mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Zatoichi pisze:
Akhh pisze: BRE nie mogłoby dać tak niskiej prowizji jak 0,0045% w sumie bo to oznaczałoby praktycznie 2x mniej niż konkurencja.
Przesada XTB ma 0,003%, w dwie strony 0,006% i to on jest liderem wśród polskich brokerów jeżeli chodzi o prowizję.
Armada liczy sobie 0,002%, w dwie strony 0,004%. Czyli BRE kasuje dokładnie 2,25 x więcej!

Jak BRE chce mieć aktywne rachunki oraz obroty ... ma co ciąć z tych 0,0045%.
Jeżeli nie obetnie zostanie niszowym brokerem jakich wielu jest na rynku.

BRE jest ECNem banku i może porównywać się z Aliorem czy BZWBK.

Armada to ewenement, natomiast nie jest polskim brokerem.

XTB to zupełnie inna historia. To STP - porównaj sobie ich spready ze spreadem BRE i zobaczysz gdzie jest lepiej biorąc pod uwagę spread + prowizja.

Tak przykład pierwszy z brzegu.

USD/PLN - XTB 25pipsów spreadu, BRE w tym momencie poniżej 10...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

wojtekmarek pisze:
Shinobi pisze:Prowizja wynosi 0,005 % ale jest to całkowita prowizja pobierana jednorazowo przy otwarciu, tak więc pod tym względem jest to najlepszy polski broker typu STP/ECN. Zobaczymy jak z resztą, proponuje podpiąć wątek do głównych..

Taniej jest w BZ czy TMS więc gdzie tu promocja ?

A Armada ma o połowę taniej.
ale to nie jest ECN, bezposredni dostep do prawdziwego rynku, tylko gra na rachunku brokera i to jeszcze nie polskiego, tylko w Estonii! :)

-- Dodano: pn 28-01-2013, 19:15 --
BRE FX ECN pisze:Chcielibyśmy z przyjemnością poinformować, że od poniedziałku 21.01.2013 obniżamy standardową prowizję za zlecenia na rynku walutowym do 0,0045% wartości zlecenia, a w przypadku obrotu powyżej 80M PLN do 0,004%. Obniżka dotyczy zarówno obecnych jak i przyszłych klientów.

W nawiązaniu do zgłaszanych przez forumowiczów problemów w dostępie do konkurencyjnych platform ECN w dniu dzisiejszym, informujemy, iż nie zanotowaliśmy jakichkolwiek przerw w dostępie do platformy BReTRADER. Dokładamy wszelkich starań by zapewnić stabilność i ciągłość pracy zarówno platform BRE FOREX ECN jak i połączeń z naszymi partnerami technologicznymi.
z partnerami technologicznymi? liczba mnoga? jestem w szkoku! :)

Czy nie jest to tylko popularny INTEGRAL?
A moze jest tutaj na mysli banki, ktore dostarczaja plynnosc notowaniom?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

kuchara23 pisze:
ale to nie jest ECN, bezposredni dostep do prawdziwego rynku, tylko gra na rachunku brokera i to jeszcze nie polskiego, tylko w Estonii! :)
A to Ci się trochę pomyliło z MM...

kuchara23
Gaduła
Gaduła

kuchara23 pisze:
wojtekmarek pisze:
Shinobi pisze:
Taniej jest w BZ czy TMS więc gdzie tu promocja ?
A Armada ma o połowę taniej.
ale to nie jest ECN tak jak DI BRE BANK - oni maja bezposredni dostep do prawdziwego rynku, do glebokosci rynku. A brokerzy wymienieni to tylko gra na rachunku brokera, a ARMADA to jeszcze nie polski broker, tylko w Estonii! :)

NIE POMYLIŁO MI SIE, ALE MOZE TO BYC NIE ZROZUMIALE, WYJASNIAM

Nie mozna porownac oplat brokera MM do brokera ECN. Jest to niedorzeczne i niezrozumiale.
Trzeba rozpoznawac jaki jest model kazdego brokera. Jest to bardzo wazne i istotne. Uwazam, ze sa to podstawy dzialalnosci i aktywnosci na rynku FX.

Dlatego prosze zawsze kilkakrotnie zastanowic sie czy warto cos pisac, a moze samemu sprawdzic, a pozniej pisac

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ależ ja sprawdziłem i nie są MM.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Znowu mylimy troszkę pojęcia.

Nikt nie ma dostępu do prawdziwego rynku. Dzisiaj opublikuję dane z grupy CME za grudzień - wynoszą one 4,61 biliona dolarów dziennie. ECNy mają zwykle dostęp do małego wycinka tego wolumenu, a to też cały rynek nie jest.

Mówienie w przypadku rynku Forex o dostępie do całego rynku mija się z prawdą dla każdego podmiotu. BRE ma inny model, Armada inny. Dopóki nie pozna się wszystkich danych nie da się jednoznacznie wypowiedzieć na ten temat. A wszystkich danych raczej się nie pozna.

Wiadomo jedno BRE jest ECNem łączącym płynność wielu LP, Armada jest STP przekazującym zlecenia w większości do LMAX, ale również mająca dostęp do innych LP (stąd czasami niższy spread niż w samym LMAX).

To wątek BRE, więc nie zaśmiecajmy. Dzisiaj porównywałem spready rano na złotówce i muszę przyznać, że świetny spread w BRE.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

kuchara23
Gaduła
Gaduła

OK

Dzisiaj patrzylem na specyfikacje instrumentow. Wyglada dosc interesujaco... podoba mi sie niskie depozyty, sa atrakcyjne na polskim rynku. Brakuje mi tylko informacji na temat swapow? Nie ma tutaj takiej informacji - dlaczego nie ma roznic stop procentowych wyliczonych w specyfikacji?

Czy za instrumenty CFD nie sa pobierane prowizje? Sa zaznaczone szare pola?

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

kuchara23 pisze:OK

Dzisiaj patrzylem na specyfikacje instrumentow. Wyglada dosc interesujaco... podoba mi sie niskie depozyty, sa atrakcyjne na polskim rynku. Brakuje mi tylko informacji na temat swapow? Nie ma tutaj takiej informacji - dlaczego nie ma roznic stop procentowych wyliczonych w specyfikacji?

Czy za instrumenty CFD nie sa pobierane prowizje? Sa zaznaczone szare pola?
Tabela pkt swap dostępna jest pod linkiem: http://www.breforex.pl/tabela-punktow-swapowych (Rachunek->Regulaminy i regulacje)

Zgadza się, w przypadku CFD nasza prowizja wkalkulowana jest już w spread i nie pobieramy dodatkowej
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

mam pytanie:

czy moze ktos policzyl jaka jest roznica kosztow transakcji pomiedzy BRE(prowizja..) a BOSSAFX (stale koszmarne spready...) ...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

To trzeba patrzeć prosto. EDEK
Koszt BOŚ = 0,00018
Koszt BRE = 0,00013 + spred
Jeżeli spred BRE =< 0,00004, koszt transakcji korzystniejszy , przy 0,00005 koszt taki sam, przy >0,00005 BOŚ tańszy.

Aktualnie dla USDPLN
średni spred BRE 0,00086, prowizja 0,00013, koszt średnio = 0,00099 (5 cyfr)
spred BOS= 0,0025 (4 cyfry) 0,00250
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 14:47 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

ODPOWIEDZ