DayTrading: Piątek 15.02.2013
Re: DayTrading: Piątek 15.02.2013
Na Edku coraz bardziej to wygląda na RGR na M5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Vanitas Vanitatum pisze:Złapał ktoś eskę na AUD/USD rano jak pisałem, czy samotnie przejechałem cały dzisiejszy ruch?Vanitas Vanitatum pisze:Coraz bardziej ciekawie robi się na AUD/USD, jeśli zamkną się dzisiaj konkretną czerwienią to na tygodniowym z obecnego młotka zrobi się coś w rodzaju doji i przyszły tydzień może być nurkowanie na sankach.
Jeśli do wieczora nie nastąpi odbicie to nawet nie tylko doji, ale wręcz nagrobek nam się wyrysuje i w przyszłym tygodniu może dać kangurek troszkę zarobić, na razie chyba jednak może się pobujać przy 1,3 jako psychologicznym wsparciu, więc sam się zastanawiam nad wyjściem z szortów na chwilę.
Na h1 jest pin bar który na takim poziomie może świadczyć o wzrostach. Jest na 50 fibo czyli świadczy to o "pivocie" wiec można zaryzykować korekte do 1.00320 gdzie pojawia się nastepny poziom 61.8...
Ale to tylko prognoza która powstaje wg wszystkich zasad trejdowania...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
Pytanie na marginesie: która książka Van Tharpa jest dobra (żeby się czegoś nauczyć)?
never fear
I is here
I is here
tez to obserwuje bo mam S z 3355 i chetnie bym jeszcze pojechał na dół, tylko boje sie zaraz marazm nastanie bo rynek traci powera, czyt weekendcajto pisze:Na Edku coraz bardziej to wygląda na RGR na M5
aod pisze:Pytanie na marginesie: która książka Van Tharpa jest dobra (żeby się czegoś nauczyć)?
Jeśli chcesz się czegoś nauczyć polecam MArk Galant , Brian Dolan " Forex dla bystrzaków" wydanie 2. Pomaga by zrozumieć niektóre mechanizmy i na co zwrócić uwagę
ja tam nie widze zadnego pinbara tamszczudlo6 pisze:Vanitas Vanitatum pisze:Złapał ktoś eskę na AUD/USD rano jak pisałem, czy samotnie przejechałem cały dzisiejszy ruch?Vanitas Vanitatum pisze:Coraz bardziej ciekawie robi się na AUD/USD, jeśli zamkną się dzisiaj konkretną czerwienią to na tygodniowym z obecnego młotka zrobi się coś w rodzaju doji i przyszły tydzień może być nurkowanie na sankach.
Jeśli do wieczora nie nastąpi odbicie to nawet nie tylko doji, ale wręcz nagrobek nam się wyrysuje i w przyszłym tygodniu może dać kangurek troszkę zarobić, na razie chyba jednak może się pobujać przy 1,3 jako psychologicznym wsparciu, więc sam się zastanawiam nad wyjściem z szortów na chwilę.
Na h1 jest pin bar który na takim poziomie może świadczyć o wzrostach. Jest na 50 fibo czyli świadczy to o "pivocie" wiec można zaryzykować korekte do 1.00320 gdzie pojawia się nastepny poziom 61.8...
Ale to tylko prognoza która powstaje wg wszystkich zasad trejdowania...
rafmax pisze:tez to obserwuje bo mam S z 3355 i chetnie bym jeszcze pojechał na dół, tylko boje sie zaraz marazm nastanie bo rynek traci powera, czyt weekendcajto pisze:Na Edku coraz bardziej to wygląda na RGR na M5
Ja zamykam eSki bo wolumen mały i zaraz powino być wybicie i przyszły tydz lecimy do góry ale nie ma co brać na weekend bo swap...
-- Dodano: 15 lut 2013, 19:31 --
"ja tam nie widze zadnego pinbara tam"
20 min temu był ale się zmył:P więc chyba poziom zostanie przebity;/
Czy ktoś ma jakieś uzasadnienie zjazdu Gold ???? Zazwyczaj chodził tak samo jak Edek
Wszystko rośnie a tylko ten spada??? Jak dla mnie to nielogiczne ????

"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
umika3 pisze:Czy ktoś ma jakieś uzasadnienie zjazdu Gold ???? Zazwyczaj chodził tak samo jak Edek![]()
![]()
Wszystko rośnie a tylko ten spada??? Jak dla mnie to nielogiczne ????
"Jedną z ważniejszych par walutowych powiązanych z rynkami surowcowymi jest AUD/USD, czyli kurs australijskiego dolara. Waluta ta jest istotna ze względu na fakt, iż surowce kopalne stanowią znaczną część wartości australijskiego eksportu (w 2008 roku było to prawie 40%). Wśród eksportowanych towarów duży udział ma złoto, jako że Australia jest jednym z głównych producentów tego kruszcu na świecie. Kurs australijskiej waluty powinien być brany pod uwagę także przy analizowaniu rynku miedzi, niklu, węgla oraz wełny.
Zależność pomiędzy kursem dolara australijskiego a sytuacją na rynkach surowcowych sprawia, że australijska waluta jest szóstą (pod względem wielkości obrotów) najchętniej kupowaną i sprzedawaną walutą na świecie – mimo że PKB Australii stanowi mniej niż 2% światowego PKB. Według obliczeń Banku Rozrachunków Międzynarodowych (Bank for International Settlements, BIS) w 2007 r. od dolara australijskiego bardziej popularne wśród inwestorów były tylko: dolar amerykański, euro, jen, funt brytyjski oraz frank szwajcarski [2]. Co więcej, kurs dolara australijskiego w niewielkim stopniu podlega interwencji ze strony tamtejszego rządu, co sprawia, że jest on wdzięcznym przedmiotem spekulacji."
- zastapmnie
- Pasjonat
mam problemy z pamięcią
wczoraj przerzuciłem się na ejka i jena, a dzisiaj w ogóle o nich zapomniałem, w tym pewnej perspektywie na wyrysowanie drugiego ramienia RGR-a na h4, co się dzisiaj zaczyna krystalizować:
jen idealnie wręcz zakończył spadek pod chmurą, a następnie prawie idealnie wyrwał na wysokość poprzedniego ramienia
i teraz wypadałaby, by zaliczył szyję, od razu ją przebił, bądź pokołysał się obok i dopiero po pewnej chwili runął prawie 200 pipsów
wczoraj przerzuciłem się na ejka i jena, a dzisiaj w ogóle o nich zapomniałem, w tym pewnej perspektywie na wyrysowanie drugiego ramienia RGR-a na h4, co się dzisiaj zaczyna krystalizować:
jen idealnie wręcz zakończył spadek pod chmurą, a następnie prawie idealnie wyrwał na wysokość poprzedniego ramienia
i teraz wypadałaby, by zaliczył szyję, od razu ją przebił, bądź pokołysał się obok i dopiero po pewnej chwili runął prawie 200 pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...