drugi trejd pechowy
Trade 2:
buy 0.24 lot GBPUSD @ 1.56048
MC @ 1.55825
Stan konta: 69.58 PLN
Przyczyna ? Prawdopodobnie puszczające stopy bo kabel czyści długoterminowe minima.
Co teraz ? Nowe demo, nowe 200 pln i jedziemy od początku

Pozdrawiam.
Moja sugestia: zamiast sztywne TP=6 pips, ustaw po proficie 6.1 pips SLa na BE+6.0 z Trailing Stopem o kroku np. 0.5 czy 1.0 pips. Chodzi o to, że często zdarzają się wybicia na kilka-kilkanaście pips bez korekt i żal jest jak zamkniemy pozycję na początku ruchu.5) Sztywne TP zależne od pary walutowej: 6 pips dla EURUSD i EURJPY, 6.5 pips dla GBPJPY, 7 pips dla GBPUSD.
Dzieki za pomysł i trafną sugestię. Są tylko dwa "ale" - na demie nie ma poślizgów, na realu niestety się pojawiają. Na parach jenowych przy mocniejszym szarpnięciu czasem zdarzało mi się nawet o 0.9 - 1 pips na niekorzyść. Obawiam się że przez ustawienie BE na 6.0, gdyby nie aktywował się TS, przy zamaszystym ruchu ceny zlecenie zamykałoby się gorzej, przy 5.5-5.2 pips. Pytanie, czy zostałoby to zrekompensowane dodatkowym profitem osiągniętym dzięki TS. Drugie ale to poziom TS u mojego broka - minimum 1.5 pips. Niemniej jednak rzecz do przemyślenia. Rozumiem że z poziomu MT4 tego nie ustawię, zatem wskazany jakiś plugin typu luktom ?psV pisze:Moja sugestia: zamiast sztywne TP=6 pips, ustaw po proficie 6.1 pips SLa na BE+6.0 z Trailing Stopem o kroku np. 0.5 czy 1.0 pips. Chodzi o to, że często zdarzają się wybicia na kilka-kilkanaście pips bez korekt i żal jest jak zamkniemy pozycję na początku ruchu.
To prawda, potrzeba aż 34 TP nieprzedzielonych MC żeby osiągnąć założony w tytule journala target. Zmyły się zdarzają, co udowodnił kabel dzisiaj. Akcja na demo pomoże mi określić mniej więcej częstotliwość zmył i dobry interwał do ewentualnych wypłat. I przede wszystkim odpowie na pytanie, czy możliwa jest taka długa seriapsV pisze:Uważam, że Twój sposób na grę może być profitowy, ale na realu nie obejdzie się bez regularnych wypłat. Przy 200 PLN można się bawić, ale jak zrobisz np. 200->2000 to polecam wypłacić chociaż 1000 PLN i grać dalej. Szkoda ciągle zaczynać od początku.
Dzieki za sugestie, ja jednak poćwiczę dalej na demo - to kolejna różnica między moim journalem a naszym guru 4expage, której zdaje się nie zauważyłeścandleelephants2 pisze:sugestie takie, że to jest kretyństwo z takim MM, podobne jak kolega 4expage pokazywał w wątku rachunek real z którego tak się nabijacie. Różnica tylko taka, że on ryzykował całe depo dla 2 pipsów a Ty dla 6.......
EURGBP odpada przez kosmiczną wartość pipsa i małą zmienność. Myślę nad parą frankową (USDCHF lub EURCHF).zealot pisze:albo szukasz par w konsolidacji... EUR GBP wiekszosc czasu jest taka para... tylko ze ostatnio wali w gore jak szalone.. sam widzisz..