Rachunek real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: Rachunek real

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Masz, wszystko jawnie i updatowane w miare na bierzaco:

http://forex-nawigator.biz/forum/woodie ... 28-60.html
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

4expage
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4expage »

Lubię Twój podpis

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

4expage pisze:Może ktoś powie ile on pipsów ugrał zysku?
Moj wynik to -140 pips i +12%. :)

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajot »

4expage pisze:Może ktoś powie ile on pipsów ugrał zysku?
EJ grane na RangeBarach 4p tam to trochę inaczej widać

wejście sell z odbicia od linii trendu i pivota, tp przy dolnej linii kanału +72p
wejście buy z odbicia od linii kanału do górnej +97p
http://cl.ly/image/043A0l1S3c2L

... w sumie 169p ... więc jakieś ... 3% odrobionych strat :D

... ale co to ma do rzeczy,to przecież Twój jurnal, wklej jakiegoś screena z pozycją, napisz dlaczego wszedłeś, gdzie wychodzisz.
Po Twoich stopach zwrotu widać, że jesteś całkiem niezły, ale może coś podpowiemy, na pewno nie zaszkodzimy bo masz w końcu swoją własną strategię.

4expage
Gaduła
Gaduła

Powiem tak, patrze na wykres i czytam z niego...Nie mam żadnych nadzwyczajnych metod. Poprostu to widzę...miałem ponad 40 wejść w ostatnim czasie i tylko jedna nie trafiona...Jesli za jakiś 3 lub 4 miesiące będę widział że działa moje widzenie przeleje dużo większy kapitał do brokera...

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

4expage pisze:(...) będę widział że działa moje widzenie (...)
CO trzeba zrobić, żeby mieć takie podwójne widzenie?

4expage
Gaduła
Gaduła

poczekajmy parę miesięcy, zobaczymy jak na tym wyjdę...tylko abym umiał powiedzieć stop bo zgubi

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

No nieźle...jestem pod wrażeniem umiejętności i upartości, zastanawiam się co się stanie jak wkroczy większa kasa, i odjadą kiedyś tak 10 - 30 lotów gościowi jak w przeciągu tylko 2 tygodni się potrafiło zdarzyć dwa razy:), no ale faktycznie "widzenie" trzeba mieć baczne na tą spadkową H4 i inne TF które od jakiś chyba kilku miesięcy przewracają się na UP-a ale luz, skrót MA pewnie tez nic nie mówi - hmmm.
Choć z drugiej strony - nie powiem ze sam nie jestem bez winy - żal mi tak upartych początków człowieka, który nic nie robi sobie i nie wyciąga wniosków, że na samo patrzenie to się nie da grać, nie obserwując układów z innych TF - H4 spadkowa ale co jedna świeca po 18.00:) OZNACZA OBRÓCENIE TRENDU??? - nie mając pojęcia co się dookoła rynku dzieje...siadam i jadę, bez siodła zawsze spadnę a dupa będzie bolała, obojętnie ile zrobisz "zwrotu kapitału zysku" - stwierdzenie dla mnie od niedawna boski:) - bo i tak Ci wszystko zabiorą. Uświadom to sobie sobie - NIE JESTEŚ BOGIEM!!!:)
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 22:37 przez szybki_lopez_13, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ajot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajot »

PipBoy pisze: CO trzeba zrobić, żeby mieć takie podwójne widzenie?
Myślę, że ALKOgogle były by dobre, acz trza wycalowac 400zł
podstawowe funkcje:

"Służą do demonstracji upośledzenia zmysłów występującego po spożyciu alkoholu, a to: obniżenie koncentracji; spowolnienie czasu reakcji; niemożność określenia kierunków; zniekształcenie widzianego obrazu, zmiany w ocenie odległości; zmniejszenie możliwości oceny sytuacji; podwójne widzenie"

http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=i ... a&id=16742

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

szybki_lopez_13 pisze: Uświadom to sobie sobie - NIE JESTEŚ BOGIEM!!!:)

4ex nie zwracaj na takich dawców kapitału uwagi, on łże :lol:
Się widzi, się wie i każdy dobry trader gra co dziennie, dzień w dzień(po za weekendami, no chyba że zostawia pozycje na weekend).
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ODPOWIEDZ