DayTrading: Piątek 15.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lut 2013, 23:11

Wzrost
17
32%
Bez zmian
9
17%
Spadek
27
51%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 15.02.2013

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Na Edku coraz bardziej to wygląda na RGR na M5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Vanitas Vanitatum pisze:
Vanitas Vanitatum pisze:Coraz bardziej ciekawie robi się na AUD/USD, jeśli zamkną się dzisiaj konkretną czerwienią to na tygodniowym z obecnego młotka zrobi się coś w rodzaju doji i przyszły tydzień może być nurkowanie na sankach.
Złapał ktoś eskę na AUD/USD rano jak pisałem, czy samotnie przejechałem cały dzisiejszy ruch?
Jeśli do wieczora nie nastąpi odbicie to nawet nie tylko doji, ale wręcz nagrobek nam się wyrysuje i w przyszłym tygodniu może dać kangurek troszkę zarobić, na razie chyba jednak może się pobujać przy 1,3 jako psychologicznym wsparciu, więc sam się zastanawiam nad wyjściem z szortów na chwilę. :roll:

Na h1 jest pin bar który na takim poziomie może świadczyć o wzrostach. Jest na 50 fibo czyli świadczy to o "pivocie" wiec można zaryzykować korekte do 1.00320 gdzie pojawia się nastepny poziom 61.8...

Ale to tylko prognoza która powstaje wg wszystkich zasad trejdowania...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
aod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aod »

Pytanie na marginesie: która książka Van Tharpa jest dobra (żeby się czegoś nauczyć)?
never fear
I is here

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

cajto pisze:Na Edku coraz bardziej to wygląda na RGR na M5
tez to obserwuje bo mam S z 3355 i chetnie bym jeszcze pojechał na dół, tylko boje sie zaraz marazm nastanie bo rynek traci powera, czyt weekend
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

aod pisze:Pytanie na marginesie: która książka Van Tharpa jest dobra (żeby się czegoś nauczyć)?

Jeśli chcesz się czegoś nauczyć polecam MArk Galant , Brian Dolan " Forex dla bystrzaków" wydanie 2. Pomaga by zrozumieć niektóre mechanizmy i na co zwrócić uwagę

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

szczudlo6 pisze:
Vanitas Vanitatum pisze:
Vanitas Vanitatum pisze:Coraz bardziej ciekawie robi się na AUD/USD, jeśli zamkną się dzisiaj konkretną czerwienią to na tygodniowym z obecnego młotka zrobi się coś w rodzaju doji i przyszły tydzień może być nurkowanie na sankach.
Złapał ktoś eskę na AUD/USD rano jak pisałem, czy samotnie przejechałem cały dzisiejszy ruch?
Jeśli do wieczora nie nastąpi odbicie to nawet nie tylko doji, ale wręcz nagrobek nam się wyrysuje i w przyszłym tygodniu może dać kangurek troszkę zarobić, na razie chyba jednak może się pobujać przy 1,3 jako psychologicznym wsparciu, więc sam się zastanawiam nad wyjściem z szortów na chwilę. :roll:

Na h1 jest pin bar który na takim poziomie może świadczyć o wzrostach. Jest na 50 fibo czyli świadczy to o "pivocie" wiec można zaryzykować korekte do 1.00320 gdzie pojawia się nastepny poziom 61.8...

Ale to tylko prognoza która powstaje wg wszystkich zasad trejdowania...
ja tam nie widze zadnego pinbara tam
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

rafmax pisze:
cajto pisze:Na Edku coraz bardziej to wygląda na RGR na M5
tez to obserwuje bo mam S z 3355 i chetnie bym jeszcze pojechał na dół, tylko boje sie zaraz marazm nastanie bo rynek traci powera, czyt weekend

Ja zamykam eSki bo wolumen mały i zaraz powino być wybicie i przyszły tydz lecimy do góry ale nie ma co brać na weekend bo swap...

-- Dodano: 15 lut 2013, 19:31 --

"ja tam nie widze zadnego pinbara tam"

20 min temu był ale się zmył:P więc chyba poziom zostanie przebity;/

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Czy ktoś ma jakieś uzasadnienie zjazdu Gold ???? Zazwyczaj chodził tak samo jak Edek :shock: :shock: :shock: Wszystko rośnie a tylko ten spada??? Jak dla mnie to nielogiczne ????
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

umika3 pisze:Czy ktoś ma jakieś uzasadnienie zjazdu Gold ???? Zazwyczaj chodził tak samo jak Edek :shock: :shock: :shock: Wszystko rośnie a tylko ten spada??? Jak dla mnie to nielogiczne ????

"Jedną z ważniejszych par walutowych powiązanych z rynkami surowcowymi jest AUD/USD, czyli kurs australijskiego dolara. Waluta ta jest istotna ze względu na fakt, iż surowce kopalne stanowią znaczną część wartości australijskiego eksportu (w 2008 roku było to prawie 40%). Wśród eksportowanych towarów duży udział ma złoto, jako że Australia jest jednym z głównych producentów tego kruszcu na świecie. Kurs australijskiej waluty powinien być brany pod uwagę także przy analizowaniu rynku miedzi, niklu, węgla oraz wełny.

Zależność pomiędzy kursem dolara australijskiego a sytuacją na rynkach surowcowych sprawia, że australijska waluta jest szóstą (pod względem wielkości obrotów) najchętniej kupowaną i sprzedawaną walutą na świecie – mimo że PKB Australii stanowi mniej niż 2% światowego PKB. Według obliczeń Banku Rozrachunków Międzynarodowych (Bank for International Settlements, BIS) w 2007 r. od dolara australijskiego bardziej popularne wśród inwestorów były tylko: dolar amerykański, euro, jen, funt brytyjski oraz frank szwajcarski [2]. Co więcej, kurs dolara australijskiego w niewielkim stopniu podlega interwencji ze strony tamtejszego rządu, co sprawia, że jest on wdzięcznym przedmiotem spekulacji."

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

mam problemy z pamięcią
wczoraj przerzuciłem się na ejka i jena, a dzisiaj w ogóle o nich zapomniałem, w tym pewnej perspektywie na wyrysowanie drugiego ramienia RGR-a na h4, co się dzisiaj zaczyna krystalizować:
jen idealnie wręcz zakończył spadek pod chmurą, a następnie prawie idealnie wyrwał na wysokość poprzedniego ramienia
i teraz wypadałaby, by zaliczył szyję, od razu ją przebił, bądź pokołysał się obok i dopiero po pewnej chwili runął prawie 200 pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany