1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: michosz »

nie wiem czy o tym pisałeś, chyba nie, bo nie zdradzasz nic o swoim sysie.
Nie myślałeś, żeby ustawić np. po osiągnięciu załóżmy 20 pipsów przestawienie na BE ? Wtedy nie byłoby straty w takich sytuacjach jak ta. Szkoda, bo to tylko 3 pipsów do TP zabrakło jak piszesz.

Nie wiem czy sie da tak zaprogramować robota, bo sie nie znam na tym kompletnie.
Tylko wiem , że jest coś takiego jak chyba trailing stop, ale podobno komp musi być włączony , żeby to chodziło. Ja sie nie znam na tym za bardzo. Pisze tylko to co gdzieś przeczytałem. Zresztą co ja Ci tu pisze jak Ty i tak to wiesz. Ale tak chciałem tylko się wypowiedzieć

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

michosz pisze:nie wiem czy o tym pisałeś, chyba nie, bo nie zdradzasz nic o swoim sysie.
Nie myślałeś, żeby ustawić np. po osiągnięciu załóżmy 20 pipsów przestawienie na BE ? Wtedy nie byłoby straty w takich sytuacjach jak ta. Szkoda, bo to tylko 3 pipsów do TP zabrakło jak piszesz.

Nie wiem czy sie da tak zaprogramować robota, bo sie nie znam na tym kompletnie.
Tylko wiem , że jest coś takiego jak chyba trailing stop, ale podobno komp musi być włączony , żeby to chodziło. Ja sie nie znam na tym za bardzo. Pisze tylko to co gdzieś przeczytałem. Zresztą co ja Ci tu pisze jak Ty i tak to wiesz. Ale tak chciałem tylko się wypowiedzieć
Miałem tak ustawione na początku BE przy 25 pipsach, pisałem o tym wcześniej, ale zrezygnowałem ponieważ nieopłacalne, po zamknieciu pozycji na BE cena w 50% przypadków idzie do TP i 50 % idzie do SL, więc bardziej opłacalne było wyłączenie tej funkcji, od tamtej pory był jeden przypadek, że normalnie zamknęłoby na BE, a dzięki rezygnacji z tej funkcji zamknęło na TP i dzisiaj drugi dzisiaj zamknęło na SL, więc w dłuższej perspektywie jest to bardziej opłacalne.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Ska puszczona teraz miała by duże szanse powodzenia.. ale z Tego co czytałem Twój system nie zakłada wchodzenia w tych godzinach...poza tym mamy piątek wiec może być różnie tak czy inaczej regularnie zaglądam i trzymam kciuki :P
ps w jaki sposób stawiasz SL - 20 pips od HH/LL czy po prostu od momentu wejścia?

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Pełnomocnik pisze:Ska puszczona teraz miała by duże szanse powodzenia.. ale z Tego co czytałem Twój system nie zakłada wchodzenia w tych godzinach...poza tym mamy piątek wiec może być różnie tak czy inaczej regularnie zaglądam i trzymam kciuki :P
ps w jaki sposób stawiasz SL - 20 pips od HH/LL czy po prostu od momentu wejścia?
Wejścia tylko pomiędzy 10-14, sl stałe 20 pipsów od momentu wejścia. pozdrawiam i życzę powodzenia
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy trejd:
buy z 1,3348
SL: 1,3328
TP: 1,3388
Wielkość: 3,34 lota
Ostatnio zmieniony 18 lut 2013, 11:19 przez 1MilionDolars, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

Mam nadzieję, że to tylko literówka, bo SL, powinno być niżej o 10 pipsów

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

pki pisze:Mam nadzieję, że to tylko literówka, bo SL, powinno być niżej o 10 pipsów
szybko pisałem i wkradł się błąd, już poprawiłem.

andante
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andante »

dzisiaj kiepskie ruchy , co bedzie jak do jutra nie zaliczy TP ani SL a robot będzie chciał otworzyc kolejną pozycję ?

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

andante pisze:dzisiaj kiepskie ruchy , co bedzie jak do jutra nie zaliczy TP ani SL a robot będzie chciał otworzyc kolejną pozycję ?

Czytaj uważnie wątek, pozycja zostanie zamknięta o 9 godzinie następnego dnia
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

pozycja z wczoraj zamknięta na -12 pipsów, saldo 2267,13

ODPOWIEDZ