DayTrading: Środa 20.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 lut 2013, 23:21

Mocny wzrost (powyżej 0.5%)
7
11%
Wzrost
15
24%
Bez zmian
7
11%
Spadek
12
19%
Mocny spadek (poniżej 0.5%)
21
34%

Liczba głosów: 62

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Środa 20.02.2013

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Rzadko coś tu piszę ale po czytaniu takich wpisów nie mogę się powstrzymać. To jest tak jakbyś zakładał, że każdy trader powinien mieć 100% skuteczności... Gra na Forexie polega na zajmowaniu pozycji bazując na wysokim prawdopodobieństwie spełnienia się zakładanego przez nas scenariusza (patrząc na założenia naszego systemu). Ale mając nawet 99,9% przeświadczenia co do trafności naszej decyzji zawsze jest ten 0,01% na to, że rynek zrobi coś dokładnie innego. Na to jest świetne lekarstwo - StopLoss...

Każdy kto ślepo posłuchał rad rafmaxa, powinien mieć odpowiedni MM i odpowiedni poziom SL, tak żeby tego typu jedno wejście miało marginalne znaczenie.

Ten temat z samego założenia pozwala na podawanie zajmowanych przez siebie pozycji z ich odpowiednią motywacją - i myślę, że wielu wymienionych przez Ciebie "początkujących" bardzo dużo z tego wynosi - włącznie z tym czego nie robić.

Na błędach można się uczyć tylko wiedząc, że je popełniasz...

Pozdrawiam

szczudlo6 pisze:rafmax chciałem sie dowiedziec co Ty na to z AUD/USD? Chyba nie po Twojej myśli... czasem dziekuje Bogu że Cię nie słucham, ale Ci początkujący którzy łapia każdą informacje bo są od "doświadczonych traderów" są biedni przy takich jak Ty...
Chyle czoło przed Nowy123 który przewidział wczoraj USD/CAD

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Chris.ldn pisze:Spadnie czy nie.....??? Powinno coś się ruszyć niedługo...
eurjpy m15.gif
Popatrz na 3 ostatnie M30 - pierwsza to knaga jak złoto, dwie pozostałe to piękne wisielce... brać S, to takie oczywiste :wink:

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

kabel, kabel, na upartego to jest ORGR na m5, zasięg jakieś 30 pipków w górę;
do tego młotek na h1 nadal trzymie...
urządzałoby mnie, gdyby h4 skończyła się o 17 jak doji albo coś w tym rodzaju, wtedy może byśmy byli świadkami świecy w górę o podobnej długości, jak ta w dół...

ale moje wizje często się nie sprawdzają, więc proszę brać to pod uwagę
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Misiacyk pisze:Rzadko coś tu piszę ale po czytaniu takich wpisów nie mogę się powstrzymać. To jest tak jakbyś zakładał, że każdy trader powinien mieć 100% skuteczności... Gra na Forexie polega na zajmowaniu pozycji bazując na wysokim prawdopodobieństwie spełnienia się zakładanego przez nas scenariusza (patrząc na założenia naszego systemu). Ale mając nawet 99,9% przeświadczenia co do trafności naszej decyzji zawsze jest ten 0,01% na to, że rynek zrobi coś dokładnie innego. Na to jest świetne lekarstwo - StopLoss...

Każdy kto ślepo posłuchał rad rafmaxa, powinien mieć odpowiedni MM i odpowiedni poziom SL, tak żeby tego typu jedno wejście miało marginalne znaczenie.

Ten temat z samego założenia pozwala na podawanie zajmowanych przez siebie pozycji z ich odpowiednią motywacją - i myślę, że wielu wymienionych przez Ciebie "początkujących" bardzo dużo z tego wynosi - włącznie z tym czego nie robić.

Na błędach można się uczyć tylko wiedząc, że je popełniasz...

Pozdrawiam

szczudlo6 pisze:rafmax chciałem sie dowiedziec co Ty na to z AUD/USD? Chyba nie po Twojej myśli... czasem dziekuje Bogu że Cię nie słucham, ale Ci początkujący którzy łapia każdą informacje bo są od "doświadczonych traderów" są biedni przy takich jak Ty...
Chyle czoło przed Nowy123 który przewidział wczoraj USD/CAD

Zgadzam się z Tobą, ale na tym polega geniusz i pasja pewnych osób ze potrafią tą szanse 50/50 zwiększyć na swoją korzyść. Od początku jak jestem na tym forum siedze i słucham dużo opini i weryfikuje, ale jednak zauważ i prześledź wypowiedzi Nowy123 a rafmax kto ma lepszą skuteczność w "trafianiu". Każdy może się pomylic ale należy sie przyznać do błedu i sprostować w miare szybko póki jeszcze jest mozliwośc wyjscia z niewielką stratą.
Dlatego uwagi od Nowy123 biore z większm prawdopodobieństwem że trafi niż reszta:)
Takie moje osobiste odczucie....
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

zastapmnie pisze:kabel, kabel, na upartego to jest ORGR na m5, zasięg jakieś 30 pipków w górę;
do tego młotek na h1 nadal trzymie...
urządzałoby mnie, gdyby h4 skończyła się o 17 jak doji albo coś w tym rodzaju, wtedy może byśmy byli świadkami świecy w górę o podobnej długości, jak ta w dół...

ale moje wizje często się nie sprawdzają, więc proszę brać to pod uwagę
A wiesz Ty co by to oznaczało? Taka jasna H4 w zestawieniu dwóch poprzednich to gwiazda poranna na samym dołku 1000p po wyjściu z trójkata na MN (chyba tylko ja go widzę) z opcją na S.
Raczej byłoby to nielogiczne i moim zdaniem na 99% nieprawdopodobne.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

TO BYŁ PIĘKNY DZIEŃ NA FOREX , OBY TAKICH WIECEJ !!!! :d :d :d
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

cajto pisze:
A wiesz Ty co by to oznaczało? Taka jasna H4 w zestawieniu dwóch poprzednich to gwiazda poranna na samym dołku 1000p po wyjściu z trójkata na MN (chyba tylko ja go widzę) z opcją na S.
Raczej byłoby to nielogiczne i moim zdaniem na 99% nieprawdopodobne.
Już jedne tysiąc zrobili w dół, praktycznie bez korekty. Czyli drugie tysiąc w dół wydaje Ci się bardziej prawdopodobne? Zauważ, że często po przebiciu jakieś formacji - w tym wypadku trójkąta, następuje powrót do niego, i dopiero główny ruch w dół. Ponadto nie wykluczałbym fałszywego wybicia z figury, szczególnie że wybicie nastąpiło nieco dalej niż to zwykle następuje.

Poza tym to kabel. On ru/cha wszystkich:)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

cajto pisze: chyba tylko ja go widze.
tak mistrzu!!! tylko ty go widzisz, brak mi slow dla opisania twojego geniuszu, nie probuj na sile wpajac komus swoich teorii.
nowa jakość

Awatar użytkownika
mapabu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mapabu »

handlare pisze:
cajto pisze: chyba tylko ja go widze.
tak mistrzu!!! tylko ty go widzisz, brak mi slow dla opisania twojego geniuszu, nie probuj na sile wpajac komus swoich teorii.
pisanie swojej opinii to chyba nie wpajanie na siłę... o.O

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

To nie teoria, tylko fakt.

Bez komentarza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany