DayTrading: Poniedziałek 25.02.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 25.02.2012
jabym proponował zrobić TS-a bądz Skype dla Nocnych ogarów:) żeby moża było podyskutować itd...
No własnie jako zupełnie nowy udało mi się dziś przejść z około 11tys na 18 tys zł i jestem w małym szoku .. ale miłymrafmax pisze:
Czasem gra/inwestowanie na forex az nadto prosta i czytelna. Czesto jedyne co musisz zrobic to poczekac i wcisnac enter. Czy to az tak duzo?![]()

Dziwne że to takie proste było, czytałem wykresy od wczoraj w nocy i najbardziej mnie cieszy że coś tam jednak przewidzałem poprawnie a zestaw indyków jakie skonfigurowałem ostatnio zadziałał wyśmienicie. Po ostatniej wtopie na GBP przestałem przywiązywać zbyt wielką wagę do newsów...
Na dziś to koniec dla mnie teraz przeanalizuję cały dzień od początku, jutro zacznę od nowa.
pozdrawiam i życzę kolejnych pip na wieczór
jest pipnie
grasz realnym kontem? hmmm własciwie to nie ma znaczenia.drulaka pisze:No własnie jako zupełnie nowy udało mi się dziś przejść z około 11tys na 18 tys zł i jestem w małym szoku .. ale miłymrafmax pisze:
Czasem gra/inwestowanie na forex az nadto prosta i czytelna. Czesto jedyne co musisz zrobic to poczekac i wcisnac enter. Czy to az tak duzo?![]()
![]()
Dziwne że to takie proste było, czytałem wykresy od wczoraj w nocy i najbardziej mnie cieszy że coś tam jednak przewidzałem poprawnie a zestaw indyków jakie skonfigurowałem ostatnio zadziałał wyśmienicie. Po ostatniej wtopie na GBP przestałem przywiązywać zbyt wielką wagę do newsów...
Na dziś to koniec dla mnie teraz przeanalizuję cały dzień od początku, jutro zacznę od nowa.
jesli grasz realnym i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to nie masz odpowiednio zdefiniowanego MM i ani sie obejrzysz i bedzie MC

jesli grasz na demo i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to oznacza ze wyrabiasz sobie złe nawyki odnosnie MM na demo, ktore prawdopodobnie bedziesz pozniej stosował na koncie real, czyt. MC

Radze sobie to przemyslec

ej nowy pamiętasz naszą rozmowę z nocki esunie otwarte po 124,90 zamknalem po 123,20{długo trwało domknięcie luki ale pejsiaste przeważnie ją domykają} ,ale udało mi się otworzyć ele trochę niżej niz ty bo poniżej 123 , opór teraz mamy na 123,60 a mocny nie do przejścia na razie 124,30 dobrze kombinuję[/quote]robsoy pisze:tak 123 25 123 122 90 122 98 cos tam polapalemNowy123 pisze:Masz Ejuny na Longa już?:DBrenach91 pisze:uote="Nowy123"]enat Lombardia: Berlusconi 37,7%, 29,9% Bersani: Projekty IPR
ja już redbulle odpalam:D
-- Dodano: pn 25-02-2013, 20:00 --
tyle ze kontrolnie bez szalenstw
tak pamietam dlug oto trwalo BUNGA BUNGA pomogl

- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec
rafmax pisze:grasz realnym kontem? hmmm własciwie to nie ma znaczenia.drulaka pisze:No własnie jako zupełnie nowy udało mi się dziś przejść z około 11tys na 18 tys zł i jestem w małym szoku .. ale miłymrafmax pisze:
![]()
jesli grasz realnym i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to nie masz odpowiednio zdefiniowanego MM i ani sie obejrzysz i bedzie MCaczkolwiek zycze jak najlepiej.
jesli grasz na demo i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to oznacza ze wyrabiasz sobie złe nawyki odnosnie MM na demo, ktore prawdopodobnie bedziesz pozniej stosował na koncie real, czyt. MC
Popieram kolegę wyżej

Dzieki za sugestię, mocno dałeś mi do myslenia.rafmax pisze:
grasz realnym kontem? hmmm własciwie to nie ma znaczenia.
jesli grasz realnym i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to nie masz odpowiednio zdefiniowanego MM i ani sie obejrzysz i bedzie MCaczkolwiek zycze jak najlepiej.
Generalnie miałem 4 zlecenia, na każdym SL wynosił około 300zł, zysk wyniósł śrenio 2000zł, nie wiem czy to dobrze czy źle ale musze o tym poczytać.
jest pipnie
- ForexTig3r
- Maniak
Jaka świeca na D1 
JAk dziś łatwo to dalej będzie wycinaka i urlop w tym tygodniu

JAk dziś łatwo to dalej będzie wycinaka i urlop w tym tygodniu

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
ej nowy pamiętasz naszą rozmowę z nocki esunie otwarte po 124,90 zamknalem po 123,20{długo trwało domknięcie luki ale pejsiaste przeważnie ją domykają} ,ale udało mi się otworzyć ele trochę niżej niz ty bo poniżej 123 , opór teraz mamy na 123,60 a mocny nie do przejścia na razie 124,30 dobrze kombinuję[/quote]Nowy123 pisze:tak 123 25 123 122 90 122 98 cos tam polapalemrobsoy pisze:Masz Ejuny na Longa już?:DNowy123 pisze:quote="Brenach91"]uote="Nowy123"]enat Lombardia: Berlusconi 37,7%, 29,9% Bersani: Projekty IPR
ja już redbulle odpalam:D
-- Dodano: pn 25-02-2013, 20:00 --
tyle ze kontrolnie bez szalenstw
tak pamietam dlug oto trwalo BUNGA BUNGA pomogl

te bunga bunga mnie troche zdeojrenotwal i te wygrana czy przegrana a nie patrzylem na SP500

teraz panowie mamy linie trendu mi t owychodzi 122
trzbe badzie jednak odpoczac cos
grasz realnym kontem? hmmm własciwie to nie ma znaczenia.
jesli grasz realnym i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to nie masz odpowiednio zdefiniowanego MM i ani sie obejrzysz i bedzie MC
aczkolwiek zycze jak najlepiej.
[/quote]
Dziwne myślenie masz... nie mówię że zawsze się uda ale, założenie mam takie - wchodzę kilka razy dziennie zależy od danych i innych czynników, na niskich lotach, a 3 razy w tyg kiedy mam podejście do danej sytuacji 70/30 pozwalam sobie zająć pozycję na 2 loty z ciasnym stopem na 10-15 pipsów max.
I teraz popatrz na klarowną sytuacje z dzisiaj na edku i ejku - tu było nawet podejście 80/20 - biorąc do obliczeń ejka, masz 280 pipsów w 5-6 godz jeśli nie zamykasz na szybko (na samo domknięcie luki było do zabrania 170 pipsów) i policz że przy 2 lotach jeden pips to 62zł rachunek jest prosty ? Strata na SL była by nikła bo 620zł w porównaniu z zarobkiem... Jedno jest ważne nie wchodzić na siłę z dużymi pozycjami i bez SL

Dziwne myślenie masz... nie mówię że zawsze się uda ale, założenie mam takie - wchodzę kilka razy dziennie zależy od danych i innych czynników, na niskich lotach, a 3 razy w tyg kiedy mam podejście do danej sytuacji 70/30 pozwalam sobie zająć pozycję na 2 loty z ciasnym stopem na 10-15 pipsów max.
I teraz popatrz na klarowną sytuacje z dzisiaj na edku i ejku - tu było nawet podejście 80/20 - biorąc do obliczeń ejka, masz 280 pipsów w 5-6 godz jeśli nie zamykasz na szybko (na samo domknięcie luki było do zabrania 170 pipsów) i policz że przy 2 lotach jeden pips to 62zł rachunek jest prosty ? Strata na SL była by nikła bo 620zł w porównaniu z zarobkiem... Jedno jest ważne nie wchodzić na siłę z dużymi pozycjami i bez SL

Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...
ale teraz pojechali