Masz tu niezły bałagan. Napisałem Ci ten EA w Twoim wątku. Z drugiej strony pozycje długie powinno się otwierać gdy linia przebija poziom 50 a nie 51. Pozycję długą można zamykać gdy linia od góry przebija poziom 70 a krótką gdy od dołu przebija 30 ale tego nie zawarłem.geminiraf pisze:witam
udało mi się w końcu stworzyć pierwszy działający EA - w sensie nie ma błędów przy kompilacji i da się go testować
Działa na zasadzie RSI - jezeli RSI > 51 kup
Jednakże mam klejmy "laicki" kłopocie.
Bez SL i TP otwiera się jedno zlecenie i Idze aż do końca (pomijam na tym etapie brak zabezpieczń przed małą ilością kasy)
A z nimi zlecenia działają.Tylko jak osiągnie TP to przy RSI > 51 otwiera się następne zlecenia i ciągnie az do SL.
jak osiągnie SL a warunek RSI jest spełniony to otwiera się następujące zlecenie i znów ciągnie do SL i tak może być ich parę
Chciałbym, aby zlecenie kończyło się jak zostanie spełniony warunek RSI < 50.
Próbowałem z OrderClose - ale cos mi nie wyszło.Kod: Zaznacz cały
//+------------------------------------------------------------------+ //| 1 kierunek.mq4 | //| geminiraf | //+------------------------------------------------------------------+ #property copyright "geminiraf" extern int MagicNumberBUY = 77777; double Lots = 0.1; //loty //int ST = 1000; //stoploss //int TP = 1000; //takeprofit Ask-ST*Point,Ask+TP*Point int start() { double irs1 = iRSI(NULL, 0, 10, PRICE_OPEN, 0); if (irs1 > 51) { if(OrdersTotal()==0) { OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,3,"KUPNO",MagicNumberBUY,0,Green); if (irs1 < 50) { OrderClose(MagicNumberBUY,Lots,Ask,3,Yellow); } } } }
Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać rożnych rezultatów".
Albert Einstein
Albert Einstein
no dzięki - będę to przegryzał.
Musze tylko dobrego testera na necie wyczaić.
Musze tylko dobrego testera na necie wyczaić.
Czy funkcja iBarShift() ma ograniczenie wartości do 1000 ?
Próbuję jej używać do wskazywania większej ilości świec wstecz niż 1000 i zwraca mi liczbę 1000. To normalne ?
Próbuję jej używać do wskazywania większej ilości świec wstecz niż 1000 i zwraca mi liczbę 1000. To normalne ?
Solą życia jest kasa.
-
- Uczestnik
Ogólnie z funkcją iBarShift jest problem, na przykład gdy używasz jej na innym timeframie niż na ktorym chodzi strategia, to czasami pokazuje złe wartości.
A jest na to jakiś sposób zastępczy ?
Chciałbym na wykresie D1 wskazać świecę na M1, która rozpoczęła się mniej więcej 24 godziny wcześniej.
Chciałbym na wykresie D1 wskazać świecę na M1, która rozpoczęła się mniej więcej 24 godziny wcześniej.
Solą życia jest kasa.
Moze tak:personov pisze: Chciałbym na wykresie D1 wskazać świecę na M1, która rozpoczęła się mniej więcej 24 godziny wcześniej.
Kod: Zaznacz cały
iClose(NULL,PERIOD_M1,24*60);
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Tak właśnie robię, tylko, że szwankuje funkcja iBarShift(), bo wskazuje tylko do 1000 świec.
Solą życia jest kasa.
Kod: Zaznacz cały
cena = iTime(NULL,PERIOD_M1,24*60);
cena = iBarShift(NULL,PERIOD_M1,cena);
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Mam takie pytanko - jestem początkujący w programowaniu 
Napisałem EA , umieściłem je na VPS-ie i chodzi.
Czy istnieje możliwość zdalnej aktywacji/deaktywacji przycisku w MT "Włącz strategie" ?
Czy mozna to jakoś wyłączyć/wyłaczyć mailem,smsem itp ?
Tak,żeby nie wchodzic przez zdalny pulpit.

Napisałem EA , umieściłem je na VPS-ie i chodzi.
Czy istnieje możliwość zdalnej aktywacji/deaktywacji przycisku w MT "Włącz strategie" ?
Czy mozna to jakoś wyłączyć/wyłaczyć mailem,smsem itp ?
Tak,żeby nie wchodzic przez zdalny pulpit.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Czy istnieje jakaś ogólna przyczyna, że wskaźnik w backteście zamula całe MT4, a w dzienniku pojawia sie komunikat, co tick, że wskaźnik się włącza i wyłącza ?
Co to może być ?
Co to może być ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.