Alternatywne podejście do spekulacji.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Alternatywne podejście do spekulacji.

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Mozg sie lasuje czytajac te bzdury. Ten scammer juz dawno powinien dostac bana.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

@PipBoy

Piszę wyraźnie, że kiedyś mi taka strategia przyszła do głowy, kiedyś.

Czy ja komuś każę tak grać.

Ale ty jesteś ztych, co chcą kogoś udupić.

Nie myślisz, jesteś, niestety, tylko typowym Polaczkiem.

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Dadas pisze:@PipBoy

Piszę wyraźnie, że kiedyś mi taka strategia przyszła do głowy, kiedyś.

Czy ja komuś każę tak grać.

Ale ty jesteś ztych, co chcą kogoś udupić.

"Kiedyś" Szkoda tylko (bo zerknąłem), że w statemencie który wrzuciłeś, (chyba po to, żeby zrobić dobre wrażenie, nieprawdaż?) widać jak grasz te swoje sekwencje 0.01 0.1 100.0 lotów co jest już samo w sobie kuriozalne ale WRZUCANIE 100 LOTÓW NA EJ (dzikiej bestii) OVERNIGHT BEZ SL z TP bodajże 20 pipsów (czyli tyle co przeciętne momo m5 na tej parze) przez całą noc NA UJEMNYM FLOACIE (bo rozumiem że masz pozycję 400 pipsów od ceny, to możesz i nie mieć SL jak chcesz być taki "kozak") jest czystą komedią.

Nie chcę nikogo udupić. Co więcej, nie chcę abyś Ty kogoś udupił (posługując się Twoją terminologią) mieszając w głowie osobie, która nie daj Boże Ci zaufa.

A co do Twojego ostatniego zdania:
Dadas pisze:@PipBoy

To raczej Ty nie myślisz, i to raczej Ty jesteś tutaj typowy i to znacznie bardziej niż Ci się zdaje. A jeżeli uważasz, że nazywając mnie pogardliwie po mojej i Twojej zarazem narodowości uda Ci się kogokolwiek obrazić... to przykro mi, ale znowu rzucasz bumerangiem - do tego ulepionym z gówna.

:lol:

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Miałem dobry ranek więc dla dalszej rozrywki trochę zamieszam:
Drogi Dadas nie wiem co i po ile sprzedajesz lub usiłujesz sprzedać (nie widzę w tym nic złego).Jednakowoż uważam iż masz kiepski marketing - kreujesz się na gościa co cały internet przeczytał dwa razy i co rano musisz odpowiadać na nudne telefony od Warrena Buffetta, no chłop Ci truje d..ę o jakieś drobniaki. A jeszcze we wrześniu (konkretnie: http://forex-nawigator.biz/forum/dadas- ... ml#p510987 )Sprawiałeś wrażenie zielonego jak koza z nosa. Nie dziw się, że burzysz krew gościom co po kilka lat ciskają pipsami bez żadnych widocznych efektów (w tym moją). Megalomania - to słowo ciśnie się na usta po lekturze Twoich postów, i o ile faktycznie często napiszesz coś co trzyma się kupy to jednak strach przed człowiekiem co ma rację nawet jak nie ma racji, każe być bardzo ostrożnym w stosowaniu Twoich metod i przemyśleń. Bycie besserwisserem sprawdza się w rozmowie oko w oko kiedy za pomocą mowy ciała, tembru głosu czy innego NLP możesz łatwo zdominować rozmówcę i wcisnąć mu dwa autobusy w cenie jednego ;D , kiepsko wychodzi na forum gdy każdy usiłuje rozumieć co czyta. Takie są moje uczucia po lekturze Twoich postów, bez urazy ale ja również nie kupuję tego wizerunku. Mimo iż metoda, spojrzenie, czy co tam proponujesz może mieć jakiś sens. Jak wszystko z resztą co każe kierować się jakimiś zasadami.

Pozdrawiam
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Dadas

PipBoy pisze: Nie chcę nikogo udupić. Co więcej, nie chcę abyś Ty kogoś udupił (posługując się Twoją terminologią) mieszając w głowie osobie, która nie daj Boże Ci zaufa.
Jedyne co tutaj słychać, to śmiech, szyderstwo i pokazywnie, jakimi to ważniakami jesteście WY.
Słychać nieustanne udowadnianie, że to WY jesteście wszystko wiedzący!
Ktoś nowy, nie ma prawa głosu. Bo to nie przystoi Waszej wizji i Waszej Wiedzy.

Nie dziwię się, że wartościowi ludzie już dawno z tego forum pouciekali, ja też tak, pewnie zrobię,
ku waszej radości. Kiście się dalej w swoim bagienku!

Pozdro!

Dadas

T-REX pisze:Miałem dobry ranek więc dla dalszej rozrywki trochę zamieszam:
Drogi Dadas nie wiem co i po ile sprzedajesz lub usiłujesz sprzedać (nie widzę w tym nic złego).Jednakowoż uważam iż masz kiepski marketing - kreujesz się na gościa co cały internet przeczytał dwa razy i co rano musisz odpowiadać na nudne telefony od Warrena Buffetta, no chłop Ci truje d..ę o jakieś drobniaki. A jeszcze we wrześniu (konkretnie: http://forex-nawigator.biz/forum/dadas- ... ml#p510987 )Sprawiałeś wrażenie zielonego jak koza z nosa. Nie dziw się, że burzysz krew gościom co po kilka lat ciskają pipsami bez żadnych widocznych efektów (w tym moją). Megalomania - to słowo ciśnie się na usta po lekturze Twoich postów, i o ile faktycznie często napiszesz coś co trzyma się kupy to jednak strach przed człowiekiem co ma rację nawet jak nie ma racji, każe być bardzo ostrożnym w stosowaniu Twoich metod i przemyśleń. Bycie besserwisserem sprawdza się w rozmowie oko w oko kiedy za pomocą mowy ciała, tembru głosu czy innego NLP możesz łatwo zdominować rozmówcę i wcisnąć mu dwa autobusy w cenie jednego ;D , kiepsko wychodzi na forum gdy każdy usiłuje rozumieć co czyta. Takie są moje uczucia po lekturze Twoich postów, bez urazy ale ja również nie kupuję tego wizerunku. Mimo iż metoda, spojrzenie, czy co tam proponujesz może mieć jakiś sens. Jak wszystko z resztą co każe kierować się jakimiś zasadami.

Pozdrawiam
Z tobą byłoby mi miło dyskutować i wymieniać poglądy.

Zgadzam się z tobą, nie mogę przestać, gdy coś zacznę.
Może trochę przesadziułem, może rzeczywiście zamiast odpisywać, trzeba zignorować.

Tylko ja pisałem do Marcina i do Patyka.

Nie, już dobrze, rzeczywiście niepotrzebnie dałem się wciągnąć.

Over and Out.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Widzę, że gównoburza nadal ma się dobrze :564:

Chciałem zakomunikować, że przejrzałem historię dotychczasowych transkacji i od jutra (od 1.03.2013) wprowadzam zmiany. Tak, żeby przelecieć cały miesiąc na nowych ustawieniach
Koncepcja gry, zasady otwierania pozycji, poziom SL oraz TP pozostanie taki sam, godziny załączania robota i zamykania zleceń pozostają takie same. Zmienia się ilość zleceń które będzie otwierał robot. Niestety, depozyt powoli przestaje wytrzymywać ilość pozycji które otwiera robot. Wyniki będą więc mniej spektakularne :mrgreen: i mam pewne podejrzenia, że przy nowych ustawieniach poprawi się wskaźnik ilości zaliczonych sl w odniesieniu do otwartych pozycji.
Chodzi mi tutaj o przelicznik:
Stare ustawienia: przeciętnie 5sl/10 pozycji
Nowe ustawienia przeciętnie 3sl/10pozycji.
(powyższe wartości to tylko przykład).

Pozdrawiam i do usłyszenia w nowym miesiącu :564:
Obrazek

ukulele

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

@Dadas

Ja jako użytkownik internetu wyznaję fundamentalną zasadę: zza monitora to każdy może być mędrcem. Być może otworzyłeś ileś tam biznesów, być może jesteś guru w czymś tam. Ale ja Ci nie wierzę bo i nie mam żadnego powodu ku temu. Wierzę natomiast w liczby. Parę kroków dzieli Ciebie tylko od obronienia swojej racji: załóż konto na myfxbook, zweryfikuj i udostępnij.

Dadas

PipBoy pisze:... bo zerknąłem, że w statemencie który wrzuciłeś, ... widać jak grasz te swoje sekwencje 0.01 0.1 100.0 lotów ...
I znowu wyciągasz pochopne wnioski:

Mam swój własny panel zarządzania grą. (w załączniku zrzut)
Może jeszcze niedopracowany, ale działa.
Tam mam z defaulta MarketInfo MODE_MINLOT i
czasem zdarza się, że otworzę, a zapomniałem zmienić.

Jestem człowiekiem, nie maszyną, mam prawo popełniać błędy.

Tylko "bogowie" nie mogą się mylić!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Hehe... akurat dzisiaj jak zmieniłem ilość otwieranych pozycji, obróciło się to przeciwko mnie...

Gdyby robol grał na starych ustawieniach, dzisiaj do ugrania byłoby +1000pips

Co zrobić :roll:

Tak czy siak, myślę że moja decyzja o zmniejszeniu ilości pozycji da pozytywne efekty w przyszłości, bo robot powinien mniej tracić na konsolach.
Obrazek

ODPOWIEDZ