Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Ostatnia sprawa, Akhh spojrzalem na ten zegar, czy mam rozumieć ze w piątek wraz z zamknięciem handlu na giełdach w USA o 22.00, traderzy na rynku miedzybankowym rownież kończą działalność ?
A z tego co napisał Cyb, wnioskuje ze istnieją tacy brokerzy w tym wymieniona oanda, która umożliwia zawieranie transakcji klientom przez weekend, a gdyby stało się coś istotnego, zlecenia klientow "sobotnio-niedzielnych" mogą spowodować lukę cen na otwarciu w poniedzialek w Nowej Zelandii, tak ?
PS. Sztuczność handlu w weekend wynika z tego ze rynek miedzybankowy nie funkcjonuje w tym czasie i zlecenia są realizowane na rynku otc w obrębie danego brokera ktory to umozliwia ?
A z tego co napisał Cyb, wnioskuje ze istnieją tacy brokerzy w tym wymieniona oanda, która umożliwia zawieranie transakcji klientom przez weekend, a gdyby stało się coś istotnego, zlecenia klientow "sobotnio-niedzielnych" mogą spowodować lukę cen na otwarciu w poniedzialek w Nowej Zelandii, tak ?
PS. Sztuczność handlu w weekend wynika z tego ze rynek miedzybankowy nie funkcjonuje w tym czasie i zlecenia są realizowane na rynku otc w obrębie danego brokera ktory to umozliwia ?
a.b. pisze:Ostatnia sprawa, Akhh spojrzalem na ten zegar, czy mam rozumieć ze w piątek wraz z zamknięciem handlu na giełdach w USA o 22.00, traderzy na rynku miedzybankowym rownież kończą działalność ?
Tak wraz z zamknięciem rynków w USA w piątek handel zamiera.
Weekendowy trading nie ma wpływu - na otwarcie mają wpływ zlecenia zbierane przed sesją, które decydują o otwarciu. Tak jak np na naszej giełdzie są zlecenia przed sesją, które dopiero realizują się po otwarciu, a tak zwana Teoretyczna Cena Otwarcia zmienia się. Dlatego też Reuters np podaje wczesne ceny otwarcia (staram się je w niedzielę pokazywać również u siebie).
Powiem szczerze, że nie wiem dokładnie jak odbywa się handel w weekend, ale jest to rynek o ogromnie ograniczonej płynności to na pewno i bez dużych graczy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
-
- Stały bywalec
forexinvest pisze:Witam,
Chcialbym przegladnac historycznie jak powstaja swiece, jakim programem mozna to zrobic.
Nie chodzi mi o to jak powstaje swieca po swiecy bo to mozna w mt4 sprawdzic, ale np jak budowala sie swieca 5 min - od jej otwarcja do zamkniecia
MOge prosic o odopwiedz
Metastock ma taką funkcjęforexinvest pisze:forexinvest pisze:Witam,
Chcialbym przegladnac historycznie jak powstaja swiece, jakim programem mozna to zrobic.
Nie chodzi mi o to jak powstaje swieca po swiecy bo to mozna w mt4 sprawdzic, ale np jak budowala sie swieca 5 min - od jej otwarcja do zamkniecia
MOge prosic o odopwiedz
-- Dodano: 24 lut 2013, 15:25 --
MOge prosic o odopwiedz
-
- Stały bywalec
A moglbym prosic o jakas instrukcje jak to zrobic, mam instrukje obslugi ale ciezko cos w nich znalescdominik88 pisze:Metastock ma taką funkcjęforexinvest pisze:forexinvest pisze:Witam,
MOge prosic o odopwiedz
-- Dodano: 24 lut 2013, 15:25 --
MOge prosic o odopwiedz
Co robić gdy jest 'ściana' i kurs jest załamany?
Co przez to rozumiesz, płacze, rozpacza czy co?Kami pisze:Co robić gdy jest 'ściana' i kurs jest załamany?
Napisz dokładnie, a najlepiej wklej jakiegoś screena z takim przykładem.
co to znaczy że jest ściana i kurs jest załamy? A co bys chcial robić? blokuje ci się wtedy platforma, czy co ?
Hej, jak ustawić alarm aby sygnalizował osiągnięcie żądanego poziomu cenowego np. 1,3000?
Strzelam, że chodzi o platformę MT4?
Na dole zakładka Alarmy
klik prawym na białe pole
Utwórz.
Na dole zakładka Alarmy

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu