Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Zapis ten pochodzi z oficjalnego dokumentu XTB o nazwie "REGULAMIN ŚWIADCZENIA USŁUG WYKONYWANIA ZLECEŃ NABYCIA LUB ZBYCIA PRAW MAJĄTKOWYCH, PROWADZENIA RACHUNKÓW TYCH PRAW ORAZ RACHUNKÓW PIENIĘŻNYCH PRZEZ X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA OBOWIĄZUJĄCY OD 30.11.2012" (do znalezienia na ich stronie).

Pisała Pani, że mają jasno określone, skąd biorą się kwotowania, dlatego też chcieliśmy sprawdzić jak mają to rozwiązane. Okazało się, że zapis jest bardzo enigmatyczny i w ogóle niejasny.

U nas, jak zaznaczamy na stronie, głównym partnerem technologiczny jest LMAX, stamtąd pochodzi większość kwotowań.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
Paulina
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Paulina »

XTB jednak ma bardziej jednoznaczny zapis
"Ceny transakcyjne podlegają kwotowaniu w ESPZ i OSPZ na podstawie
aktualnych cen udostępnianych na bieżąco przez Giełdy Bazowe,
wiodące instytucje finansowe oraz agencje informacyjne.'
http://www.xtb.pl/regulacje/~/media/xtb ... 1.2012.pdf
Brzmi on lepiej w porównaniu z tym, co znajduję w ogólnych warunkach Armada Markets:
"5.18 Armada określi, według własnego uznania, poziomy wszystkich cen dostępnych przez
Elektroniczną platformę transakcyjną i nie uwzględni żadnych odniesień Klienta do cen w
innych systemach transakcyjnych lub informacyjnych."
http://www.armadamarkets.pl/Docs/Armada ... itions.pdf

Tutaj dochodzimy do sedna sprawy - jakościowo Armada Markets zostawia w tyle większość brokerów, jakich znam, ale kwestie niektórych zapisów w ogólnych warunkach są rozwiązane fatalnie, dla mnie wręcz nonszalancko w stosunku do klienta.
I nie jest to żaden atak, po prostu takie myśli nasuwają się przy porównaniu tych dwóch zapisów i analizie ogólnych warunków.
Jeżeli podniesiecie Państwo jakość tych zapisów, aby były one sprawiedliwe w stosunku do klientów, to naprawdę wtedy będzie to nowa jakość na rynku forex.

Przepraszam za "wycieczki" w stronę innych brokerów, porównanie służyło mi do celów praktycznych, nie zamierzam tutaj nikogo reklamować, a wręcz mogłabym napisać trochę cierpkich słów na ich temat.

Z mojej strony to wszystko, nie mam zamiaru robić bałaganu ani wzbudzać niepotrzebnych emocji na forum, kwestie merytoryczne każdy w ostatnich postach może zobaczyć i samodzielnie przemyśleć.
Gratuluję jeszcze raz poziomu usług, które do tej pory nie budzą zastrzeżeń przynajmniej w kwestiach praktycznych, i życzę powodzenia.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Zapis który Pani wkleiła nie dotyczy rynku Forex tylko kontraktów CFD, to zupełnie co innego i nie można tego porównywać. Dla rynku Forex, kont STP (takie jak nasze) obowiązuje zapis przedstawiony przez nas.

Prawda jest taka, że każdy broker ma w umowie niektóre zapisy niekorzystne dla Klientów. Spowodowane jest to wieloma czynnikami. Jeśli Pani dana umowa nie odpowiada, należy szukać brokera z umową, która będzie korzystna dla Pani. Obawiamy się jednak, że ciężko będzie go Pani znaleźć.

W ostatnich tygodniach mieliśmy kilka awarii (nie z naszej winy dodam), było to mocno nagłośnione na forum. Za każdym razem udzielaliśmy informacji jak postępować w razie chęci zamknięcia zlecenia, jego modyfikacji itd.

Czy musieliśmy tak robić? Nie
Czy musieliśmy uwzględnić reklamacje? Nie
Czy każdy inny broker w obliczu takiej samej awarii byłby prawnie zobowiązany pozytywnie rozpatrzyć reklamacje? Nie
Czy każdy inny broker w obliczu takiej samej awarii rozpatrzyłby pozytywnie wszystkie uzasadnione reklamacje? Tego nie wiemy.

Czy postąpiliśmy fair wobec naszych Klientów? Tak.
Każda reklamacja, która była uzasadniona, została przez nas rozpatrzona pozytywnie. Rozpatrzenie reklamacji trwało zazwyczaj kilka godzin od momentu złożenia.
Regulamin regulaminem (każdy broker zabezpiecza się na wypadek katastrofy, prób oszustw itd), ale w tym biznesie liczy się to, jak ktoś postępuje na co dzień.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Co do awarii to faktycznie w Armadzie ostatnio źle się dzieje. Bardzo często w ciągu ostatnich dwóch tygodni platforma mi muli i zawiesza się. Mam odpalone jednocześnie 4 różne platformy MT i tylko Armada tak się zawiesza. Dziś w czasie konferencji to już tragedia była. Prawie 30 minut nie widziałem co się dzieje z moimi pozycjami. Nie były to pozycje intraday tylko raczej na średni/dłuższy termin więc nie panikowałem bo niezależnie od konferencji i tak bym ich nie zamknął, ale broker powinien coś zrobić z tymi zawieszkami bo trochę to komplikuje życie tradera.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

W tym tygodniu nie mieliśmy żadnej awarii, dziś wszystko działa sprawnie i stabilnie, żaden Klient się nie skarżył. Problem musi leżeć po Pana stronie. Sugerujemy reinstalacje Metatradera i ponowne sprawdzenie, czy błąd występuje. Jeśli będzie dalej źle, prosimy o kontakt mailowy, będziemy działać dalej.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Hmm. Czyli dziś w czasie konferencji platforma nie muliła nikomu ? Jeśli to moja wina to przeczyszczę rejestry i inne pierdoły w systemie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

U nas działała bez kłopotów, ale niech wypowiedzą się jeszcze inni.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Witam

Ja dzisiaj nie zauważyłem problemow z platforma , nie miałem żadnej "zwiechy" .
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

U mnie tez ok z platformą, dziś zero problemów.

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Przez cały dzień zero problemów, wszystko sprawnie i szybko. A przecież tyle różnych danych było od rana.

ODPOWIEDZ