Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ja od kilku dni handluje w armadzie czy tez primeXM i jestem pod wrazeniem zlecenia wchodza jak na demo, krotki co prawda okres zeby oceniac ale dla mnie poziom realizacji zlecen jest poprostu mistrzowski

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

ps. Armada To najlepszy broker z jakim miałem do czynienia, szybka realizacja zleceń maluteński spread i bardzo rzadko zdarzaja sie przerwy w dostępie do serwera, ponadto Armada nie stosuje promocji typu 100% kapitału co może oznaczać że faktycznie nie stosuje nieczystych zagrywek (nie jest to pewnikiem, ale raczej nie zarabiają na rzeszy dawców kapitału skuszonych 100% dodatkiem do kapitału) ja tam nie widzę żadnych przeciwwskazań, a ktoś kto pisze o oszustwie musi mieć dowód.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Paulina
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Paulina »

Dzień dobry.
Nazywanie kogoś kłamcą rzeczywiście wymaga dowodów i przydałoby się takie przedstawić, bo bez nich post tylko bezpodstawnie oczernia brokera.

Ja nie miałam "dziwnych" pretensji do brokera, nie uzyskałam natomiast jasnej odpowiedzi na pytanie, na podstawie czego Armada dokonuje swoich kwotowań. Chwalenie się na swojej stronie internetowej dostawcami płynności to niezobowiązująca informacja, w ogólnych warunkach na ten temat nie ma nic. Jest tylko cytowany już przeze mnie zapis:
"5.18 Armada określi, według własnego uznania, poziomy wszystkich cen dostępnych przez
Elektroniczną platformę transakcyjną i nie uwzględni żadnych odniesień Klienta do cen w
innych systemach transakcyjnych lub informacyjnych."

W tym biznesie nie ma miejsca na rzeczy robione "według własnego uznania". Taki zapis powoduje, że klienci mogą zacząć postrzegać brokera bardziej jako bucket-shop, bo jak nazwać firmę, która oferuje... no właśnie, co Państwo oferują? Na razie nie jest to dostęp do rzeczywistego rynku ani realnych kwotowań, lecz do imitacji tego rynku tworzonej według Państwa uznania, do tej pory pokrywającej się z nim, ale bez żadnych gwarancji, że tak będzie nadal.
Czekam na jednoznaczne zapisy w ogólnych warunkach, w oparciu o co dokonują Państwo kwotowań, i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

A ja mam u nich konto real i potwierdzam opinie, że broker jest świetny. Ekstra spready i egzekucja, nic dodać , nic ująć.
pozdrawiam
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Paulina pisze: "5.18 Armada określi, według własnego uznania, poziomy wszystkich cen dostępnych przez
Elektroniczną platformę transakcyjną i nie uwzględni żadnych odniesień Klienta do cen w
innych systemach transakcyjnych lub informacyjnych."

Czekam na jednoznaczne zapisy w ogólnych warunkach, w oparciu o co dokonują Państwo kwotowań, i pozdrawiam.

Akurat to bardzo mądry zapis. W końcu rynek jest zdecentralizowany. To że broker A ma cenę X, nie oznacza że broker B musi mieć identyczną. Oczywiście, poprzez zbyt duże różnice broker po prostu wypadnie z obrotu. Ale chyba nie sądzisz że ktoś uzna reklamację na 0,1-0,5 pips, tylko dlatego że broker A, B i C miał taki high / low ? Bo równie dobrze broker D ,E , F mógł mieć identyczną cenę co Armada.

Co do drugiego zapisu - spytaj dowolnego brokera czy ujawni Ci pełną listę LP, który instrument jest konkretnie gdzie podpięty itd. Gwarantuję Ci że takiej informacji nie otrzymasz. Ot, tajemnica handlowa... Nie po to buduje się swoją strukturę, aby ją publicznie ujawniać, bo ktoś ma takie widzi mi się.
Nie ma przymusu zakładać konta u brokera A, B czy C. Nie odpowiadają warunki, szuka się innego.

Zadając pytanie, czy też prosząc o coś, trzeba być realistą. Nikt nie zmieni umowy bo jakaś anonimowa, nic nie znacząca osoba tak chce. Ja również chciałbym aby bank dał mi oprocentowanie na poziomie 50% rocznie. Zgadnij gdzie taka prośba wyląduje...

Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

Ja tez jestem bardzo zadowolony. Egzekucja błyskawiczna. Spread Eur/Jpy ,Gbp/Jpy czy na złocie miodzio, aż chce się zawierać transakcje w porównaniu do innych brokerów.

Wysyp nowych użytkowników którzy krytykują to normalka, ale oskarżanie jawnie o oszustwo bez dowodów to już pomówienia.
W sumie to mnie nie dziwi. Ostatnimi czasy dzwonił do mnie przedstawiciel starego brokera z Polski. Pytał się czemu zamknąłem rachunek, gdzie teraz mam. A ze to żadna tajemnica to powiedziałem że u Armady. Wtedy Pan trochę pocmokał, powiedział ze to niebezpieczne, w Polsce najlepiej i inne takie blablabla.

Depozyt PLN w banku polskim to był ostatni element układanki. Myślę że Armada pozyskała naprawdę sporo klientów. Więc takie bezpodstawne ataki będą pojawiać się często.

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

xpep pisze: ... jak zaczna ustalac sobie ceny po swojemu oderwane od rynku albo robic dziwne akcje to klieci uciekna od nich szybciej niz do nich przeszli ...

Trochę wyrozumiałości, Paulina jest nowa jeszcze o tym nie wie.
Jest taki polski broker który cudował, mimo że obecnie ma przyzwoite prowizje smród jaki zrobił ciągnąć się będzie za nim jeszcze długo. Nie ma nic gorszego niż wryć się w pamięci jako "broker kombinator".

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Cyb pisze:Czyli jednak Admirala boli... no ciekawe...

Cyb, może boli może nie, ja osobiście z AM pożegnałem się, dobrze się klika w Armadzie i niech tak zostanie. Natomiast ja sam czekam aż Armada pozyska większe zabezpieczenia depozytów klientów, takie jakie oferują inni brokerzy. Tak jak pisał przedstawiciel Armaday może w tym roku, super, ceni się. Natomiast jeśli idzie o trzymanie większej kasy to w Armadzie bym na ten moment nie trzymał, takie moje osobiste zdanie. Różnie bywa, pamiętamy jak to może być być, w piątek działa , w pon nie ma . Jade ( jeśli nazwy nie sknociłem ) tak skończył.

Ps

Co do niektórych pomówień, konkurencja nie śpi, zamiast polepszyć warunki to kto wie, może nagonkę robią :-)

Awatar użytkownika
EnergyMustFlow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: EnergyMustFlow »

Witam

Paulina, ale w linku, który podałaś, jest wyraźnie napisane "does not hold an activity licence for the provision of investment services and therefore Armada Markets AS is not authorised to provide investment services in Estonia". Co oznacza, że nie może świadczyć usług inwestycyjnych i takowych nie świadczy ne terenie Estoni. Natomiast, dopisek " The company offers the possibility to trade different derivatives on electronic trading platform available on its web page" wyraźnie wskazuje jakie usługi firma ta świadczy i że nie jest on zakazany.

Pozdrawiam
"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Paulina pisze: ... krytyczne uwagi są prowokacją ze strony konkurencji, co jest totalną bzdurą w przypadku mojej osoby.
Paulina pisze: ... nikogo nie reprezentuję.
Użytkowniku Paulina jeśli działasz w własnym imieniu to w jakiej sprawie?
Co z tego masz, w dzisiejszych czasach nie robi się nic za darmo?
Czy zastanawiasz się nad otworzeniem konta u Armanda Markets?
Jeśli odpowiedz na pytanie wyżej brzmi tak, to dlaczego się nad tym zastanawiasz?
Grasz tak w ogóle na forex?
Twoje działania spowodują odstraszenie mniej wnikliwych czytelników tego tematu od skorzystania z usług Armanda Markets. Jeśli kieruje Tobą dobrodusznośc i martwisz się o pieniądze obcych Ci ludzi to w tym samym czasie powinieneś polecic im lepsze rozwiązanie. Co by nie "trafili z deszczu pod rynnę". Co im zaproponujesz?
Jeszcze jedno pytanie, ponieważ nie wieżę w Twoją dobrodusznośc, możesz w jakiś sposób wykazac że martwisz się również o pieniądze traderów posiadających konta u innych brokerów?
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ