Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

ehh dzisiaj dałem dupy, 2x SL łącznie na 30pipsów. Oczywiście jak już dobrze zagrałem, to wysadzili mnie o kurwa 0.1/0.2p, cenie zabrakło do mojego SL'a 1,1p a spread jest przeważnie 1-1,5p więc po prostu cudownie :)

Pozdrawiam i kończę dzień ze stratą 40p (grane połową pozycji, bo dziś duże ruchu na geju)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

No i skończyłem ze stratą, ale 48...

Podsumowując dzień:
1. ejek zagrany o 14;38 (mimo, że cały dzień sobie wmawiałem, że przed 15 nie zagram to odjebałem)
2. Gej zagrany na pina na m5, tutaj wpadło -16p, nie powinienem zagrywać tego setupu ze względu na to, że prawidłowy stop powinien być 20+ dodatkowo było to też za szybko po danych.
3. gej kolejny long nie wiem po chuja go zagrałem skoro zamknąłem na -8, to już było typowe emocjonalne granie ze stresu spodowanego głupimi wcześniejszymi wejściami
4. Gej S -> tutaj akurat wszystko było jak trzeba, tylko zabrakło odrobinę szczęścia.
5. Edek L na 1.34, liczyłem na to, że cena zareaguje na chociaż 30p korekty od tak ważnego poziomu - NO i się przeliczyłem :P

Właściwie jedyne pozycje jakie powinny być zagrane to 4 i 5, a w ogóle nie powinno być 5 pozycji tylko max 3, bo tak zakłada mój traiding plan. Czyli stop po 3 stratach. Oczywiście dałem ciała, złamałem zasady i dostałem BARDZO mocno po dupie, cały zysk z tego tygodnia poszedł się jebać.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

A się nie powstrzymałem i jak była okazja to coś zgarnąłem, +12 na geju

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnio doszedłem do wniosku, że najważniejsze jest hh, hl, ll, hl, to jest podstawa wszystkiego. Rynek właściwie pokazuje nam gdzie ma zamiar iść za pomocą tylko szczytów i dołków, nic więcej nie trzeba, żeby zarabiać.

Wprowadziłem sobie pewną filtracje sygnałów właśnie na postawie szczytów/dołków. Zobaczymy jak to się ułoży wszystko. W sumie już by się ułożyło, gdybym nie łamał zasad..

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Koniec z przestawianiem na BE, od teraz jeżeli np. be wypada w złym miejscu, ale 4p niżej jest dołek, to po prostu będę przestawiał SL na -4, a nie na BE bo za często tracę przez to.

Tydzień zakończony na plus 11p, lepsze to niż strata. Gdyby nie łamanie zasad systemu to byłoby spokojnie +80 w tym tygodniu, no ale cóż, za głupotę się płaci.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj 3 sle, nie gram więcej. Na geju za szybkie wejście (kierunek dobry - chciałem poprawiać, ale nie dali tego zrobić.) na ejku mimo, że powiedziałem sobie "jak cena tu dojdzie to zagrywam" to nie zagrałem, a na edku 1 wejście spoko, ale mnie rynek oszukał a drugie w ogóle bez sensu, bez setupu zagrane.

Pozdrawiam, Midas

Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Tak samo miałem i ja; wiedziałem gdzie chcę wejść, a nie wszedłem, tylko, że na gbp/usd... Irytująca sytuacja.
A poza tym to fajnie mnie wycięli na eur/jpy
Jak możesz to pokarz gdzie chciałeś wejść na ejku.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Entry na pomarańczowej - dlaczego? Bo ejek jak robi mocną świecę momentum, to zazwyczaj nie cofa się głęboko, tylko do pierwszego lepszego sr'a (Tutaj mieliśmy mocny poziom, widać to na h1 jak sobie odsuniesz - wsparcie zamieniło się w opór i ponownie we wsparcie )

Pozdrawiam, Midas

edit. Ogólnie to ja chyba dobrze określam kierunek, ale często za szybko wchodzę i przez to łapię SL a potem mi ucieka ruch. Więcej cierpliwości potrzebne, a z drugiej strony jak jest setup to się nie wahać tylko grać.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

Dzisiaj fajne pipsy wpadły, jeden long na ejku zagrany połową pozycji (SL był 16p). \

1/2 +43
druga połowa +80

RR 1;4, zadowolony jestem bardzo z tego wejścia, prowadzenie pozycji dobre, tp dobre, wszystko tak jak być powinno. Wejście nie za szybko, nie za późno hehe :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

O cholera, co się stało? Nie żebym narzekał, ale chyba ktoś mi mocno pomógł... Dawno nie widziałem 160p w ciągu minuty. ECB dopiero za pół godziny, co wywołało taką pizdę?

ejek +43p

Pozdrawiam, Midas

ODPOWIEDZ