DayTrading: Piątek 8.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lut 2013, 23:45

Wzrost
18
36%
Bez zmian
7
14%
Spadek
25
50%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
Robert
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 8.02.2013

Nieprzeczytany post autor: Robert »

A ja myślę, że trzeba sobie czas dać do poniedziałku. I przygotować sobie nerwosan na tydzień. Dobraoc wszystkim.
Zawsze mam cele nad którymi pracuję - musisz do czegoś dążyć (Kevin Keegen)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

08.02. Warszawa (PAP) - Budżet UE na lata 2014-20 będzie po raz pierwszy w historii mniejszy od poprzedniego, ale Polska dostała więcej: 105,8 mld euro (441 mld zł), z czego 72,9 mld (303,6 mld zł) na politykę spójności. Budżet idzie teraz do Parlamentu Europejskiego, który grozi wetem.

i znowu walki beda na autrostradach i PO kasie tutaj powinni nadzor zrobic odrebny w PL c odo UE strodkow
Ostatnio zmieniony 08 lut 2013, 21:41 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

Nie ma co się wqurwiać....1,5 biliona długu za parę lat jak w banku ale Vinciego pewnie już tu nie będzie.
Jego chroni Królowa.

ZelaznyMike
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ZelaznyMike »

nie doczekałem się mojego 3310, na dzisiaj koniec. W Poniedziałek pykniemy
izolacyjne płyty pir

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

Nowy123 pisze:08.02. Warszawa (PAP) - Budżet UE na lata 2014-20 będzie po raz pierwszy w historii mniejszy od poprzedniego, ale Polska dostała więcej: 105,8 mld euro (441 mld zł), z czego 72,9 mld (303,6 mld zł) na politykę spójności. Budżet idzie teraz do Parlamentu Europejskiego, który grozi wetem.

i znowu walki beda na autrostradach i PO kasie tutaj powinni nadzur zrobic odrebny w PL c odo UE strodkow
na każdym kanale przez tydzień będą pier..... dajcie chociaż tutaj .....

nadzór - ó
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jurekszczurek pisze:
Nowy123 pisze:08.02. Warszawa (PAP) - Budżet UE na lata 2014-20 będzie po raz pierwszy w historii mniejszy od poprzedniego, ale Polska dostała więcej: 105,8 mld euro (441 mld zł), z czego 72,9 mld (303,6 mld zł) na politykę spójności. Budżet idzie teraz do Parlamentu Europejskiego, który grozi wetem.

i znowu walki beda na autrostradach i PO kasie tutaj powinni nadzur zrobic odrebny w PL c odo UE strodkow
na każdym kanale przez tydzień będą pier..... dajcie chociaż tutaj .....

nadzór - ó
tak sork iblad moj :) NADZOR

a tu ciekawe

Gdzie są pieniądze ze składek emerytalnych?

Gdzie są pieniądze ze składek emerytalnych? Trochę dużo czytania, ale to są fakty! Warto czasem myśleć samodzielnie. Rządowe statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to ok. 3600. To znaczy, że średnie składki emerytalne to 703,08 zł miesięcznie - procent składki emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16,163 mln. Możecie te dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do oficjalnych statystyk GUS. Miłej zabawy. Ale co z tego wynika?? BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście. Pomnóżcie urzędową i oficjalną liczbę zatrudnionych i oficjalną i bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam wyjść miesięcznie 11 375 519 400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne pieniądze, a jest to tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że w skali roku jest to 136 506 232 800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem powiem, że jest to słownie ponad 136 miliardów 506 milionów zł w roku. Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 było ich 4,979 mln. To znowu wg. oficjalnych, rządowych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk. Rencistów nie liczę, bo już na pewno nie zmieszczą mi się w kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!. Wychodzi mi zatem na to, że rocznie jest to średnio 27301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić 2275,00 zł. Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu 2011 zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika ze składek wyliczonych na podstawie danych statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS i każdy inny SRUS. Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów rocznie!!!). Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątki miliardów rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie jeszcze raz. Też liczyłem, bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą wszystkie wymienione instytucje. Taki jest mój wniosek. Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że Rostowski przesłał sfałszowane dane do GUS, wszak to, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że dane oficjalne są prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka powstanie przy wydłużeniu czasu pracy potrzebnego do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, pracy tej i tak nie ma, a bezrobocie zamiast maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają dane oficjalne. Na co ma pójść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By żyło im się jeszcze lepiej?? Gdzie jest kasa!!! Jeśli tak jak ja, jesteś przeciw kłamstwom rządzących, to proszę skopiuj to na inne fora, aby jak najwięcej osób mogło to przeczytać, zanim zostanie usunięte. Ludzie kiedy w końcu zaczniemy walczyć o swoje? pieniądze???"

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

dajcie już spokój z polityką zusem i ch.. wie czym jeszcze pytanie jest czy widzicie jakieś okazje do daytradingu na parach walutowych indeksach i surowcach?
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
nubi1980
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nubi1980 »

Według mnie w poniedziałek nastąpi zbliżanie się EUR/USD do poziomu 1,3300 z uwagi na zbliżanie się wykresów (po nałożeniu w interwale 1D) do siebie po dość mocnej dywergencji.
Co o tym myślicie?
Dobrego weekendu, wypoczynku i spokoju dużo życzę ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zawsze rób tak, by było dobrze- bo jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz" H. P.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

:564: ja to widze tak jeśli pierwsze wsparcie nie zadziała to drugie już z większym prawdopodobieństwem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

z wykresu wynika patrząc na wsparcia że korekta potrwa jeszcze conajmniej do wtorku

Zablokowany