DayTrading: Środa 13.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lut 2013, 00:02

Wzrost
19
35%
Bez zmian
8
15%
Spadek
28
51%

Liczba głosów: 55

mvmaniek
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 13.02.2013

Nieprzeczytany post autor: mvmaniek »

to wchodzić na s czy na l ?:P

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

rafmax pisze:
MowmiSasiad pisze:mam spore wątpliwości czy 1.3490 będzie trwale pokonane. na m30 widzimy że podchodzi już trzecią godzinę i dalej to samo. Jak przełamuje jedną świecą to następna (short squeeze) ją neguje.

moim zdaniem 1,3490 jest mało istotne, bardziej ciekawie mnie co zrobi na 1,3465
1.3490 to według mojego fibo zanegowanie dokładnie połowy spadków licząc od maja 2011 (1.4940) do ostatniego minimum z lipca zeszłego roku.

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

mvmaniek pisze:to wchodzić na s czy na l ?:P

Ja ci nie odpowiem na to pytanie, ale moge powiedzieć ,że jestem na S na Jenie i L na goldzie... A co Ty zrobisz to juz będzie twoje....
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
Rogue Trader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rogue Trader »

MowmiSasiad pisze:mam spore wątpliwości czy 1.3490 będzie trwale pokonane. na m30 widzimy że podchodzi już trzecią godzinę i dalej to samo. Jak przełamuje jedną świecą to następna (short squeeze) ją neguje.

Co to znaczy short squeeze?
"Zasada numer 1: Nigdy nie trać pieniędzy. Zasada numer 2: Nigdy nie zapominaj o zasadzie numer 1." WARREN BUFFETT.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

"Stoimy u progu rynku byka"2013-02-13 09:36 KUP LICENCJĘ
KŁ, CNBC

Lloyd Blankfein, prezes banku Goldman Sachs, wyznaje w rozmowie z CNBC dlaczego jest optymistą odnośnie rynku akcji.

- Myślę, że rynek widzi te zalety i że stoimy u progu rynku byka. Przypomnijmy sobie lata 80. Nastroje były bardzo złe przez długi czas. Nikt nie przypuszczałby, że czeka nas 20-letni rynek byka dodał.

:)))) juz nie dlugo juz tuz tuz za rogiem korekte czyha :)

mvmaniek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mvmaniek »

Chris.ldn pisze:
mvmaniek pisze:to wchodzić na s czy na l ?:P

Ja ci nie odpowiem na to pytanie, ale moge powiedzieć ,że jestem na S na Jenie i L na goldzie... A co Ty zrobisz to juz będzie twoje....
a co myslisz o parze EU? A tak wogole to ile par obserwujecie/gracie?

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Nie krytykuję tylko zwracam na coś uwagę ale widzę, że nie można, myślałem, że po to jest forum, by wymieniać się uwagami, musiałem na prawdę Ci nerwów naszarpać skoro pofatygowałeś się przejrzeć moje posty (Wielki SZAC!) jeśli Cie uraziłem najmocniej przepraszam.
atlanticos pisze:
a ja sie pytam czemu go mialem uwzgledniac skoro do poprowadzenia kanalu potrzebujesz dwoch szczytów ( dwoch ostatnich najlepiej)
I moje pytanie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

MowmiSasiad pisze:
rafmax pisze:

moim zdaniem 1,3490 jest mało istotne, bardziej ciekawie mnie co zrobi na 1,3465
1.3490 to według mojego fibo zanegowanie dokładnie połowy spadków licząc od maja 2011 (1.4940) do ostatniego minimum z lipca zeszłego roku.
rozumiem, ale czy z pkt widzenia co sie moze stac za chwile jest ono prawidłowym pkt odniesienia? moze bardziej długofalowo owszem.

natomiast 1,3465 to jest wczorajszy opor ktory dzis przejechalismy i jest wielce prawdopodobne ze dzis sie od niego odbijemy (wsparcie) jesli myslimy o dalszych wzrostach. patrzac z drugiej strony jesli nie pokonamy "trwale" tego poziomu to o dalszych spadkach mozna zapomniec przynajmniej dzis. tak ja to widze ale mylic sie moge ;)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

a jak nie kreski to można poznać TP na dziś obecnych:
znane już
LegoBoy 1.3410
Rychu 1.3415
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

klimokrates pisze:Nie krytykuję tylko zwracam na coś uwagę ale widzę, że nie można, myślałem, że po to jest forum, by wymieniać się uwagami, musiałem na prawdę Ci nerwów naszarpać skoro pofatygowałeś się przejrzeć moje posty (Wielki SZAC!) jeśli Cie uraziłem najmocniej przepraszam.
atlanticos pisze:
a ja sie pytam czemu go mialem uwzgledniac skoro do poprowadzenia kanalu potrzebujesz dwoch szczytów ( dwoch ostatnich najlepiej)
I moje pytanie

wszystkie te linie są dobre i napewno cena w mniejszym lub wiekszym zakresie bedzie je respektowala... chodzi o to że kanal tworzacy sie np przez tydzien bedzie silniejszy niż ten tworzacy sie przez dzien... jak do tego dojdzie respektowanie obu band kanalu ( gornej i dolnej) to wtedy mozemy miec spory procent szans że jesteśmy na wlasciwej drodze...
ale to moje subiektywana opinia i analiza... masz prawo do innej
Ostatnio zmieniony 13 lut 2013, 14:32 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany