Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

klonmarcin czemu Twoje konto myfxbook się nie zmienia skoro coś ugrałeś? coś z nim nie tak czy porzuciłeś pokazowe konto? :roll:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Pełnomocnik pisze:klonmarcin czemu Twoje konto myfxbook się nie zmienia skoro coś ugrałeś? coś z nim nie tak czy porzuciłeś pokazowe konto?
Aktualnie gram na koncie realnym.

Dzisiejsze podsumowanie

Obrazek
upload photos

Nie potrafię ostatnio się wybić z tego kręgu strat mimo obrania pozycji zgodnie z kierunkiem. Nie wiem - nawet ta przerwa nie pomogła.

Ale nadal ufam strategii i nie zamierzam zmieniać głównych założeń - bo te jak widać znakomicie się sprawdzają.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

klonmarcin pisze: Ale nadal ufam strategii i nie zamierzam zmieniać głównych założeń - bo te jak widać znakomicie się sprawdzają.
Ale troszkę popuściłeś myślę w obserwacji elementów które pomagają nie stracić .Podstawowe Thorezowe ekstrema i zwykłe PA ,górki ,dołki świec.Jest wrednie ,a z racji tego że masz krótki SL ,musiałbyś wchodzić bardzo precyzyjnie .Przy rozchwianym rynku gdy były próby pakowania L w pobliżu ekstremum nie ma szans .Postawienie krótkiego SL i czekanie na łaskę ceny to jest koniec .Ja też gram z krótkim ,ale na tyle dokładnie że w 99% cena idzie w moją stronę , jeśli się odwraca wychodzę .
Najczęściej gubi mnie zbyt wczesne wejście gdzie jeszcze toczy się walka o kierunek tak jak było dzisiaj .
Moim zdaniem jeśli na wykresie widoczne są charakterystyczne punkty gdzie cena jeszcze nie dotarła a to wiem że widzisz to ona tam dociera ,w mniej lub bardziej upierdliwy sposób ,przetestuje .Dzisiaj był taki punkt w postaci ZL D1 i dołka ekstremum H1 , na taki układ H1 cena zawsze reaguje .
Podobnie za wcześnie dzisiaj w realu zagrałem (-1) , coś cena zaczęła kombinować więc odpaliłem pozycję na demo,juz bez celowania tylko orientacyjnie w okolicach ZL .
Z punktu TF H1 i te wejścia też są zbyt wczesne (rynek jest zbyt szybki żeby na DT zawsze czekać na H1) , osobiście uważam Tf M30 za dobry do obserwacji ,zasadniczo po zamknięciach tych świec można już wypatrzec jakieś wejście w miarę zrównoważone ,gdzie cena pokazuje w którym kierunku raczej nie ma ochoty na wybicie.
Myślę że odpuściłeś podstawowe ,te najprostsze elementy PA i lecisz na intuicji ,a to krótka droga do SL .
Popatrz sobie na wykresy w załącznikach .

Pozdrawiam i życzę powrotu do formy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Obrazek
image upload

Liczę na odbicie w zielonej strefie przynajmniej do pierwszej czerwonej linii.

Ale najpierw muszą trochę spaść do strefy aby móc urosnąć.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

Albo najpierw w gore a potem dopiero w dol, moim zdaniem szansa na wzrosty nie została jeszcze definitywnie zamknięta, zauważcie ze jeśli do końca miesiąca zamkniemy powyżej okolic 3260, to równie dobrze możemy iść sporo w gore, do końca miesiąca pozostało 4 dni i około 70 p w jedna stronę, zobaczymy jak będzie

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Sam się nastawiam się na lekki wzrost (w piątek ustawiłem nawet buy stopy), podejrzanie wygląda piątkowa niezdecydowana świeca, zwłaszcza, że na koniec zeszłego tygodnia zrobili już podobny myk aby potem pociągnąć w dół. Nie wiem, może powrót ponad 1.33 (nakłada się tam kilka spadkowych ZLek z różnych TF) a potem 1.30? Wyjdzie w praniu.

Btw. znalazłeś juz przyczynę kiepskich wyników? Bo przez ostatnie dwa tygodnie zauważyłem że mniej więcej to samo przewidujemy a ja zamknąłem ten okres z ponad trzystu pipsowym zyskiem :q

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

klonmarcin pisze: Liczę na odbicie w zielonej strefie przynajmniej do pierwszej czerwonej linii.

Ale najpierw muszą trochę spaść do strefy aby móc urosnąć.
Marcin też na taki scenariusz liczyłem, ale widać nie chcieli iść aktualnie na dół?
Jak aktualnie przewidujesz co zrobią, mnie cały czas nie daje spokoju że nie doszli przyajmniej do 3140, według mnie powinni tam dojść skoro mieli by większe up zrobić ale teraz to mnie trochę z tropu zbili
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Szkoda ze nie zrobili jakiegoś podjazdu, złapali by mojego oczekujacego longa... Tak czy siak bede szukał potwierdzen do wejścia w shorta ponad 1.33

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Chłopy!

Ja was rozumiem, sam tak miałem jeszcze niedawno.

Edek w piątek wyraźnie odbił się od jakiejś podłogi, nie ważne jaka to cena.
Zrobiła się strefa popytu, a wy szukacie S?

Cena, po piątkowym spadku, skonsolidowała i potem się wybiła w kierunku L. (załącznik)
Owszem, można było S zagrać na odbicie od wcześniejszej konsolidacji, tak jak Marcin próbował,
ale nie z tak krótkim SL, to raz i trza trochę uwierzyć, że dobrze kombinujemy.

Dulf zrobił ten sam błąd, krótki SL, brak wiary w analizę.

Ja mam jeszcze kłopoty z wyczekaniem dobrego wejścia, ale zaliczyłem TP na Edku, XAUUSD i EURJPY,
wszystkie L - wyczekane. EURJPY zamknął się już w niedzielę, na luce.
XAUUSD w poniedziałek, Edek najpóźniej, ale do przodu.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

W czwartek było podobnie, też skonsolidowała i tam były przesłanki do L i do S.

ODPOWIEDZ