Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Re: Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w a
Chyba dosyć ciekawe miejsce na wykresie CADJPY D1, cena już w zasadzie leży na linii trendu i fibo 38 na poziomie 92,00, ciut poniżej jest wcześniejszy opór na 91,50, który jest jednocześnie poziomem fibo 50. Myślę, że któreś z tych miejsc w najbliższym czasie będzie można wykorzystać na otwarcie longa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
Witam.
Od niedawna interesuje się giełdą. Uznałem że ten system jest w miarę odpowiedni dla mnie. I o ile na historii określanie punktów wejścia to najmniejszy problem, tak na bieżąco jest to o wiele trudniejsze.
I mam takie pytanie co zrobić w takiej sytuacji jak ta.
(cyfry na poziomach określają ich ważność, 1 jest z interwału 1tydzień)
(ten sam wykres co wyżej w mniejszym interwale)
Obstawiam ze czekać, ale do jakiego momentu?? Co byście zrobili??
Od niedawna interesuje się giełdą. Uznałem że ten system jest w miarę odpowiedni dla mnie. I o ile na historii określanie punktów wejścia to najmniejszy problem, tak na bieżąco jest to o wiele trudniejsze.
I mam takie pytanie co zrobić w takiej sytuacji jak ta.
(cyfry na poziomach określają ich ważność, 1 jest z interwału 1tydzień)
(ten sam wykres co wyżej w mniejszym interwale)
Obstawiam ze czekać, ale do jakiego momentu?? Co byście zrobili??
"Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj. Sukces polega na tym, by iść od porażki do porażki, nie tracąc entuzjazmu."
Bardzo dobre posunięcie - czekanie, nie zgadywanie.
Do kiedy? Do momentu aż cena znajdzie się w wyznaczonych przez Ciebie strefach w/o i nie da wyraźnego sygnału co do dalszego kierunku.
Do kiedy? Do momentu aż cena znajdzie się w wyznaczonych przez Ciebie strefach w/o i nie da wyraźnego sygnału co do dalszego kierunku.
-
- Bywalec
To jeszcze jedna sytuacja.
Czy warto kupować po przebiciu poziomu fibo??
Czy już za późno żeby wchodzić, ponieważ już było wybicie??
Dzięki za odpowiedź.
Czy warto kupować po przebiciu poziomu fibo??
Czy już za późno żeby wchodzić, ponieważ już było wybicie??
Dzięki za odpowiedź.
"Nigdy, nigdy, nigdy, nigdy się nie poddawaj. Sukces polega na tym, by iść od porażki do porażki, nie tracąc entuzjazmu."
Odpowiem Ci odnośnie samego F38.2 - to bardzo ważny poziom, często po jego pokonaniu mamy cofkę i dopiero na podstawie sygnałów z niej płynących możemy powiedzieć czy będziemy mieli kontynuację korekty, czy zaliczyliśmy tzw. płaską i zawijamy się z powrotem do bazy.
-
- Bywalec
No i cena poszła w dół, jest w okolicach poprzedniego szczytu.
Wielkie dzięki za Tą lekcje.
-- Dodano: śr 27-02-2013, 10:18 --
Ale nasuwa mi się kolejne pytanie. Czy można w takim razie grać na odbicia w takich sytuacjach??
Sprzedać tuż pod poprzednią świecą TP ustawić na linii oporu która jest teraz wsparciem a SL postawić parę pips nad poprzednią świecą.
Wielkie dzięki za Tą lekcje.
-- Dodano: śr 27-02-2013, 10:18 --
Ale nasuwa mi się kolejne pytanie. Czy można w takim razie grać na odbicia w takich sytuacjach??
Sprzedać tuż pod poprzednią świecą TP ustawić na linii oporu która jest teraz wsparciem a SL postawić parę pips nad poprzednią świecą.
-
- Bywalec
Niemal książkowa sytuacja na GBP/JPY z H4
poziom 50 % z fibo D1 ktory sam w sobie jest mocnym poziomem do tego wielokrotnie był S/Rem i idealnej urody insidebarem wybijający zgodnie z trendem
poziom 50 % z fibo D1 ktory sam w sobie jest mocnym poziomem do tego wielokrotnie był S/Rem i idealnej urody insidebarem wybijający zgodnie z trendem
pawel_2907 pisze:Niemal książkowa sytuacja na GBP/JPY z H4
czy używasz jakiegoś gotowego skryptu do wyszukiwania inside barów ?? jeżeli tak to czy mogł być się nim podzielić ??
-
- Bywalec
no nic - poszli w dol - wazne zeby wbic sobie do glowy grając tą strategią ze na 10 takich setupow TRZY trafione wystarczą zeby i tak w DŁUGOFALOWEJ perspektywie zarabiac
traktuje te setupy jako ciekawą alternatywę gdy ,,moja" (thx dla MB ) metoda nie wskazuje zdecydowania ale nie ma co sie łudźić że zawsze się trafi
skrypt to iB_nn.ex4 -----> GOOGLE......
traktuje te setupy jako ciekawą alternatywę gdy ,,moja" (thx dla MB ) metoda nie wskazuje zdecydowania ale nie ma co sie łudźić że zawsze się trafi
skrypt to iB_nn.ex4 -----> GOOGLE......
Witam, wejście na antystopie na fibbo za pierwszym razem za wysoko wszedłem, dlatego było kolejne wejscie TP 50pips

Cenka opada