DayTrading: Piątek 22.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 lut 2013, 00:09

Wzrost
17
40%
Bez zmian
7
17%
Spadek
18
43%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 22.02.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

USD CAd dobrze wyczulę po danych gorszych ze to zygzaka robia na 1 h z targetem 10255 a teraz zjazd do bazy robia ;)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

co to za szpila poszła na kablu?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

jogimk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jogimk »

obnizenie raitingu UK

pgpiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pgpiotr »

Witam
Może ktoś mi podpowie jak to czytać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

tomek123 pisze:jak bede miał okrągły 1 mln na koncie to wam powiem ;) swoja droga widziałem jak koleś robił na moich oczach 1 mln $ w 2 miesiące no ale potem stracił ok. 800 tys $ w 2 dni hah, jakiś trójkącik się maluje na H4 na Usd/Jpn aż się prosi o spadki ;)

daj mi 10mln to tęz Ci zrobię 2 i to w miesiąc więc dwa razy szybciej :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

handlare pisze:
Nowy123 pisze:
ForexTig3r pisze:Trzeba przyznać, że jak ma się duży portel i wchodzi małymi pozycjami z większym S/L to gra na Forex jest łatwa.
100'000PLN depo i gra 0,1lot -> stres = 0
:shock: :shock: to przy 3 lotach stresu brak a nie przy 0,10 :) :wink: :lol:
Przy 30 pips SL to jest prawie 1000PLN, kilka zer, działa na psychike ;)[/quote]

"Przegrywający nie jest niedokapitalizowany, to jego mozg jest niedorozwiniety. Amator moze zniszczyc duzy rachunek prawie tak samo jak male konto. Inwestuje na wieksza skale niz pozwala na to jego kapitał i niechlujnie zarzadza swoimi finansami. Posejmuje nadmierne ryzyko, niezaleznie od rozmiaru rachunku. jakosc systemu inwestycyjnego nie ma tu znaczenia, seria nieudanych transakcji na pewno zmusi przegrywajacego do opuszczenia rynku"

"Amatorzy nie spodziewaja sie strat i w zaden sposob nie sa do nich przygotowani. Pojecie niedokapitalizowania stanowi wybieg, ktory pomaga zamknac oczy na dwie bolesne prawdy: BRAK DYSCYPLINY INWESTYCYJNEJ I BRAK REALISTYCZNEGO PLANU ZARZADZANIA PIENIEDZMI.
dr Alexander Elder "Zawod Inwestor Giełdowy".

Warto sobie to dobrze zapamietac a przede wszystkim wziac do serca.

W moim przekonaniu wyglada to tak:
1. Masz strategie ktoreJ sie trzymasz + masz odpowiedni MM, ktorego sie trzymasz = trzepiesz kapuste na FX
2. Nie bardzo wiesz co robisz (nie masz swojego pogladu na rynek, otwierajac pozycje czujesz w sercu ze nie jest ona zgodna z tym co powinienes robic, generalnie nie masz planu gdzie otworzyc, gdzie zamknac i gdzie wziac profity z transakcji) + nie masz odpowiedniego MM = Szkoda Twojego czasu i pieniedzy.

Powyzsze uwagi dotycza sie rowniez autora tego wpisu bo nad samodyscyplina czasem ciezko zapanowac ;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

tomek123 pisze:http://www.zulutrade.com/Follower.aspx? ... &pid=13111 koles pełno kasy stracił teraz ma otwarte 67 tys $ na stracie na sell na kablu tak jakby rynek grał przeciwko nim u tego Adnan essam maloma jeden japoniec ma otwsrty ponad 1 mln na stracie o ile zloto nie liczy się inaczej ale pipsy to przeliczenia na $ mi to daje do myślenia bo sądziłem ze forex jest mega płynny a tutaj okazuje się że nie ;) albo się myle
Ehhh... tak właśnie tworzą się spiskowe teorie dziejów.
Jak rynek może grać przeciwko jakiemuś graczowi, skoro rynek to nie jedność (jest zdecentralizowany).
Tak naprawdę sygnały na rynku są z reguły mocno czytelne, niezależnie od skali.
Weźmy Edka z początku stycznia - przebita długoterminowa linia spadkowa, pullback, potężne lagi wzrostowe, początek fali 3, komunikat Goldmana o jego TG (1.37), co jeszcze potrzeba, komunikatu w głównym wydaniu Faktów i na pierwszej stronie Wyborczej? Nawet gdyby, to uwierz mi że dalej wielu grałoby na S bo im tak wychodzi. Więc do kogo pretensje, ja się pytam?
Kabel wychodzi z potężnym impetem z figury na W1, a tu słyszę głosy "1.58 w zasięgu" (jesteśmy 350p niżej i później lecimy jeszcze raz tyle), jesteśmy na 1.53, 0 gruntu do odbicia, a ktoś z mocna pewnością pisze że zejdziemy jeszcze niżej max 30p - schodzimy o 150.... Rynek grał przeciwko nim, czy oni przeciwko rynkowi?
Sam gram na M1 i też mi się zdarzają zagrania z du..y, bo skupie się na jakiejś opcji która mi pasuje, a na rynek zerkam tak jakby od niechcenia, bo przecież wejdzie... Nie wchodzi, patrzę na wykres i wiem dlaczego nie weszło, wszystko tam jest podane, tylko trzeba umieć to czytać. I nie przyzwyczajać się do swoich założeń co do ruchu ceny, ciągle analizować.
Zdziwiłbyś się, ale pewnie wielu dostawców sygnałów nie zamykało zleceń z małą stratą tylko szło w DD, bo "moja analiza jest dobra, niżej przecież nie zejdzie i zaraz wróci".

I taka prośba - jak piszesz, to używaj znaków przestankowych.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.youtube.com/watch?v=NsP6rV5osUA

symulator jak by ktos chcila sobie testowac strategie lub jakies trejdy wskazniki itp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Tak tylko zauważ że to nie jeden gracz tylko 2400 którzy graja jednym systemem jakiegoś dostawcy 3 odbiorca f8 otwarte 118 tys $ bo pipsy to są tam $, 4 odbiorca 94 tys $, poza tymi 4 pierwszymi to reszta raczej nie przekracza straty powyżej tysiąca $, część osób pozamykała z reki innym margin call pozamiatane konta. Gracze obserwatorzy pewnie też otwierali niżej w nadzieji że otworzą pozycje niżej i więcej zarobią.
Pytanie żeby ktoś mógł zarobić ktoś musi stracić skoro rynkiem nikt nie steruje to w teori może odrobią ale w praktyce rynek odbije dopiero jak im konta wyczyści.
Ilekroć obserwowałem jak na zulu do rankingu się przebijał jakiś dostawca z mega systemem lub strategia z całkowitym bilansem rachunków live przekraczającym kilka mln $ rynek zaczynał odwrotnie grać przeciwko niemu, dziwne skoro rynek jest tak płynnym, ktoś tą kase zbierze i tyle z ich depozytów mając przeciwną pozycje i nie ma grala tylko gra przeciwko komuś przeciwko większości cały forex nagonka reklama na FB na youtube darmowe konto aby wpłać kase i graj my ją ci odbierzemy

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Jest szansa na ruch do góry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zablokowany