One Click

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: One Click

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Heh, nie w tym rzecz Andrzeju, nie potrzebuję kombinować na parę zolek. Bo kupiwszy licencje dalej będe miał ten sam problem. A ja sie pytam ,czy jest możliwość przy odpalonych dwóch brokach na wykresie jednego mieć przyklejony OCT drugiego. Patrzę na 1, zlecenie składam przez OCT (z licencją oczywiście :wink: ) u 2 bez konieczności przeskakiwiania do drugiego wykresu.
Taki jakby widget, czy inna cholera :?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

a oto kaman :) nie nie na chwile obecna nie ma mozliwosci odklejenia OCT od wykresu :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

DrDollar
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: DrDollar »

Witam serdecznie.

Jest to mój pierwszy post na tym forum, zarejestrowałem się specjalnie, aby zadać dwa malutkie pytania Panu Andrzejowi odnośnie OCT, mianowicie:

Czy jest możliwość przypisania funkcji częściowego zamykania pozycji do każdego zlecenia oddzielnie?
Lub przynajmniej wyboru które zlecenia ta funkcja ma obsługiwać lub nie? Aby nie obsługiwała wszystkich co do joty z danego instrumentu.

Trochę się już pobawiłem One Click Traderem i nie zauważyłem, aby coś takiego dało się zrobić.
Odrobinę komplikuje to sytuacje, kiedy np. w ciągu dnia skalpujemy, TP1,2,3,4,5 mamy ustawione na poziomach po kilka pipsów; 5-10-15 itd., a w międzyczasie ma miejsce piękny, silny breakout, cena leci w górę na łeb na szyję (lub w dół). Wchodzimy szybko po rynkowej i trach- ruch jest bardzo szybki mieliśmy włączone TP ON i wychodzi nam po 5 pipsach lwia część pozycji, a breakout trwa ładniutkie 50 pipsów. Jeżeli mógłbym coś zasugerować w tej kwestii, pomimo, że jestem tutaj świeżakiem, to na przykład taki przycisk w zakładce Orders przy każdym zleceniu "TP"; zielony - on, czerwony - off, a domyślnie nowo otwierane zlecenie jest z tą opcją na off. Wtedy kiedy ON to zlecenie to korzysta z ustawień TP, a kiedy OFF - nie.

Oczywiście cały mój wywód na nic, jeżeli już coś takiego jest... Nie szkodzi. ;)

Druga sprawa to jak już ktoś wspomniał z 20 stron tego tematu wcześniej (tak, przeczytałem cały ;) ) to zamykanie części pozycji manualnie, wpisując % tej pozycji lub liczbowo ilość lotów. Byłoby to bardzo pomocne. Na chwilę obecną trzeba korzystać z standardowych opcji MT4 aby zamknąć część pozycji manualnie. Co może nie jest strasznie uciążliwe, ale na pewno wolniejsze niż żeby było to w opcjach OCT.

Chciałbym jeszcze dodać, że sporo się naszukałem podobnego narzędzia, testowałem kilka darmowych i żadne nie przypadło mi do gustu jak OCT. Dobra robota Panie Andrzeju, tak trzymać!

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Pierz Andrzej pisze:Przykro mi niestety nie ma takiej mozliwosci :(
Obecnie pracuje nad nowa szata graficzna oct i nowymi funkcjami wiec dopisze ta do dodania .
Hej, Andrzeju, czy dużo czasu zajęło by ci zrobienie z OTC - wersji - "mini" typowo pod skalping?

Tak by zajmowała na wykresie 1/2 tego co obecnie ? W przypadku kiedy mam OTC na kilku wykresach - zajmują one naprawdę dużo miejsca... w dodatku pożerają mnóstwo pamięci... spowalniając komputer i zacinając platformę :/
1-4 to jeszcze ok - ale jak wrzucę szablon na 12+ to dziwnie się wiesza i spowalnia. :]

To co się liczy z funkcji to "guziki" kupno/sprzedaż spot, zamknięcie, reverse, (z automatycznie ustawianymi SL/TP/ BE i - przesuwanymi graficznie oraz opcją TS) Wszystko najlepiej, żeby nie było większe niż 1/4 pudełka zapałek... [reszta ukrywana pod małymi klawiszami] Przydałyby się możliwość zaprogramowania skrótów klawiszowych... np. do zawierania transakcji kupna, sprzedaży , reverse, i zamykania wszystkich transakcji na parze walutowej.
To tak apropos listy życzeń.
Pozdrawiam!
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

Klaniam sie
W jakim celu OCT ze strony Armady laczy sie z 'internetami'?
Dzieki i pozdrawiam.
I saw you twice...
Try again.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Fantômas pisze:Klaniam sie
W jakim celu OCT ze strony Armady laczy sie z 'internetami'?
Dzieki i pozdrawiam.
w celu sprawdzenia czy jest wydana nowa wersja OCT .

-- Dodano: pn 25-02-2013, 11:36 --

Witam

dla nie wymagajacych powstała wersja OCT mini .

posiada ona wyłącznie funkcje Open i Close i jest całkowice darmowa zarówno dla kont Demo i Real.

OCT mini
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

DrDollar
Bywalec
Bywalec

Witam

Nie chciałbym wyjść na natręta, ale czy mogę liczyć na odpowiedź na moje pytanie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Witam

Przepraszam cos mi umknelo :) juz odpowiadam :

nie w OCT nie ma mozliwosci przypisania funkcji zaradzania do danego zlecenia .
jeżeli chcemy zeby OCT zarządzało tylko czescia zleceń nalezy uruchomić kilka OCT na danej parze i każdemu przypisać inny magic number.

Pracuje nad OCT Terminal który takie funkcje będzie posiadał.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

DrDollar
Bywalec
Bywalec

Ach, szkoda. Jest to z pewnością pożądana funkcja i założę się, że wielu forexowiczów liczy na zaimplementowanie takiej możliwości w przyszłości.

Będę czekał na to z niecierpliwością. :wink:

A co do drugiej części mojego postu z pytaniami; czy w planach jest może dodanie możliwości zarządzania wielkością pozycji każdemu ze zleceń z osobna? Chodzi mi tutaj o przykładowe zamknięcie części pozycji manualnie podając wartość w lotach lub % całej pozycji?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie zamykam drogi do dodania nowych funkcji do OCT ale na dzień dziejszy pacuje na w/w OCT Terminal i w nim taka możliwość będzie.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

ODPOWIEDZ