DayTrading: Poniedziałek 25.02.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 lut 2013, 23:47

Wzrost
21
44%
Bez zmian
6
13%
Spadek
21
44%

Liczba głosów: 48

Brenach91
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 25.02.2012

Nieprzeczytany post autor: Brenach91 »

jabym proponował zrobić TS-a bądz Skype dla Nocnych ogarów:) żeby moża było podyskutować itd...

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

rafmax pisze:
Czasem gra/inwestowanie na forex az nadto prosta i czytelna. Czesto jedyne co musisz zrobic to poczekac i wcisnac enter. Czy to az tak duzo? ;)
No własnie jako zupełnie nowy udało mi się dziś przejść z około 11tys na 18 tys zł i jestem w małym szoku .. ale miłym :D

Dziwne że to takie proste było, czytałem wykresy od wczoraj w nocy i najbardziej mnie cieszy że coś tam jednak przewidzałem poprawnie a zestaw indyków jakie skonfigurowałem ostatnio zadziałał wyśmienicie. Po ostatniej wtopie na GBP przestałem przywiązywać zbyt wielką wagę do newsów...

Na dziś to koniec dla mnie teraz przeanalizuję cały dzień od początku, jutro zacznę od nowa.

pozdrawiam i życzę kolejnych pip na wieczór
jest pipnie

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

drulaka pisze:
rafmax pisze:
Czasem gra/inwestowanie na forex az nadto prosta i czytelna. Czesto jedyne co musisz zrobic to poczekac i wcisnac enter. Czy to az tak duzo? ;)
No własnie jako zupełnie nowy udało mi się dziś przejść z około 11tys na 18 tys zł i jestem w małym szoku .. ale miłym :D

Dziwne że to takie proste było, czytałem wykresy od wczoraj w nocy i najbardziej mnie cieszy że coś tam jednak przewidzałem poprawnie a zestaw indyków jakie skonfigurowałem ostatnio zadziałał wyśmienicie. Po ostatniej wtopie na GBP przestałem przywiązywać zbyt wielką wagę do newsów...

Na dziś to koniec dla mnie teraz przeanalizuję cały dzień od początku, jutro zacznę od nowa.

grasz realnym kontem? hmmm własciwie to nie ma znaczenia.

jesli grasz realnym i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to nie masz odpowiednio zdefiniowanego MM i ani sie obejrzysz i bedzie MC ;) aczkolwiek zycze jak najlepiej.

jesli grasz na demo i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to oznacza ze wyrabiasz sobie złe nawyki odnosnie MM na demo, ktore prawdopodobnie bedziesz pozniej stosował na koncie real, czyt. MC ;)

Radze sobie to przemyslec :564:
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

robsoy pisze:
Nowy123 pisze:
Brenach91 pisze:uote="Nowy123"]enat Lombardia: Berlusconi 37,7%, 29,9% Bersani: Projekty IPR
Masz Ejuny na Longa już?:D
ja już redbulle odpalam:D
tak 123 25 123 122 90 122 98 cos tam polapalem

-- Dodano: pn 25-02-2013, 20:00 --

tyle ze kontrolnie bez szalenstw
ej nowy pamiętasz naszą rozmowę z nocki esunie otwarte po 124,90 zamknalem po 123,20{długo trwało domknięcie luki ale pejsiaste przeważnie ją domykają} ,ale udało mi się otworzyć ele trochę niżej niz ty bo poniżej 123 , opór teraz mamy na 123,60 a mocny nie do przejścia na razie 124,30 dobrze kombinuję[/quote]

tak pamietam dlug oto trwalo BUNGA BUNGA pomogl ;) teraz to ja podbieralem ale male pozycje bez szalenstw SL pod dolkiem Intra zaraz mnie wybija :) ale to takie pozycje ze strata po kosciach sie rozejdzie bo nastepny cel to low na 122 26 nastepny 122 00 121 70 - 120 80 coz nie zawsze sie zarabia ;) i ma sie dobre wejscia

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad Pustelnik »

rafmax pisze:
drulaka pisze:
rafmax pisze:

jesli grasz realnym i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to nie masz odpowiednio zdefiniowanego MM i ani sie obejrzysz i bedzie MC ;) aczkolwiek zycze jak najlepiej.

jesli grasz na demo i masz taki przyrost kapitału jednego dnia to oznacza ze wyrabiasz sobie złe nawyki odnosnie MM na demo, ktore prawdopodobnie bedziesz pozniej stosował na koncie real, czyt. MC ;)

Popieram kolegę wyżej :) Ja zrobiłem 400% w 4 tygodnie na demo, od razu przeszedłem na real i -70% także w 4 tygodnie :) Także, jak wyżej: przemyśl co grasz i jak klepiesz demo to polecam nie dłużej niż miesiąc bo to nie ma sensu :)

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

rafmax pisze:

Dzieki za sugestię, mocno dałeś mi do myslenia.

Generalnie miałem 4 zlecenia, na każdym SL wynosił około 300zł, zysk wyniósł śrenio 2000zł, nie wiem czy to dobrze czy źle ale musze o tym poczytać.
jest pipnie

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Jaka świeca na D1 :shock:

JAk dziś łatwo to dalej będzie wycinaka i urlop w tym tygodniu :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Nowy123 pisze:
robsoy pisze:
Nowy123 pisze:quote="Brenach91"]uote="Nowy123"]enat Lombardia: Berlusconi 37,7%, 29,9% Bersani: Projekty IPR
Masz Ejuny na Longa już?:D
ja już redbulle odpalam:D
tak 123 25 123 122 90 122 98 cos tam polapalem

-- Dodano: pn 25-02-2013, 20:00 --

tyle ze kontrolnie bez szalenstw
ej nowy pamiętasz naszą rozmowę z nocki esunie otwarte po 124,90 zamknalem po 123,20{długo trwało domknięcie luki ale pejsiaste przeważnie ją domykają} ,ale udało mi się otworzyć ele trochę niżej niz ty bo poniżej 123 , opór teraz mamy na 123,60 a mocny nie do przejścia na razie 124,30 dobrze kombinuję[/quote]

tak pamietam dlug oto trwalo BUNGA BUNGA pomogl ;) teraz to ja podbieralem ale male pozycje bez szalenstw SL pod dolkiem Intra zaraz mnie wybija :) ale to takie pozycje ze strata po kosciach sie rozejdzie bo nastepny cel to low na 122 26 nastepny 122 00 121 70 - 120 80 coz nie zawsze sie zarabia ;) i ma sie dobre wejscia[/quote]

te bunga bunga mnie troche zdeojrenotwal i te wygrana czy przegrana a nie patrzylem na SP500 :evil:

teraz panowie mamy linie trendu mi t owychodzi 122

trzbe badzie jednak odpoczac cos

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

Radze sobie to przemyslec :564:[/quote]

Dziwne myślenie masz... nie mówię że zawsze się uda ale, założenie mam takie - wchodzę kilka razy dziennie zależy od danych i innych czynników, na niskich lotach, a 3 razy w tyg kiedy mam podejście do danej sytuacji 70/30 pozwalam sobie zająć pozycję na 2 loty z ciasnym stopem na 10-15 pipsów max.
I teraz popatrz na klarowną sytuacje z dzisiaj na edku i ejku - tu było nawet podejście 80/20 - biorąc do obliczeń ejka, masz 280 pipsów w 5-6 godz jeśli nie zamykasz na szybko (na samo domknięcie luki było do zabrania 170 pipsów) i policz że przy 2 lotach jeden pips to 62zł rachunek jest prosty ? Strata na SL była by nikła bo 620zł w porównaniu z zarobkiem... Jedno jest ważne nie wchodzić na siłę z dużymi pozycjami i bez SL :564:
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ale teraz pojechali :D

Zablokowany