DayTrading: Środa 20.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 lut 2013, 23:21

Mocny wzrost (powyżej 0.5%)
7
11%
Wzrost
15
24%
Bez zmian
7
11%
Spadek
12
19%
Mocny spadek (poniżej 0.5%)
21
34%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 20.02.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

rafmax pisze:
szczudlo6 pisze:rafmax chciałem sie dowiedziec co Ty na to z AUD/USD? Chyba nie po Twojej myśli... czasem dziekuje Bogu że Cię nie słucham, ale Ci początkujący którzy łapia każdą informacje bo są od "doświadczonych traderów" są biedni przy takich jak Ty...
Chyle czoło przed Nowy123 który przewidział wczoraj USD/CAD

Zanim podziekujesz Bogu za to ze mnie nie słuchasz wpierw sprawdz co pisze od wczoraj rana o takich parach jak EJ UJ AU. Sprawdz, zweryfikuj i podziel sie ze wszsytkimi tu na forum tym co znalazłes( dla ułatwienia 2 str wczorajszego forum i pozniejsze). Wiekszosc widziała juz tylko spadki na EJ i UJ z blizej nieokreslonych poziomów i z blizej nieokreslonym celem. Ja natomiast podałem DOKŁADNE dane co do poziomu wejscia, SL, oraz TP. Stracic mogł jedynie ten, ktory nie wział UJ na BE gdy ten pojechał 30 pips Up.
Dociera to do Twojej mozgowniczki, czy nie? Analogiczna sytuacja dotyczyła AU. Straciłbys, czy nie??? Pytam sie?

Dzisiejsze zagranie na AU, owszem było ryzykowne ale z małym sl i poparte konkretna analiza ktora zaprezentowałem. Nie moja działka jest kogos uczyc MM oraz nie wszsytkie zagrania mam zyskowne.

Jesli chcesz kogos krytykowac najpierw zweryfikuj, podaj konretne odnosniki nie strzelaj slepakami.
Idz za swoim GURU i sprzedawaj od miesiaca SP500 wmawiajac sobie ze korekta tuz tuz. Pozniej bedziesz mogł powiedziec jak zawroci po tygodniu, miesiacu lub jakimkolwiek innym okresie "A NIE MOWIŁEM".

Bez konkretnych zarzutów w moim kierunku nie zamierzam z Toba wiecej dyskutowac.

Co do USD/CAD sprawdz załacznik - nie było to trudne. Swoja droga pewnie nie pozwoliłes zyskom rosnac i spieprzyl..s jak tchorz po 10 pipsach.

Poza tym ze dzis wziałem long na AU nie wiaze sie z tym ze pozamykałem wczorajsze wszsytkie S. dwie nadal pracuja i maja sie dobrze!
widac ze czytasz pobieżnie chlopcze bo pisalem cos o SP500 ze to potrwac jeszcze moze CZYTAJ Z ZROZUMIENIEM !!! a później komentuj i podawałem wykres pisałem o analogi jaka widze okres koncu Lutego poczatek Marca a pozniej Kwieciej i MAj podawnie wynikow za 1 Q nikt nie jest nie omylny i kazdy sam decyduje ja tylko wyszukuje jakis ciekawych analogi wiec jesli zaczynasz ta potyczke i frustracyjne wypowiedzi czytaj z zrozumieniem na Dax tez pisalem mieli negatywn dywerygencje wybili sie na 78xx i trudno nie mialem racji bo liczylem na 7450 zanim zrobimy ruch w gore ale później pisalem ze retest zobaczymy do poziomo z ktorych sie wybili i tak sie stalo ostanio pisalem ze w takim ukladzie jeszcze bym sie nie zdziwl jak DAX podjedzie na 7800 i ze licze na 2 szczyt i korekte razem z SP500 zaczna to tylko moje analizy powtorze nikt nie jest nie omylny i nie wiem czego sie czepiasz czy Cie poucza ktos tu bo tak sie rzucasz jak padalec za przeproszeniem jestesmy tutaj po to by sie wymienic spostrzeżeniami i by kazdy z nas jak najmniej stracil a bysmy jak najwiecej zbierali pipsow

czy Ci zle pisalem o AUD USD czy cie pouczałem ? czy tylko poradzilem by lepiej poczekac na wsparciu widzac co sie dzieje z surowcami jako ze to waluta surowcowa i plus wiesci z Chin to bylo az za proste by nie chcieli przetestowac wspracia w okolicech 10280 po takich 2 lagach na h4 tak sie zachowujesz jak by kazdy Cie tu pouczał i urażał twoja dume a tu jedynie zwykle koleżeńskie spostrzeżenie powtorze nie mam zamiaru Ci nic udawadniac i powtrzac temat z wklejaniem analiz z E J i nie uwazam sie za zadnego GURU !!! wiec bez taki sarkazmów zyc w zgodzie i wymieniac sie spostrzeżeniami a nie czepiac sie

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dobra sell na ejota pod mocne świece na dużych interwałach (h4, h1), i edek coś montkował ze zjazdem
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 18:35 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

weźmy edka, skąd mam wiedzieć ile jest otwartych lotów ?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

tomek123 pisze:Ktoś tu się wogule wypowie zadałem pytanie
tu masz do podglądu na szybko screena z volumenem i ilością otwartych bieżących/aktualnych kontraktów GCJ3 (GOLD - April 2013), który wygasa 26.04.2013

http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p558253
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

takie koronki z tego ejota (h4 luty), ejka czy jak mu tam, tak jak ten łuk w paryżu, to może spadnie dziś jeszcze, a jak nie to hedge jazda

-- Dodano: śr 20-02-2013, 18:43 --

poza tym u j będzie jutro na wsparciu i gracze będą na niego patrzeć z zapartym tchem, jak skośne nie dadzą komunikatu o kontynuacji jak ten anglik to może był mocny zjazd na u j

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Interesuje mnie jedno pytanie ile jest owartych pozycji Lotów na edku :) idzie czy nie idzie to wywnioskować

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

tomek123 pisze:weźmy edka, skąd mam wiedzieć ile jest otwartych lotów ?
napisałem Ci, że 1 kontrakt to nie jest 1 lot :!:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p558272

ECH3 - EUR/USD Mar 2013
1 kontrakt = 125 000 euro = 166837,50 $
do otworzenia 1 kontraktu potrzeba 2475$ depozytu zabezpieczającego a koszt takiego kontraktu to 2250$
za otwarcie i zamknięcie takiej pozycji, każdorazowo trzeba zapłacić 11.62$ dla giełdy

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Bez komentarza...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

tomek123 pisze:Interesuje mnie jedno pytanie ile jest owartych pozycji Lotów na edku :) idzie czy nie idzie to wywnioskować
Nie da się tego oszacować
nowa jakość

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

rafmax pisze:Bez komentarza...
jeśli mamy do czynienia z tygodniem konsoli to będziesz miał rację, chociaż może być "do 3 razy sztuka";)

Zablokowany