Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ODPOWIEDZ
tluszczofil
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ichimoku

Post autor: tluszczofil »

z moich eksperymentów z EA dla EURAUD wynika ze dla h1 na którym gra moja ea optymalne są ustawienia ichi 12,16,60.
Obrazek

-- Dodano: pn 24-12-2012, 22:03 --

dla eurousd na h1 parametry optymalne to: 12,16,60

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: annafx »

Też się zatanawiam nad stworzeniem automatu ichimoku - Greg czy mógłbyś napisac kilka słów na co zwrócic uwagę?

glaca38
Gaduła
Gaduła

Post autor: glaca38 »

panowie wiecie moze co stalo sie ze strona ichi360.com?czy zostala gdzies przeniesiona?jezeli strona juz nie istnieje ma ktos moze indyka ze strony ichi360v8?
pzdr.

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Post autor: adapi »

Nie wiem, co się stało z ichi360.com, ale "indyka" mogę załączyć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

glaca38
Gaduła
Gaduła

adapi pisze:Nie wiem, co się stało z ichi360.com, ale "indyka" mogę załączyć.
serdeczne dzieki kolego :wink:

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: yot1 »

Książkowe wręcz zagranie shorta na kablu , po wybiciu dołem z chmury na D1 , reszta linii ichi potwierdzła to zagranie i około 190 pipek do przodu .

glaca38
Gaduła
Gaduła

yot1 pisze:Książkowe wręcz zagranie shorta na kablu , po wybiciu dołem z chmury na D1 , reszta linii ichi potwierdzła to zagranie i około 190 pipek do przodu .
no fakt,ale cena strasznie oddalila sie od kijun i tenkan,chyba powinny sie troche zblizyc do siebie :roll:

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: yot1 »

Rozumiem,że piszesz glaca o obecnej sytuacji? Bo w momencie wejścia w pozycję cena . owszem była oddalona od kijun sen ale praktycznie zaraz pod tenkan sen, po drugie patrząc na historię kabla , bliższą i trochę dalszą, cena wybijając się z chmury rzadko kiedy była "przytulona" do kijun sen no i po trzecie kształt świec - ładne , duże z pięknym potencjałem spadkowy, co summa summarum dało ładny efekt :-)

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Post autor: Foregin »

Podczas czytania ksiegi Grega nie wstrzymal sie i otworzylem rachynek demo (czego juz dawno nie robilem).
By sprobowac w praktyce sygnaly, ktory zostali w nia opisane i ktore moglbym zauwazyc na rynku.
Powinien mowic, ze obecnie zaluje ze nie wprowadzilem te operacje na konce rzeczywistym :)
Robilem nie scisle wejsca, nie czekalem dlugo odpowiednej sytuacji, no tak, wyszlo jak wyszlo. Ale wynik, mysle ze nie jest kiepski.
Dziekuje Gregu, ze przez niego znow przypomnilem sobie te technike, a chyba niektore sygnaly (najsilniejsze) bede korzystal w realnym handlowaniu.

login 9264487
haslo 4chdxbk
server Alpari-ECN-Demo

annafx
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: annafx »

Foregin czy możesz napisać, które sygnały są najsilniejsze?

ODPOWIEDZ