Witam serdecznie.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, zarejestrowałem się specjalnie, aby zadać dwa malutkie pytania Panu Andrzejowi odnośnie OCT, mianowicie:
Czy jest możliwość przypisania funkcji częściowego zamykania pozycji do każdego zlecenia oddzielnie?
Lub przynajmniej wyboru które zlecenia ta funkcja ma obsługiwać lub nie? Aby nie obsługiwała wszystkich co do joty z danego instrumentu.
Trochę się już pobawiłem One Click Traderem i nie zauważyłem, aby coś takiego dało się zrobić.
Odrobinę komplikuje to sytuacje, kiedy np. w ciągu dnia skalpujemy, TP1,2,3,4,5 mamy ustawione na poziomach po kilka pipsów; 5-10-15 itd., a w międzyczasie ma miejsce piękny, silny breakout, cena leci w górę na łeb na szyję (lub w dół). Wchodzimy szybko po rynkowej i trach- ruch jest bardzo szybki mieliśmy włączone TP ON i wychodzi nam po 5 pipsach lwia część pozycji, a breakout trwa ładniutkie 50 pipsów. Jeżeli mógłbym coś zasugerować w tej kwestii, pomimo, że jestem tutaj świeżakiem, to na przykład taki przycisk w zakładce Orders przy każdym zleceniu "TP"; zielony - on, czerwony - off, a domyślnie nowo otwierane zlecenie jest z tą opcją na off. Wtedy kiedy ON to zlecenie to korzysta z ustawień TP, a kiedy OFF - nie.
Oczywiście cały mój wywód na nic, jeżeli już coś takiego jest... Nie szkodzi.
Druga sprawa to jak już ktoś wspomniał z 20 stron tego tematu wcześniej (tak, przeczytałem cały

) to zamykanie części pozycji manualnie, wpisując % tej pozycji lub liczbowo ilość lotów. Byłoby to bardzo pomocne. Na chwilę obecną trzeba korzystać z standardowych opcji MT4 aby zamknąć część pozycji manualnie. Co może nie jest strasznie uciążliwe, ale na pewno wolniejsze niż żeby było to w opcjach OCT.
Chciałbym jeszcze dodać, że sporo się naszukałem podobnego narzędzia, testowałem kilka darmowych i żadne nie przypadło mi do gustu jak OCT. Dobra robota Panie Andrzeju, tak trzymać!