dobre pytanie. jakos dzis mnie troche dziwi ta "euforia" na edku, wydaje mi sie to jakies naciagane, wiec moze go sciagnac na doł?? jak dzis jeszcze edek poszybuje w gore po 20:15 to nie wiem co go moze zatrzymac w najblizszych dniach. obstawiam psikusa i afryke...
Należałoby przypomnieć sobie ostatnią publikacje beżowej księgi, jest ona wydawana zawsze przez posiedzeniem fomc, ocena gospodarki USA była dobra (jezeli dobrze pamiętam, a chyba dobrze) i chyba ta ostatnia publikacja będzie miała wpływ na to co dziać sie będzie po 20, na to co usłyszymy i jaka będzie reakcja rynku.
Obstawiam umocnienie dolara.
Przeglądałem sobie tez dzisiaj reakcje rynku podczas fomc w ostatnim roku i nie były one jakieś spektakularne więc nie należy spodziewać się fajerwerków i dzisiaj. Tak to imho wygląda.
co do danych jeszcze, dzisiejsza publikacja danych po 14 (mówię o kablu) które były dość istotne i brak wyraźnej reakcji na nie, być może wzajemnie się zniosły choć uważam że sygnał dotyczący PKB ma większe znaczenie zwłaszcza że ADP został obniżony przed publikacją, utwierdza mnie w przekonaniu że naturalnym kierunkiem jest chyba północ.