Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
a.b.
Uczestnik
Uczestnik

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: a.b. »

Ostatnia sprawa, Akhh spojrzalem na ten zegar, czy mam rozumieć ze w piątek wraz z zamknięciem handlu na giełdach w USA o 22.00, traderzy na rynku miedzybankowym rownież kończą działalność ?
A z tego co napisał Cyb, wnioskuje ze istnieją tacy brokerzy w tym wymieniona oanda, która umożliwia zawieranie transakcji klientom przez weekend, a gdyby stało się coś istotnego, zlecenia klientow "sobotnio-niedzielnych" mogą spowodować lukę cen na otwarciu w poniedzialek w Nowej Zelandii, tak ?
PS. Sztuczność handlu w weekend wynika z tego ze rynek miedzybankowy nie funkcjonuje w tym czasie i zlecenia są realizowane na rynku otc w obrębie danego brokera ktory to umozliwia ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

a.b. pisze:Ostatnia sprawa, Akhh spojrzalem na ten zegar, czy mam rozumieć ze w piątek wraz z zamknięciem handlu na giełdach w USA o 22.00, traderzy na rynku miedzybankowym rownież kończą działalność ?
A z tego co napisał Cyb, wnioskuje ze istnieją tacy brokerzy w tym wymieniona oanda, która umożliwia zawieranie transakcji klientom przez weekend, a gdyby stało się coś istotnego, zlecenia klientow "sobotnio-niedzielnych" mogą spowodować lukę cen na otwarciu w poniedzialek w Nowej Zelandii, tak ?
PS. Sztuczność handlu w weekend wynika z tego ze rynek miedzybankowy nie funkcjonuje w tym czasie i zlecenia są realizowane na rynku otc w obrębie danego brokera ktory to umozliwia ?

Tak wraz z zamknięciem rynków w USA w piątek handel zamiera.

Weekendowy trading nie ma wpływu - na otwarcie mają wpływ zlecenia zbierane przed sesją, które decydują o otwarciu. Tak jak np na naszej giełdzie są zlecenia przed sesją, które dopiero realizują się po otwarciu, a tak zwana Teoretyczna Cena Otwarcia zmienia się. Dlatego też Reuters np podaje wczesne ceny otwarcia (staram się je w niedzielę pokazywać również u siebie).

Powiem szczerze, że nie wiem dokładnie jak odbywa się handel w weekend, ale jest to rynek o ogromnie ograniczonej płynności to na pewno i bez dużych graczy.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

forexinvest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexinvest »

forexinvest pisze:Witam,

Chcialbym przegladnac historycznie jak powstaja swiece, jakim programem mozna to zrobic.
Nie chodzi mi o to jak powstaje swieca po swiecy bo to mozna w mt4 sprawdzic, ale np jak budowala sie swieca 5 min - od jej otwarcja do zamkniecia

MOge prosic o odopwiedz

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

forexinvest pisze:

Chcialbym przegladnac historycznie jak powstaja swiece, jakim programem mozna to zrobic.
Nie chodzi mi o to jak powstaje swieca po swiecy bo to mozna w mt4 sprawdzic, ale np jak budowala sie swieca 5 min - od jej otwarcja do zamkniecia

MOge prosic o odopwiedz
Metastock ma taką funkcję

-- Dodano: 24 lut 2013, 15:25 --
forexinvest pisze:

MOge prosic o odopwiedz

forexinvest
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexinvest »

dominik88 pisze:
forexinvest pisze:

MOge prosic o odopwiedz

-- Dodano: 24 lut 2013, 15:25 --
forexinvest pisze:

MOge prosic o odopwiedz
A moglbym prosic o jakas instrukcje jak to zrobic, mam instrukje obslugi ale ciezko cos w nich znalesc

Awatar użytkownika
Kami
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kami »

Co robić gdy jest 'ściana' i kurs jest załamany?

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Kami pisze:Co robić gdy jest 'ściana' i kurs jest załamany?
Co przez to rozumiesz, płacze, rozpacza czy co?
Napisz dokładnie, a najlepiej wklej jakiegoś screena z takim przykładem.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

co to znaczy że jest ściana i kurs jest załamy? A co bys chcial robić? blokuje ci się wtedy platforma, czy co ?

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Hej, jak ustawić alarm aby sygnalizował osiągnięcie żądanego poziomu cenowego np. 1,3000?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Strzelam, że chodzi o platformę MT4?

Na dole zakładka Alarmy -> klik prawym na białe pole -> Utwórz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ