One Click
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Re: One Click
StopLoss z funkcji Trailing Stop jest zmienną która określa odległość StopLoss podczas działania funkcji TS i jest niezależny od głównego StopLoss`a.
Można np na początku otwarcia pozycji zabezpieczyć ją StopLossem 20 pips a w momencie włączenia się funkcji TS zaczyna bronić pozycje trzymając StopLoss w odległości np 5 pipsów.
zmienne BE i TS mogą działać równocześnie tyle że jeżeli BE zabezpieczy nam pozycje bliżej niż StopLoss dla funkcji TS będzie on działał dopiero po oddaleniu się o odległość StopLoss.
Można np na początku otwarcia pozycji zabezpieczyć ją StopLossem 20 pips a w momencie włączenia się funkcji TS zaczyna bronić pozycje trzymając StopLoss w odległości np 5 pipsów.
zmienne BE i TS mogą działać równocześnie tyle że jeżeli BE zabezpieczy nam pozycje bliżej niż StopLoss dla funkcji TS będzie on działał dopiero po oddaleniu się o odległość StopLoss.
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Jeszcze jedno pytanie - czy jest możliwe ustawienie skoku przy TS na 0,5 pipsa ?
-- Dodano: 06 lut 2013, 01:00 --
A może nawet co 0,1 pipsa .
-- Dodano: 06 lut 2013, 01:00 --
A może nawet co 0,1 pipsa .
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
MarkoS tak należy wyłączyć funkcję AUTODIGITS , wtedy wszystkie wartości u brokerów 3 i 5 cyfrowych są jako małe pipsy czyli step ts 1 to tyle co 0.1 , ale należy pamiętać że tyczy się to wszystkich funkcji , czyli jeżeli bylo ustawione np Stop Loss 10 należy dać 100
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Przepraszam jeśli moje pytanie będzie głupie, ale nie znam dobrze MT4, ani OCT. Otóż chodzi mi o to, że po usunięciu wykresu i dodaniu go od nowa (a co za tym idzie po ponownym uruchomieniu OCT na wykresie) w prawym górnym rogu wyświetlany jest napis One Click Trader i jest znaczek "x". Przed usunięciem wykresu była tam wcześniej taka uśmiechnięta buźka zamiast "x". Czy to świadczy o jakiejś nieprawidłowości w pracy OCT ?
Pozdro,
ph.
Pozdro,
ph.
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
To znaczy że nie jest włączony przycisk włącz strategię , ale przy OCT nie ma to wpływu na jego działanie , inne EA mogą nie działać 

z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
O kurczę, dzięki
Pojawiła się piękna buźka, uśmiechnięta jak moja 
Pozdro,
ph.

Pozdro,
ph.
Dziekuję za szybką odpowiedź.Pierz Andrzej pisze:MarkoS tak należy wyłączyć funkcję AUTODIGITS , wtedy wszystkie wartości u brokerów 3 i 5 cyfrowych są jako małe pipsy czyli step ts 1 to tyle co 0.1 , ale należy pamiętać że tyczy się to wszystkich funkcji , czyli jeżeli bylo ustawione np Stop Loss 10 należy dać 100
-- Dodano: 06 lut 2013, 17:32 --
Jeszcze jedna sprawa - przy włączonym TS nie rysuje mi strzałek zamknięcia pozycji oraz lini między otwarciem a zamknięciem,po wyłączeniu TS wszystko jest ok.
-- Dodano: 06 lut 2013, 17:33 --
Strzałki otwarcia rysuje
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Strzałki rysowane sa w momencie składania lub zamykania zleceń przez EA , zamykanie pozycji na SL lub TP nie jest wywoływane z EA ale obsługiwane na serwerze brokera.
Mozna z historii transakcji przeciągnąć zlecenia zamknięta na wykres .
Mozna z historii transakcji przeciągnąć zlecenia zamknięta na wykres .
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Jeszcze jeden problem - składanie wielkości zlecenia,po wpisaniu wielkości w pipsach lub % nie wiemy czy możemy daną pozycje z tą wielkością otworzyć,dowiadujemy się dopiero jak pozycja zostanie lub nie otwarta.Czy jest możliwość aby
to zmienić - zostałem parę razy zaskoczony ,klikam a pozycja się nie otwiera mimo,że przed chwilą grałem tą samą wielkością.
to zmienić - zostałem parę razy zaskoczony ,klikam a pozycja się nie otwiera mimo,że przed chwilą grałem tą samą wielkością.
Witam,
Czy jest szansa na dodanie przycisku który przesuwalby SL na dana odległość od obecnej ceny?
np. Ustalamy sobie 3,5 pipsa i gdy cena zaczyna zawracać ustalamy sl jednym kliknieciem. Dla scalpujących rzecz niezwykle przydatna.
Pozdrawiam.
Czy jest szansa na dodanie przycisku który przesuwalby SL na dana odległość od obecnej ceny?
np. Ustalamy sobie 3,5 pipsa i gdy cena zaczyna zawracać ustalamy sl jednym kliknieciem. Dla scalpujących rzecz niezwykle przydatna.
Pozdrawiam.
gupiś.