisz, a ty kazałeś mi się cyt. odpierdolić. Potem doszedłeś do wniosku, że jednak ty też patrzysz na statystykę, ale tego wcześniej nie wiedziałeś. No i wyszło, że chcesz szkolić, a przy tym poziomie wiedzy chyba jest nie fair o czym ci wielokrotnie napisałem tym bardziej, że nie chcesz pokazać czy sam zarabiasz.
Doprawdy, nie wiem ile razy potrzeba niektórym powtórzyć, ale jeżeli potrzeba, to powtórzę jaśniej.

Nie sprzedaję swoich wyników z inwestycji w rynku Forex.
Nie sprzedaję żadnego cudownego systemu, żadnej cudownej strategii,
żadnego Świętego Grala, żadnych "cudownych mocy stwórczych".

Sprzedaję bardzo dobre narzędzie wspierające inwestora w handlu na rynku Forex.
Sprzedaję narzędzie, jakiego nie było do tej pory na rynku i nigdzie indziej takiego nie znajdziecie.
Sprzedaję narzędzie, które nie mogłoby wogóle powstać, gdyby mój przyjaciel i ja nie mieliśmy tej wiedzy,
o którą tak walczy kolega brother.
Sprzedaję przeszkolenie w zakresie stosowania tego narzędzia, ponieważ szczególnie inwestor,
który nie ma dużego obeznania w stosowaniu MT4 w zakresie własnych wskaźników, może
mieć pytania i uwagi odnośnie praktycznego stosowania narzędzia.
Sprzedaję wiedzę psychologiczną w zastosowaniu do praktyki na rynku Forex.
Sprzedaję moją znajomość angielskiego, także w zakresie tłumaczeń tekstów dotyczących rynku Forex.
Ty masz POKAZAĆ wyniki skoro już coś sprzedajesz, a nie chcesz powiedzieć czym to jest to po pierwsze i czy sam zarabiasz bo skoro sprzedajesz wiedzę "psychologiczną" to chyba jakoś się ona na twoje wyniki musi się przekładać :?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Możesz powiedzieć co to za narzędzie, co ono robi i na ile je wyceniłeś?
Tylko tak konkretnie bym prosił.

Dadas

brother pisze: Ty masz POKAZAĆ wyniki skoro już coś sprzedajesz, a nie chcesz powiedzieć czym to jest to po pierwsze i czy sam zarabiasz bo skoro sprzedajesz wiedzę "psychologiczną" to chyba jakoś się ona na twoje wyniki musi się przekładać :?
Niezły cios, wielki brat krzyczy na mnie, dyktuje mi co mam zrobić!

Pyta się, co to jest, chociaż mu wysłałem link do mojej strony www, już dawno,
gdzie jest pełna informacja na ten temat.
Gdyby przeczytał, dysponując swoją wiedzą, oceniłby od razu, czy moje narzędzie jest mu przydatne, czy nie.
Pewnie by nawet publicznie swoją opinię wyraził, spodziewam się jaką.

Ale on musi walczyć, inaczej nie potrafi.

Nie mogę sprzedawać mojego narzędzia na tym forum, ani go reklamować.
Nie mogę umieszczać tutaj linków do mojej strony www, regulamin na to nie pozwala.
Regulamin na to nie pozwala i kolega brother powinien o tym wiedzieć.

Tak, moja wiedza psychologiczna zaczyna się coraz bardziej przekładać na moje wyniki w Forex.
Nie tylko na moje, ale także na wyniki tych, którzy zechcieli z niej skorzystać.
Nie tylko w dziedzinie Forexu, zresztą.

Czy to, że moja wiedza psychologiczna przekłada się na moje wyniki oznacza,
że kolega brother zacznie zarabiać na Forex, skoro i tak nie dociera do niego
nic, co próbuję przekazać?
Jeżeli ja zarabiam na Forex, co zresztą pokazałem koledze brother,
o ile zauważył tamtem post na innym wątku, czy to oznacza, że kolega brother
zacznie zarabiać na Forex, bo zobaczył, że ja zarabiam?

cdn.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: Jeżeli ja zarabiam na Forex, co zresztą pokazałem koledze brother,
o ile zauważył tamtem post na innym wątku, czy to oznacza, że kolega brother
zacznie zarabiać na Forex, bo zobaczył, że ja zarabiam?

cdn.
I znowu manipulacja gdzie ty pokazałeś, że zarabiasz? na razie to chcesz zarabiać na sprzedaży SZKOLEŃ nie pokazując swoich wyników.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Dadas

brother pisze:I znowu manipulacja gdzie ty pokazałeś, że zarabiasz? na razie to chcesz zarabiać na sprzedaży SZKOLEŃ nie pokazując swoich wyników.
Na usilne prośby, nalegania, żądania, żebym pokazał swoje wyniki,
na innym wątku, nie moim, umieściłem statement z miesięca lutego 2013.

Zaznaczyłem, że to tylko raz, i tylko ten jedyny raz.

Być może kolega tego nie zauważył, lub jego Ego nie pozwalało mu tego zobaczyć.

Być może to nie zaistaniało, w rzeczywistości kolegi brother?

Widzimy to, co chcemy widzieć.

Swoją drogą, ten proces psychologiczny zaczyna mnie coraz bardziej bawić.

Mam nadzieję, że są wśród czytelników inni, którzy mają z tego niezłą polewkę!
Mam nadzieję, że są i tacy, którzy coś z tego dla siebie i dla swoich korzyści wezmą.

Gdyby udało się koledze brother złamać swoje Ego, tylko dzięki procesowi pisemnemu,
to by było coś, czego historia chyba jeszcze nie zanotowała?

Kolejna runda już wkrótce.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

kolego Dadas, forum jest ci wdzięczne, że tych głupot i banialuk nie roznosisz po forum, tylko założyłeś oddzielny temat i tutaj prowadzisz jałowe monologi.

Dadas

kupidyn pisze:kolego Dadas, forum jest ci wdzięczne, że tych głupot i banialuk nie roznosisz po forum, tylko założyłeś oddzielny temat i tutaj prowadzisz jałowe monologi.
A po cóż miałbym "rzucać perły przed wieprze"?

Kto potrzebuje, ten trafi tam, gdzie trzeba.
Kto nie potrzebuje, po prostu nie trafi i już.

Uwielbiam wprost ludzi, którzy się wypowiadają za wszystkich.

Oni z pewnością wiedzą już wszystko!

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Dadas nie pogrążaj się w załączeniu wrzucam "wyniki" z lutego dadasa o których pisze wyżej

Teraz wyjaśnienie dla osób początkujących:

To jest jest tylko screen, zobaczcie że nie widać, czy to konto real czy demo( u sprzedawców systemów na allegro zobaczycie podobne "wyniki").

Po drugie spójrzcie na kwoty, żeby otwierać pozycje po 100 lotów trzeba mieć na koncie bardzo duży kapitał, zaznaczyłem dwie pozycje na JPY tam nie ma nawet SL, gdyby pojawiła się zmienność rzędu 100 pipsów Dadas mógłby być w plecy Trzysta tysięcy złotych na jednej tylko pozycji.

Dzięki Dadas, że przypomniałeś o "wynikach " z lutego no to teraz naprawdę ludzie mają polew bo pewnie duża część tego screena nie widziała.

I jedna bardzo ważna uwaga 25 lutego zmienność na parze EURJPY wyniosła 600 pipsów przy 100 lotach daje to sumę Miliona osiemset tysięcy złotych kolego Dadas zastanów się co teraz myślą ludzie :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Panowie, mam do sprzedania auto: technologia dwudziestego drugiego wieku, To moja własna konstrukcja, spojrzałem głębiej na własne potrzeby, zdobyłem się na właściwy dystans i doszedłem do wniosku, że fura której tak naprawdę potrzebuję powinna być, nowatorska, niezniszczalna, obejść się bez paliwa, opon zimowych akumulatora i zbudowałem dokładnie coś takiego. Chcę się go pozbyć, to pierwsza wersja która potrzebuje jeszcze płynu do spryskiwaczy i nie ma samo opróżniających się popielniczek...
Do tego miejsca tak widzę wszelkiego rodzaju jedyne, wspaniałe oferty na forum, i już dawno przestałem się nimi jarać.
Teraz druga część oferty już mniej kolorowa:
Auto jest transportowane na lawecie, bo uruchamiając je, każdy inteligentny osobnik (za jakich Was uważam) odgadnie idiotycznie prostą zasadę działania napędu i będzie mógł mój wynalazek skopiować, tak więc odpalić silnik będzie można dopiero po całkowitej zapłacie, nie biorę odpowiedzialności za wszelkie uszkodzenia pojazdu jak i kierującego powstałe w wyniku braku umiejętności obsługi i nieznajomości przepisów drogowych.
Tu jak widzimy jest stylowy haczyk wynikający z :
a) przekolorowania pierwszej części anonsu
b) kulawego prawa do własności intelektualnej, jak i braku możliwości wykazania iż ja właśnie posiadam te prawa w przypadku opisanego produktu.
c) specyfiki rynku forex i innych rynków - u ciebie działa a u mnie nie.
d)zwykłego, spontanicznego lecz wyrachowanego i skurwiałego bez polotu krętactwa którego w podobnych ofertach jest co najmniej 100% na tym i innych forach i nie tylko.

Reasumując: Dadas usiłujesz sprzedać coś co (dam sobie uciąć nie tylko rękę) znajdę za darmo nawet na tym forum. Jeśli nie znajdę, to znajdę programy działające w 99% tak samo i dające podobne dane/wyniki. Nie mam nic przeciwko własnej inicjatywie gospodarczej tylko nie używaj tutaj tych wszystkich zagrywek typu "niespotykany,jedyny,rewolucyjny,najlepszyszajsnaświecie, dodatkowo otaczając się płaszczykiem guru bo pokazałeś wycinek z wyborczej z pod nekrologów albo wyciąg z kolejowych statystyk korodowania śrub w podkładach. Chcesz coś sprzedać w takim stylu to proponuję allegro: wystaw za jakieś 2 tyś. jak znajdziesz choć jednego frajera to już będziesz już zarobiony.
TO JEST DROGA "CFANIAKA"

Albo dawaj tu ten program, rozbierzemy na części, ktoś mądry coś powie, ktoś głupi zhejtuje, ale wszyscy łącznie z Tobą i mną czegoś się nauczymy. Powstaną w oparciu o niego nowe strategie - większość do dupy, ale ktoś może nauczy się tworzyć strategie, ktoś inny trafi złoty strzał i będzie mówił jakiego super dokonałeś odkrycia, dwudziestu przewali depo, jednym słowem będzie to zajebista inspiracja dla wielu ludzi i sporo fajnej zabawy w rozkminkę.
TO JEST DROGA GURU

Rozumiem, że miałeś fajny pomysł, umiesz go wykorzystać w tradingu, ale nie umiałeś zrobić do tego kodu i ktoś zrobił to dla Ciebie za kasę którą teraz chcesz odzyskać. Proponuję drogę pierwszą, bo w wypadku drugiej jak dalej pociągniesz w tym stylu co teraz, wdeptujesz już przy pierwszym kroku w niezłą kupę i na sto procent nie będziesz miał z tego ani kasy ani szacunku.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 16:59 przez T-REX, łącznie zmieniany 3 razy.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

ODPOWIEDZ