Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Ostatnia sprawa, Akhh spojrzalem na ten zegar, czy mam rozumieć ze w piątek wraz z zamknięciem handlu na giełdach w USA o 22.00, traderzy na rynku miedzybankowym rownież kończą działalność ? 
A z tego co napisał Cyb, wnioskuje ze istnieją tacy brokerzy w tym wymieniona oanda, która umożliwia zawieranie transakcji klientom przez weekend, a gdyby stało się coś istotnego, zlecenia klientow "sobotnio-niedzielnych" mogą spowodować lukę cen na otwarciu w poniedzialek w Nowej Zelandii, tak ?
PS. Sztuczność handlu w weekend wynika z tego ze rynek miedzybankowy nie funkcjonuje w tym czasie i zlecenia są realizowane na rynku otc w obrębie danego brokera ktory to umozliwia ?

A z tego co napisał Cyb, wnioskuje ze istnieją tacy brokerzy w tym wymieniona oanda, która umożliwia zawieranie transakcji klientom przez weekend, a gdyby stało się coś istotnego, zlecenia klientow "sobotnio-niedzielnych" mogą spowodować lukę cen na otwarciu w poniedzialek w Nowej Zelandii, tak ?
PS. Sztuczność handlu w weekend wynika z tego ze rynek miedzybankowy nie funkcjonuje w tym czasie i zlecenia są realizowane na rynku otc w obrębie danego brokera ktory to umozliwia ?
a.b. pisze:Ostatnia sprawa, Akhh spojrzalem na ten zegar, czy mam rozumieć ze w piątek wraz z zamknięciem handlu na giełdach w USA o 22.00, traderzy na rynku miedzybankowym rownież kończą działalność ?
Tak wraz z zamknięciem rynków w USA w piątek handel zamiera.
Weekendowy trading nie ma wpływu - na otwarcie mają wpływ zlecenia zbierane przed sesją, które decydują o otwarciu. Tak jak np na naszej giełdzie są zlecenia przed sesją, które dopiero realizują się po otwarciu, a tak zwana Teoretyczna Cena Otwarcia zmienia się. Dlatego też Reuters np podaje wczesne ceny otwarcia (staram się je w niedzielę pokazywać również u siebie).
Powiem szczerze, że nie wiem dokładnie jak odbywa się handel w weekend, ale jest to rynek o ogromnie ograniczonej płynności to na pewno i bez dużych graczy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
						Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
- 

forexinvest
- Stały bywalec 
forexinvest pisze:Witam,
Chcialbym przegladnac historycznie jak powstaja swiece, jakim programem mozna to zrobic.
Nie chodzi mi o to jak powstaje swieca po swiecy bo to mozna w mt4 sprawdzic, ale np jak budowala sie swieca 5 min - od jej otwarcja do zamkniecia
MOge prosic o odopwiedz
Metastock ma taką funkcjęforexinvest pisze:forexinvest pisze:Witam,
Chcialbym przegladnac historycznie jak powstaja swiece, jakim programem mozna to zrobic.
Nie chodzi mi o to jak powstaje swieca po swiecy bo to mozna w mt4 sprawdzic, ale np jak budowala sie swieca 5 min - od jej otwarcja do zamkniecia
MOge prosic o odopwiedz
-- Dodano: 24 lut 2013, 15:25 --
MOge prosic o odopwiedz
- 

forexinvest
- Stały bywalec 
A moglbym prosic o jakas instrukcje jak to zrobic, mam instrukje obslugi ale ciezko cos w nich znalescdominik88 pisze:Metastock ma taką funkcjęforexinvest pisze:forexinvest pisze:Witam,
MOge prosic o odopwiedz
-- Dodano: 24 lut 2013, 15:25 --
MOge prosic o odopwiedz
Co robić gdy jest 'ściana' i kurs jest załamany?

Co przez to rozumiesz, płacze, rozpacza czy co?Kami pisze:Co robić gdy jest 'ściana' i kurs jest załamany?
Napisz dokładnie, a najlepiej wklej jakiegoś screena z takim przykładem.
co to znaczy że jest ściana i kurs jest załamy? A co bys chcial robić? blokuje ci się wtedy platforma, czy co ?

Hej, jak ustawić alarm aby sygnalizował osiągnięcie żądanego poziomu cenowego np. 1,3000?

Strzelam, że chodzi o platformę MT4?
Na dole zakładka Alarmy klik prawym na białe pole
 klik prawym na białe pole  Utwórz.
 Utwórz.

Na dole zakładka Alarmy
 klik prawym na białe pole
 klik prawym na białe pole  Utwórz.
 Utwórz.ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu