Brokers Star

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Re: Brokers Star

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Czyli w Bułgarii jest łatwiej stać się brokerem czy trudniej? I jeśli jest np. łatwiej to czy regulacje są lepsze czy gorsze? A jeśli są lepsze to dla kogo, bo zwykle są co najmniej dwie strony problemu? ;)
Sam Pan chyba widzi że temat ocen regulacji rynkowych jest zbyt skomplikowany żeby się dało to ocenić tak jednoznacznie lepsze / gorsze:)
I problem jest dziś przecież ogólnoświatowy, USA (a może nawet głównie ich) nie wyłączając. Wcale nie mówię o KNF czy Bułgarii.
Przepraszam za absolutny OT, temat jest w końcu o brokerze, ale przyznam że tak jednoznaczna ocena mnie zaintrygowała.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

s_zadora pisze:Czyli w Bułgarii jest łatwiej stać się brokerem czy trudniej? I jeśli jest np. łatwiej to czy regulacje są lepsze czy gorsze? A jeśli są lepsze to dla kogo, bo zwykle są co najmniej dwie strony problemu? ;)
Sam Pan chyba widzi że temat ocen regulacji rynkowych jest zbyt skomplikowany żeby się dało to ocenić tak jednoznacznie lepsze / gorsze:)
I problem jest dziś przecież ogólnoświatowy, USA (a może nawet głównie ich) nie wyłączając. Wcale nie mówię o KNF czy Bułgarii.
Przepraszam za absolutny OT, temat jest w końcu o brokerze, ale przyznam że tak jednoznaczna ocena mnie zaintrygowała.
Tak lepsze jest pojęciem względnym i jednoznaczna ocena jest problematyczna.

W USA z kolei teraz dopiero się dzieje. Pisałem o tym i naprawdę widzę, że mają wręcz traumę ze zmieniającymi co rusz regulacje NFA. Tak na szybko przykład gdzie nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać. NFA zmienia regulację, każąc brokerom przyjmującym klientów detalicznych do trzymania 20mln USD na osobnym koncie w jednym z banków z USA.
Jeden z brokerów mając mały % detalu rezygnuje z klientów przekazując ich. Mija około miesiąca NFA mówi, teraz wszyscy brokerzy muszą tak zrobić nawet Prime.

Widzę duża frustrację i regulacje swoją drogą wcale aż tak ważne czy dobre nie są. Część dużych klientów z Azji (zasłyszane) wręcz chce żeby obsługiwał ich broker nieregulowany przez instytucję z państw "rozwiniętych". Jak widać na przykładzie USA z regulacjami troszkę jak z polityką, robiąc biznes lepiej trzymać się z daleka - akurat od USA.

Jeszcze wiele bym napisał - np o regulacjach brokerów Opcji Binarnych w USA. Dużo by mówić ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Brokerzy mowia, ze regulacje sa lepsze? To moze i wilki zaczna atestowac zagrody dla owiec ;)
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Master Trader
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Master Trader »

Witam Wszystkich
Jestem traderem tzw „starej daty” (teraz mam własną platformę) pierwsze kroki stawiałem kiedy jeszcze nie było żadnego forum nikt nie wydawał opinii nie pisał o regulacjach i nie zadawał pytań, gdzie jest broker (firma) zarejestrowany, nikt nie pytał czy ma licencje takiego czy innego urzędu padało zawsze jedno pytanie czy jest WYPŁACALNY!!!!

I widzę, że do dziś nic się nie zmieniło.
Jakie znaczenia ma licencja i uprawnienia czy z jakiego kraju pochodzi, skoro 70% brokerów to MM (a wmawia wam się że tj. ECN czy jeszcze inna nazwa), i wasze środki nigdy nie trafiają do banku czy na rynek zostają na rachunku brokera.
Nic nie dają licencje i regulacje jeżeli broker ogłasza upadłość bo żaden urząd nie zagwarantuje wypłaty środków na rynku nieregulowanym a FOREX takim właśnie jest!!!!

Jeżeli powstaje broker z nastawieniem na takie działania (MM) to jest 50% szans na wypłacalność. Dlatego polecam co trzy miesiące zmieniać brokera.
Prowadzenie brokera to najbardziej ryzykowny interes na świecie. Najważniejszą osobą w firmie jest RISK MENAGER i jego dział, jeżeli tam cos nie zadziała poprawnie firma UPADA. Dlaczego nikt nie pisze na tych forach o tym ilu brokerów upadło z licencjami z USA, UK, SWISS niema pojęcia regulacja lepsza czy gorsza na nieregulowanym rynku FOREX. W Bułgarii, z moich informacji wiem, że działa 7 brokerów a przez ostatnie dwa lata upadło tylko 3 głównie z powodów braku płynności.

Pozytywnym aspektem regulacji rynku finansowego w BG jest fakt że kapitał zakładowy brokera wpłacony na rachunek bankowy musi tam pozostać i broker nie może z niego korzystać a w Polsce to są pieniądze brokera i może robić co chce dlatego kapitały sięgają setek milionów.

Brokers Star to świeży broker i mam nadzieję, że mają dobrego RISK MANAGERa

Pozdrawiam,
MT

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

MT: dobrze powiedziane :564:
Kto handlowal na rynku regulowanym, wie o czym mowa... Nawet w PL widac roznice miedzy rygorami GPW a FX. Prawde mowiac MM podpada raczej pod ustawe hazardowa i przyjmowanie zakladow..
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Ja mam tego brokera, polski support, bez sllipage prawie wcale, tranzakcje wchodza tak ze masakra, minus jest taki ze nie maja indeksow zadnych, tylko forex i zloto. spredy akceptowalne i prowizja, na tickowym mozesz patrzec roznice na spredzie. nie moge go na 100% zarekomndowac bo nie robilem wyplaty, na koniec lutego wrzuce jak to wygladalo.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Master Trader
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Master Trader »

Witam ponownie,

ostatni tydzień sprawdzałem Brokers Star i oto wnioski:

1. Support w języku polskim - OK
2. SL i TP jest bardzo OK
3. brak indeksów (mam informacje że będą) minus
4. brak platformy mobilnej (mi nie przeszkadza ale..) minus
5. wypłata w dwa dni w dowolnej walucie OK

Sprawdzę przez trzy miesiące a potem, jak mam w zwyczaju, zmienię brokera.

Pozdrawiam
MT

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Nowy500 pisze:Ja mam tego brokera, polski support, bez sllipage prawie wcale, tranzakcje wchodza tak ze masakra, minus jest taki ze nie maja indeksow zadnych, tylko forex i zloto. spredy akceptowalne i prowizja, na tickowym mozesz patrzec roznice na spredzie. nie moge go na 100% zarekomndowac bo nie robilem wyplaty, na koniec lutego wrzuce jak to wygladalo.
Witam. Tak jak pisalem miesiac temu: wczoraj zlecilem wyplate, dzisiaj po poludniu mialem pieniadze na koncie moneybookers. Zapomnialem dodac ze nie ma rekwotowan, bo juz calkowicie zapomnialem ze takie cos istnieje. Ja napewno u nich zostaje i moge kazdemu polecic.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Ten broker to market maker, jak się zarobi za dużo to przełączają na Dealing Desk. Do tego różne konta mają różną egzekucję zleceń.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

psV pisze:Ten broker to market maker, jak się zarobi za dużo to przełączają na Dealing Desk. Do tego różne konta mają różną egzekucję zleceń.

O co konkretnie chodzi?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ