Super zagranie, podręcznikoweseb23mj pisze:wybicie z poziomu, retest i LT

Ejek +4
Super zagranie, podręcznikoweseb23mj pisze:wybicie z poziomu, retest i LT
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/64994Ink. pisze:Rynek porusza sie w dość specyficzny sposób, pewnie wszyscy to wiedzą ale ile osób korzysta z tej wiedzy?, rzecz jest banalna czyli high i low, w screenach opisałem 2 sytuacje czerwoną i zieloną, dla każdego powinno byc oczywiste która opcja wchodzenia w trejdy jest lepsza i tego schematu powinniśmy sie trzymać, SL będzie wyłapywane tylko w przypadku zmiany trendów, jak rozpoznawać te miejsca? trzeba po prostu poćwiczyć
Co prawda to prawda. Fakt jest też taki, że niewielu wykorzystuje dodatkowe widoki wykresu (choćby liniowy), które znacznie pomagają w dojrzeniu poziomów S/R. Patrzą tylko na świece, a te jak szalone drgają góra dół i pozostawiają maluczkich w niepewności. Jak to kiedyś napisał Klonmarcin, Forex to gra prawdopodobieństw. Trudno o celniejszą definicję.adamkaluza pisze:Pozwoliłem sobie to przekopiować z dziennika pozytywaJak dla mnie jest to dobry opis trendu i tego jak grać wykorzystując trend. Wiem że można godzinami patrzeć na wykres i nic nie widzieć, ale jak się już "zobaczy" i załapie to duży krok do przodu
![]()
DziękiSildra pisze:Powodzenia!
Śledzę Twoje poczynania i dużo czerpię. Keep going!
adamkaluza pisze: Czasem żałuję że ustawiam TP
W sumie docelowo chciałbym grać bez TP i zamykać przesuwanym SL za ceną.
Bardzo dobry pomysł,ja gram tak szybkiego scalpa i ciągne za ceną SL na bardzo krótkiej smyczy czasami nawet na 0,5 pip.adamkaluza pisze:DziękiSildra pisze:Powodzenia!
Śledzę Twoje poczynania i dużo czerpię. Keep going!
To zapraszam do aktywnego udzielania się u mnieWrzucaj jakieś wejścia, albo pisz co robię dobrze a co źle
Pozdrawiam
Czasem żałuję że ustawiam TP
W sumie docelowo chciałbym grać bez TP i zamykać przesuwanym SL za ceną.
Ejek ma ostatnio długie rajdy. Jak się na nim wejdzie bez TP to można ładnie z trendem popłynąć. Oczywiście to wyższa szkoła jazdyoverall pisze:ostatnio probuje zlapac takie dlugie trejdy jak MR.T ale cos nie wychodzi
0,5 pipsa? Jak daleko tak można zajechać? To chyba ogranicza zyski? Jeśli dobrze rozumiem o co chodzi.MarkoS pisze:ciągne za ceną SL na bardzo krótkiej smyczy czasami nawet na 0,5 pip
overall zerknij na screenaadamkaluza pisze:Ejek ma ostatnio długie rajdy. Jak się na nim wejdzie bez TP to można ładnie z trendem popłynąć. Oczywiście to wyższa szkoła jazdy