DayTrading: Piątek 25.01.2013
-
- Uczestnik
Re: DayTrading: Piątek 25.01.2013
Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, od niedługiego czasu zainteresowałem się tematem forexu i zdecydowałem że to jest to co chcę robić w przyszłości, zacząłem od czytania książek w tym temacie i tak mniej więcej jestem już zorientowany w temacie, oczywiście to kropla w morzu dlatego zarejestrowałem się na tym forum bo otrzymałem rekomendację od pewnej osoby, ponoć to najlepsze forum w Polsce więc nie czekałem długo. Mam pewną prośbę, szukam osoby która wprowadziłaby mnie w temat, byłaby dla mnie kimś w rodzaju mentora, oczywiście nie chodzi mi o wskazówki wejścia i wyjścia z rynku ale bardziej szczegółowe tematy, np zanim zainwestuje pierwsze pieniądze to chciałbym się tego nauczyć na demo, nie chcę inwestować czegokolwiek dopóki nie będę wiedział co robię i kilka miesięcy chcę pograć na demo, potrzebuje wsparcia i kogoś kto na początku będzie trzymał rękę nade mną i ukierunkowywał mnie z powrotem na właściwe tory jeśli będę popełniał błędy, czy ktoś mi pomoże? jeśli ktoś byłby tak miły to proszę o prywatną informację zwrotną
- roberttheus
- Maniak
Odwrócenie trendu byłoby melodią na moje uszy utwierdza mnie przekonanie o niewystarczającej interwencji BoJ i bliska korekta na indeksach w w tym SP500 obawiam się że mogą przestać spekulować na jenie przez jakiś czas
windsurfing na falach trendu
Kilka rad ode mnie jak na poczatek:rockstar89 pisze:Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, od niedługiego czasu zainteresowałem się tematem forexu i zdecydowałem że to jest to co chcę robić w przyszłości, zacząłem od czytania książek w tym temacie i tak mniej więcej jestem już zorientowany w temacie, oczywiście to kropla w morzu dlatego zarejestrowałem się na tym forum bo otrzymałem rekomendację od pewnej osoby, ponoć to najlepsze forum w Polsce więc nie czekałem długo. Mam pewną prośbę, szukam osoby która wprowadziłaby mnie w temat, byłaby dla mnie kimś w rodzaju mentora, oczywiście nie chodzi mi o wskazówki wejścia i wyjścia z rynku ale bardziej szczegółowe tematy, np zanim zainwestuje pierwsze pieniądze to chciałbym się tego nauczyć na demo, nie chcę inwestować czegokolwiek dopóki nie będę wiedział co robię i kilka miesięcy chcę pograć na demo, potrzebuje wsparcia i kogoś kto na początku będzie trzymał rękę nade mną i ukierunkowywał mnie z powrotem na właściwe tory jeśli będę popełniał błędy, czy ktoś mi pomoże? jeśli ktoś byłby tak miły to proszę o prywatną informację zwrotną
1) zadnych wskazników na wykresie!!!, od poczatku cwicz oczy do ruchu cen, jak sie zachowuje i kiedy
2) otworz konto demo - cwicz cwicz cwicz i nie wpłacaj zadnych swoich pieniedzy na real dopoki na demo przynajmniej przez miesiac nie bedziesz na plus (jesli juz koniecznie chcesz real to tylko konto z microlotami!!!)
3) wg mnie najlepszym sposobem inwestowania/spekulowania na tym rynku jest SUPPORT AND RESISTANCE + PRICE ACTION.
4) I jeszcze jedno : ZADNYCH CUDOWNYCH WSKAZNIKÓW!!!

To chyba tyle na poczatek.
- roberttheus
- Maniak
dobre rady wchodz na forum to się nieco wprawisz ale najwazniejsze to praktyka praktyka i doswiadczenie ja inwestuje 3 lata i dopiero od pol roku wypracowuję zysk więc nauka bywa bolesna
jak pisałeś ze czytałeś książki, to jakie przzeczytałeś?
-- Dodano: pt 25-01-2013, 20:16 --
-- Dodano: pt 25-01-2013, 20:16 --
p.s. ile czasu dajesz sobie na naukę?rockstar89 pisze:.... zacząłem od czytania książek ....
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 19:25 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- roberttheus
- Maniak
wskaźniki nie działają albo raczej działają rzadziej niż częściej liczy się opór wsparcie formacje i PA
roberttheus pisze:Odwrócenie trendu byłoby melodią na moje uszy utwierdza mnie przekonanie o niewystarczającej interwencji BoJ i bliska korekta na indeksach w w tym SP500 obawiam się że mogą przestać spekulować na jenie przez jakiś czas
trend jest trendem

ale tez sie pochylam do opcji korekty na sp500 i realizacji zyskow
ale ruchaja na franku
u.chf i e.chf , to pejsate szkodniki 

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

- roberttheus
- Maniak
niech najpierw przebija 1.348 to sprzedam jena
-- Dodano: pt 25-01-2013, 19:28 --
na koniec tygodnia nie będe otwierał nowych pozycji w przyszłym tygodniu się wyjasni gdzie idziemy
-- Dodano: pt 25-01-2013, 19:28 --
na koniec tygodnia nie będe otwierał nowych pozycji w przyszłym tygodniu się wyjasni gdzie idziemy
http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=407009crok. pisze:ale ruchaja na frankuu.chf i e.chf , to pejsate szkodniki
-- Dodano: pt 25-01-2013, 20:33 --
http://money.cnn.com/2013/01/25/investi ... index.html Don't fight the BoJroberttheus pisze:Odwrócenie trendu byłoby melodią na moje uszy utwierdza mnie przekonanie o niewystarczającej interwencji BoJ i bliska korekta na indeksach w w tym SP500 obawiam się że mogą przestać spekulować na jenie przez jakiś czas