mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

zz pisze:Panowie z BRE,jest poważny problem z Waszą platformą..
Dzisiaj po zaliczeniu 40 punktów na DAX robią się rzeczy nieprawdopodobne.Nieprawdopodobne o tyle że to nawet na demo się dzieje.
Do rzeczy,po zaliczeniu tego ruchu na DAX zblokowało mi całkowicie platformę jak również cały zablokowało mi cały komputer..
Robiłem doświadczenia ok. 20 razy..
Włączam przeglądarkę i inne platformy wszystko śmiga idealnie,włączę Waszą platformę blokuje wszystko,blokuje Waszą platformę,blokuje przeglądarkę,blokuje pozostałe platformy,nawet komputera nie mogę wyłączyć,muszę go resetować,
za każdym razem // aby wyeliminować przypadkowość sprawdzałem to 20 razy// to się powtarza po włczeniu Waszej platformy.
Pierwszy raz jak długo żyję miałem taką sytuacje.

Pozdrawiam.

PS, pytanie do pozostałych forumowiczów,co o tym sądzicie?.
Do tej pory jest Pan jedyną osobą, która napotkała ww. problem. Z naszej strony sytuacja pozostaje bez zmian, tj. nie dokonywaliśmy aktualizacji oprogramowania firmy MetaQuotes. Najprawdopodobniej problem leży po stronie Pana maszyny, proponujemy ponowną instalację platformy, którą może Pan znaleźć pod poniższym linkiem:
http://www.breforex.pl/Media/Default/In ... nstall.exe.

W celu udzielenia szczegółowej odpowiedzi potrzebowalibyśmy więcej informacji:
- numer transakcji, którą Pan opisywał
- system operacyjny, nr Service Pack'a itp., itd.
- czy korzysta Pan z naszej platformy, czy podłącza się Pan po prostu do naszych serwerów
- jeżeli korzysta Pan z naszej platformy, to kiedy Pan ją instalował
- czy podłączał się Pan z naszej platformy do innych brokerów ( i potencjalnie aktualizował Pan terminal )
- poprosilibyśmy o przesłanie dzisiejszych logów z foderów na maila fxsupport@dibre.com.pl:
  • <ścieżka instalacji>\logs\2013-01-14-MT4W.log
  • <ścieżka instalacji>\logs\2013014.log
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dziękuję za odpowiedż,jednak ona mi niczego nie wyjaśnia.
Jak może być problem po mojej stronie,jeżeli wszystkie MT-4 działały idealnie.Problem był tylko z Waszą platformą MT-4 ,wszystko to jest bardzo dziwne.Zlecenia składałem tylko przez Waszą platformę,żadnych kombinacji czy przełączek nie robiłem..
Mam Service Pack'a -2
System Windows XP
Nie podłączam się z Waszej platformy do innych brokerów.
Proszę o odpowiedż co w takiej sytuacji należy robić?.
pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No chyba napisał Pan grzecznie, że masz wysłać logi. I zaktualizuj system, bo po coś ten SP3 wychodził.

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

zz pisze:Dziękuję za odpowiedż,jednak ona mi niczego nie wyjaśnia.
Proszę o odpowiedż co w takiej sytuacji należy robić?.
Tak jak pisaliśmy
  • Proszę spróbować przeinstalować platformę
  • Poprosilibyśmy o przesłanie dzisiejszych logów z foderów na maila fxsupport@dibre.com.pl:
    1. <ścieżka instalacji>\logs\2013-01-14-MT4W.log
    2. <ścieżka instalacji>\logs\2013014.log
mForex ECN

zz
Maniak
Maniak

Po reinstalacji wszystko śmiga.
Jednak jest parę pytań i spraw do wyjaśnienia,
czy jak niezwykle życzliwy Kolega Cyb .. pisze ,trzeba instalować SP3?,jaki SP-3 może mieć wpływ na MT-4?
Instalacja byłaby niemożliwa jeżeli trzymałbym się tego co piszecie,trzeba jak dojdzie się do instalacji plików,nie jak pisze BRE ,tylko trzeba nacisnąć rubrykę ignoruj,dopiero wtedy można zainstalować.
Sprawa trzecia,co zrobić jakby się to w realu zdarzyło?.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

zz pisze:Po reinstalacji wszystko śmiga.
trzeba instalować SP3?,jaki SP-3 może mieć wpływ na MT-4?
SP3 jest niezbędne do poprawnego działania BRe Smart Orders, jeżeli jednak nie używa Pan tego narzędzia, to brak SP3 nie powinien mieć znaczenia.
zz pisze: Instalacja byłaby niemożliwa jeżeli trzymałbym się tego co piszecie,trzeba jak dojdzie się do instalacji plików,nie jak pisze BRE ,tylko trzeba nacisnąć rubrykę ignoruj,dopiero wtedy można zainstalować.
Czy mógłby Pan sparafrazować swoją wypowiedź?
zz pisze: Sprawa trzecia,co zrobić jakby się to w realu zdarzyło?.
Jeżeli miałby Pan problemy z platformą MT4 istnieje możliwość składania zleceń za pomocą innych platform
  • BRe Web Trader
  • Klient na iPhone'a
  • Klient na Androida
Więcej szczegółów może Pan znaleźć na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www.breforex.pl/platformy

Istnieje również możliwość składania zleceń telefonicznie.
Jak Pan widzi w przypadku awarii platformy MT4 istnieje szeroka gama alternatywnych sposobów zawierania zleceń.
mForex ECN

zz
Maniak
Maniak

BRE FX ECN pisze:
zz pisze: Instalacja byłaby niemożliwa jeżeli trzymałbym się tego co piszecie,trzeba jak dojdzie się do instalacji plików,nie jak pisze BRE ,tylko trzeba nacisnąć rubrykę ignoruj,dopiero wtedy można zainstalować.
Czy mógłby Pan sparafrazować swoją wypowiedź?
Jak się dojdzie w instalacji Waszej platformy do rubryk w których jest ignoruj,to trzeba to ignoruj zaznaczyć,inaczej instalacja będzie niemożliwa...
Pozdrawiam.
PS,może komuś się to przyda/

-- Dodano: wt 15-01-2013, 12:26 --

Panowie z BRE,jeszcze dwie sprawy.
Zauważyłem,może się Waszym informatykom przyda i ułatwi, poza problemami o których Wam pisałem zauważyłem że Wasza platforma uszkadza też łącza internetowe ponieważ internet w tym czasie przerywał.// nie mam żadnej wątpliwości że było to po tym zdarzeniu///
Druga sprawa,po reinstalacji platformy wszystko chodzi OK,lecz jest problem z innymi platformami MT-4,działają lecz mają wykasowane okna wykresów i co dziwne cześć wykresów jest z powrotem dostępna w utwórz skasowany,lecz cześć wykresów jest stracona całkowicie.
W trakcie reinstalacji i po niej tamte wykresy w innych platformach MT-4 działały,dopiero po ponownym uruchomieniu komputera wykasowało wykresy.
Może to ułatwi Waszym informatykom.
Trzeba te sprawy wyjaśnić.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

zz pisze: Panowie z BRE,jeszcze dwie sprawy.
Zauważyłem,może się Waszym informatykom przyda i ułatwi, poza problemami o których Wam pisałem zauważyłem że Wasza platforma uszkadza też łącza internetowe ponieważ internet w tym czasie przerywał.// nie mam żadnej wątpliwości że było to po tym zdarzeniu
Rozważał Pan może hipotezę, że korzystanie z naszej platformy i awaria internetu to zdarzenia niezależne? Jasnym jest, że współwystępowanie nie implikuje związku przyczynowo-skutowego. Dodatkowo "zwykłe" aplikacje nie mają możliwości uszkodzenia łącza internetowego.
zz pisze: W trakcie reinstalacji i po niej tamte wykresy w innych platformach MT-4 działały,dopiero po ponownym uruchomieniu komputera wykasowało wykresy.
Próbowaliśmy odtworzyć opisaną przez Pana sytuację na naszych komputerach, lecz niestety nieskutecznie.
Chciałem Pana upewnić, że nasza platforma to nic innego jak MT4 terminal i nie ma możliwości kasowania wykresów konkurencyjnych brokerów.

Dodatkowo, jeżeli nie zainstalował Pan SP3 i ciągle korzysta Pan z SP2 to nasze rozszerzenia (BRe Smart Orders) się nie uruchamiają i platforma jest taka sama jak innych brokerów.

Pozdrawiam.
mForex ECN

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Ja tak jak wspominałem też kiedyś miałem taką sytuację. U innego brokera. O ile dobrze pamiętam odinstalowałem, skasowałem wszelki ślad i jakoś pomogło. Może gdzieś coś się gryzło.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Przecież każdy terminal ma swój katalog i tam przechowywane są profile. Odinstalowanie jednego, pięciu czy stu terminali, nie powoduje zmian w pozostałych. Niezależnie czy ktoś używa systemu z epoki kamienia łupanego jak XP, czy też Win8.

ODPOWIEDZ