Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

WIecie co bo ta dyskusja przerodzi się w jawny konflikt. Może warto sprawdzić to w praktyce. Zakładamy konto na mikroloty wpłacamy 100 zł i działamy. Może śmiało działać obok głównego systemu. Po roku zobaczymy ile ze 100 zł się ugrało. Na początku to będzie jazda, bo ze 100 zł to można otworzyć 0,01 lub 0,02 mikrolota na edku. :shock:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Śmiało, jakich efektów się spodziewasz?

Jeśli będziesz zarabiał realne, konkretne pieniądze taki eksperyment dla samego eksperymentu dowód dla samego dowodu nie będzie miał żadnego znaczenia będzie jałowy. Po prostu nie zajmujesz się pierdołami kiedy obok masz duże pieniądze.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Na początku to będzie jazda, bo ze 100 zł to można otworzyć 0,01 lub 0,02 mikrolota na edku.

chyba nie na dzwigni 1:500

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

na dźwigni 1:500 i z depozytem 100zł na edku można otworzyć i 0.1 lota ;)

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Kiedyś siedziałem na forum audiofilskim i tam była podobna sytuacja z handlarzami wszelkiej maści. Pewnego dnia forumowicze wymusili na adminie by handlarze byli "specjalnie wyróżniani" żeby nikt nie miał wątpliwości z kim dyskutuje. Handlarze trendsetrzy i naganiacze korzystając z anonimowości biorą udział w dyskusjach w których prawdopodobnie nie wzięliby udziału mogąc być posądzonymi o "brak obiektywizmu" :D . Niestety nie jest to proste, nie wszyscy bylby skłonni poddać się takiemu rygorowi, ale z dugiej strony ukruciłoby to zalew postów typu:"Nie zarabiasz na koncie mikro? Otwórz większe konto, wszystko się zmieni, poczujesz prawdziwe emocje, zobaczysz jak jestróżnica pomiędzy ferari, a małym fiatem...."

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

kupidyn pisze: Na początku to będzie jazda, bo ze 100 zł to można otworzyć 0,01 lub 0,02 mikrolota na edku.

miałem na myśli standard na mikrolotach czyli 1:100
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

DigitalSmoke pisze:Kiedyś siedziałem na forum audiofilskim i tam była podobna sytuacja z handlarzami wszelkiej maści. Pewnego dnia forumowicze wymusili na adminie by handlarze byli "specjalnie wyróżniani" żeby nikt nie miał wątpliwości z kim dyskutuje. Handlarze trendsetrzy i naganiacze korzystając z anonimowości biorą udział w dyskusjach w których prawdopodobnie nie wzięliby udziału mogąc być posądzonymi o "brak obiektywizmu" :D . Niestety nie jest to proste, nie wszyscy bylby skłonni poddać się takiemu rygorowi, ale z dugiej strony ukruciłoby to zalew postów typu:"Nie zarabiasz na koncie mikro? Otwórz większe konto, wszystko się zmieni, poczujesz prawdziwe emocje, zobaczysz jak jestróżnica pomiędzy ferari, a małym fiatem...."
....ale co to ma wspólnego z :
"Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?" ?

Zamiast myśleć nad tym, jak "zakolczykować" ludzi od brokerów,warto pomyśleć co zrobić żeby prosty temat nie zamieniał się w dyskusje na temat "demo czy mikro"...kto jest IB...po co Cyb zadaje tak "trudne" pytania i czy forumowicze powinny się wysilać,żeby odpowiedzieć w postaci jednej liczby i jednego zdania uzasadnienia czy lepiej zaleźć inny temat.

Patrząc na 90% odpowiedzi w tym temacie, tak widzę tą dyskusję:

Cyb: Mając 100.000zł co byście z nimi zrobili?
forumowicze:
1:Ale chodzi Ci o co?co bym chciał kupić?
2: Mówisz o inwestycjach?
3: Według mnie pytanie bez sensu,bo nie zakłada skąd ta kasa jest.
4: Czy mogę wydać całość od razu czy muszę kwotę rozbić?
5: 100k po opodatkowaniu czy przed?
6: Kasa jest kradziona, więc oddałbym na policje.
.
.
.
Gdzieś po środku jest kilka odpowiedzi na temat i kilkadziesiąt odpowiedzi na tematy niezwiązane. Dziw się człowieku potem, że większości nie chce się produkować a na forum nie można niczego znaleźć.

a swoją drogą...
overall pisze:to nie byl strzal :), a perspektywa roku jest zbyt wielka, ale z 10 tys zrobic 100 tys nie jest trudno, dam znac za rok jak mi poszlo ;)
...jak Ci poszło?

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Songo89K masz rację, sorry za offtop. :oops:

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

kupidyn pisze: Na początku to będzie jazda, bo ze 100 zł to można otworzyć 0,01 lub 0,02 mikrolota na edku.

Witam, właśnie znalazłem ten wątek i on mnie dotyczy.
Na Admiralu mam wpłacone 100 zł i dźwignie 1:500 i da się zarobić

Pozycja max 0,05lota i mogę takie 2 otworzyć a potem jest " brak srodków"

Ja otwieram 1 -2 pozycje 0,05 i na innej parze 0,02 i jadę

Da się zarobić tylko konieczne musi być D-Y-S-C-Y-P-L-I-N-A !!!

Wcześniej jeszcze grałem i nadal czasem grywam na Trading Point obecnie XEmarkets na mikrolotach i tam można min. 5 euraszków
0k. 20 zł wpłacić i jazda ( tez pare grosików zarobiłem ale jako nowicjusz popłynąłem, za to lekcje i emocje są nieocenione, TRZEBA SIĘ PILNOWAĆ

Pozdrawiam mały kapitał :d :d :d
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ze 100zł można spokojnie zrobić 1000zł w ciągu miesiąca, grunt to mieć odpowiedni system który pozwoli osiągnąć taki rezultat :) i nie mówię tu o grze maksymalnym lotem, ale stosując stałą stawkę na poziomie 0.01 lota ;) udało mi się tego dokonać na demo i powoli przymierzam się do powtórzenia tego tym razem na prawdziwych pieniądzach i wierzę w to że mi się to uda :D

ODPOWIEDZ