Przeciwko trendowi, bez SL, max pozycją - cel: 50000 %

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Przeciwko trendowi, bez SL, max pozycją - cel: 50000 %

Nieprzeczytany post autor: mario4545 »

Witam,

drugi trejd pechowy

Trade 2:
buy 0.24 lot GBPUSD @ 1.56048
MC @ 1.55825
Stan konta: 69.58 PLN

Przyczyna ? Prawdopodobnie puszczające stopy bo kabel czyści długoterminowe minima.

Co teraz ? Nowe demo, nowe 200 pln i jedziemy od początku :)

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Druga próba, nowe konto i start znowu od 200 PLN.

Trade 1:
sell 0.24 lot EURJPY @ 126.399
TP @ 126.339 zaliczone
stan konta: 243.65 PLN
bilans całej zabawy: - 86.77 PLN

Trade 2:
sell 0.29 lot EURJPY @ 126.853
TP @ 126.793 zaliczone
stan konta: 295.98 PLN
bilans całej zabawy: - 34.44 PLN

Myfxbook: http://www.myfxbook.com/members/mario45 ... 5-2/486191

PS. Do pejsów raczej kiszonka, więc czekamy na popołudnie ;)

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Trade 3:
sell 0.30 lot GBPJPY @ 146.032
TP @ 145.968 zaliczone
stan konta: 354.10 PLN
bilans całej zabawy: + 23.68 PLN

Na dziś to by było wszystko, zabawę po południu utrudniła akcja na parach jenowych, inne pary też niemrawo.
Jutro ciąg dalszy.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

5) Sztywne TP zależne od pary walutowej: 6 pips dla EURUSD i EURJPY, 6.5 pips dla GBPJPY, 7 pips dla GBPUSD.
Moja sugestia: zamiast sztywne TP=6 pips, ustaw po proficie 6.1 pips SLa na BE+6.0 z Trailing Stopem o kroku np. 0.5 czy 1.0 pips. Chodzi o to, że często zdarzają się wybicia na kilka-kilkanaście pips bez korekt i żal jest jak zamkniemy pozycję na początku ruchu.

Uważam, że Twój sposób na grę może być profitowy, ale na realu nie obejdzie się bez regularnych wypłat. Przy 200 PLN można się bawić, ale jak zrobisz np. 200->2000 to polecam wypłacić chociaż 1000 PLN i grać dalej. Szkoda ciągle zaczynać od początku.

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

psV pisze:Moja sugestia: zamiast sztywne TP=6 pips, ustaw po proficie 6.1 pips SLa na BE+6.0 z Trailing Stopem o kroku np. 0.5 czy 1.0 pips. Chodzi o to, że często zdarzają się wybicia na kilka-kilkanaście pips bez korekt i żal jest jak zamkniemy pozycję na początku ruchu.
Dzieki za pomysł i trafną sugestię. Są tylko dwa "ale" - na demie nie ma poślizgów, na realu niestety się pojawiają. Na parach jenowych przy mocniejszym szarpnięciu czasem zdarzało mi się nawet o 0.9 - 1 pips na niekorzyść. Obawiam się że przez ustawienie BE na 6.0, gdyby nie aktywował się TS, przy zamaszystym ruchu ceny zlecenie zamykałoby się gorzej, przy 5.5-5.2 pips. Pytanie, czy zostałoby to zrekompensowane dodatkowym profitem osiągniętym dzięki TS. Drugie ale to poziom TS u mojego broka - minimum 1.5 pips. Niemniej jednak rzecz do przemyślenia. Rozumiem że z poziomu MT4 tego nie ustawię, zatem wskazany jakiś plugin typu luktom ?
psV pisze:Uważam, że Twój sposób na grę może być profitowy, ale na realu nie obejdzie się bez regularnych wypłat. Przy 200 PLN można się bawić, ale jak zrobisz np. 200->2000 to polecam wypłacić chociaż 1000 PLN i grać dalej. Szkoda ciągle zaczynać od początku.
To prawda, potrzeba aż 34 TP nieprzedzielonych MC żeby osiągnąć założony w tytule journala target. Zmyły się zdarzają, co udowodnił kabel dzisiaj. Akcja na demo pomoże mi określić mniej więcej częstotliwość zmył i dobry interwał do ewentualnych wypłat. I przede wszystkim odpowie na pytanie, czy możliwa jest taka długa seria :) Jeśli uda się na demo, to na pewno spróbuję na real :)

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam,

Historia lubi się powtarzać. Znowu kabel, znowu długoterminowe minima, i znowu MC :)

Trade 4:
buy 0.36 lot GBPUSD @ 1.55652
MC @ 1.55431
stan konta: 100.82 PLN
bilans całej zabawy: - 229.60 PLN

Na cały eksperyment poszło już ponad 1 depo. Obserwując historię stwierdziłem, że kabel jest parą, która generuje najwięcej zmył. Na edku, eju i funt-jen gra się zazwyczaj gładko. Postanowiłem wywalić kabla z listy par do grania (przez takie właśnie zmyły i przez największe, bo aż 7-pipsowe TP). Na razie zostają trzy pary, a ja szukam dobrej czwartej pary z odpowiednio dużą zmiennością, niskim spreadem i w miarę spoko płynnością (może jakieś sugestie ?).

PS. Oczywiście nowe demo, i jedziemy od początku.

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

sugestie takie, że to jest kretyństwo z takim MM, podobne jak kolega 4expage pokazywał w wątku rachunek real z którego tak się nabijacie. Różnica tylko taka, że on ryzykował całe depo dla 2 pipsów a Ty dla 6.......
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Ech.. jakkolwiek kretynski ten pomysl, cos ci poradze.. zmarnuj czas na cos pozytecznego :mrgreen:

A skoro juz musisz sie takimi bzdetami zajmowac.. nie kontruj silnych trendow.. obecnie GBP traci na potege.. jeny tez.. wiec albo wchodzisz pod open i czekasz na powrot do open w kierunku trendu...

albo szukasz par w konsolidacji... EUR GBP wiekszosc czasu jest taka para... tylko ze ostatnio wali w gore jak szalone.. sam widzisz..
Kazdy mysli, ze MM samo wygra. Gdyby tak bylo, nikt nie chodzilby glodny... grasz na konkretnym rynku, na konkretnym instrumencie.. nie na swoim MM i nie na swoim komputerze. To nie call of duty..
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

candleelephants2 pisze:sugestie takie, że to jest kretyństwo z takim MM, podobne jak kolega 4expage pokazywał w wątku rachunek real z którego tak się nabijacie. Różnica tylko taka, że on ryzykował całe depo dla 2 pipsów a Ty dla 6.......
Dzieki za sugestie, ja jednak poćwiczę dalej na demo - to kolejna różnica między moim journalem a naszym guru 4expage, której zdaje się nie zauważyłeś ;)
Mógłbyś jakoś szerzej uzasadnić dlaczego to 'kretyństwo', rozumiem że testowałeś taką metodę gry i na podstawie odpowiedniej próby badawczej stwierdziłeś że to jednak nie to ? :)
zealot pisze:albo szukasz par w konsolidacji... EUR GBP wiekszosc czasu jest taka para... tylko ze ostatnio wali w gore jak szalone.. sam widzisz..
EURGBP odpada przez kosmiczną wartość pipsa i małą zmienność. Myślę nad parą frankową (USDCHF lub EURCHF).

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

niby różnica, ale piszesz że być może chcesz wejść z tym na real więc to już nie tak daleka droga do 4expage, poza tym nie muszę testować systemu gry każdą pozycją na maksymalnym lewarze dla 6pipsów, żeby wiedzieć jak się to skończy. Tak można raz zaryzykować, ale żeby z tego robić system ;/ Co innego gdybyś miał jakiś sensowny próg możliwych strat po której masz MC poparty skutecznoscią zagrań. Przy danej skuteczności np 6 strat daje mi MC więc mogę sobie pozwolić w każdej pozycji stracić x% kapitału... to się można bawić zrobić kilkaset %, wypłacić 100 i tak dalej...
gdzieś jest to drzewo.

ODPOWIEDZ