Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ichimoku

Nieprzeczytany post autor: yot1 »

iguana pisze:Ok, dzięki. Widzę, że cena nie jest wygórowana. Ponowię jednak swoje pytanie, czy strategie tam opisane mogą być wykorzystywane z powodzeniem na GPW na interwale dziennym? Czy nie jest to jedynie e-book dedykowany dla niższych interwałów i do tego dla rynku forex?
Możesz wykorzystywać na każdym rynku , a strategia świetnie się sprawdza na H4 i D1 i ja osobiscie tylko na takich gram

iguana
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: iguana »

Nie posiadam dostępu do notowań w czasie rzeczywistym, gdyż do mojego stylu spekulacji nie jest mi potrzebny. Zatem na H4 sobie nie popatrzę. Wywnioskowałem z opisów, że w tej strategii trzeba potwierdzać sygnały na wyższych interwałach więc tak się zastanawiam czy stosowanie opisane j strategii na dziennych i tygodniowych interwałach na spółkach z gpw byłoby możliwe?

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Warto zagrać longa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Sygnał jak już miałeś na otwarciu tej świecy a nie na końcu.

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

OK, zgadzam się , ale przecięcie tenkan sen + wykroił się sygnał 3 linii tez sa nie od czapy

Awatar użytkownika
Cinkciarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cinkciarz »

Ja bym tu czekał na złoty krzyż jak nie wszedłeś wcześniej
"There are only 3 real sports: bull-fighting, car racing and mountain climbing. All the others are mere games." -Hemingway

Awatar użytkownika
Greg68E
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Greg68E »

wejscie z rana

-- Dodano: czw 07-03-2013, 10:31 --

zamkniete na pierwszym wsparciu wyznaczonym na swiecach miesiecznych

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Temat trochę przycichł ale może komuś się przyda wskaźnik Ichimoku w wersji MTF (można sobie wyświetlić wygląd Ich np z D1 i H4 na H1). Domyślnie są ustawione parametry sugerowane przez Grega.

zuikaku
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zuikaku »

Przy okazji: ma ktoś może wskaźnik Ichimoku w pliku mq4, ale w wersji z pełnokolorową chmurą?

Interesuję sie tym systemem i wydaje mi się, że najsensowniejszym sygnałem jest przejście ceny na drugą stronę linii kijun i zamknięcie się tam nowej świecy. Jak dotąd sprawdza mi się to gdzieś tak w 2/3 przypadków. Podobnie wybicia z chmury. Natomiast samo skrzyżowanie się kijun z tenkan jest mało wiarygodne (?).

Jak mocne powinno być potwierdzenie sygnału na czterokrotnie wyższym interwale? Jeśli na m15 mam mocny sygnał, to czy na H1 też musi on być mocny, czy wystarczy w miarę umiarkowany albo słaby?

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

ma może ktoś alert na ichimoku na m15 ale tylko przebicie się linii czerwonej z niebieską mnie interesuje chmura jest nieistotna ,może ktoś by napisał bardzo proszę

ODPOWIEDZ